Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

31 January 2011

pss :: rahsia orang perempuan


Assalamualaikum

selaku blogger tak tegar yang hanya mengabdet blog dengan mencuri tenet ofis maka baru hari nie la aku lawat cik blog kura-kura nie...

Weekend korang semua pergi mane?weekend aku? Duduk rumah rehat-rehat, memang satu nikmat yang tak dapat di ungkap dengan kata-kata.. chewah ayat skema habis…

Entry kali nie macam tajuk kat atas tue aku nak bagi tips untuk korang-korang yang bergelar sang arjuna nie untuk lebih memahami seseorang yang bergelar sang arjini a.k.a perempuan… aku pakai letak je arjini tue dah lelaki = arjuna, perempuan = arjini le kowt.. haha.. dah2... tak mau membebel panjang jom aku pahamkan korang satu persatu…

  • Kerana dia yang melahirkan, firasat perempuan selalunya betul. Bukan kerana dilahirkan untuk menjadi tukang tilik, perempuan selalunya dianugerahkan firasat hanya perempuan sahaja yang tahu. Jadi beware kalau korang semua nak maen belakang die…

  • Perempuan asalnya dicipta dari rusuk kiri lelaki. Oleh itu perempuan sentiasa mengharapkan adanya korang menjadi pengimbang. Jika kereta nya tak boleh dihidupkan,paling-paling dia mengharapkan korang lah yang tolong telefon mekanik kereta..

  • aku terima nikahnya…” membawa maksud “tak akan ade wanita laen dihati abg selaen syg”

  • Perempuan dan air mata.. memang lumrah “kembar” nie tak dapat dipisahkan.. jadi kalau korang t’nampak si dia menangis fikir baek2 ape yang korang dah buat sampai hati die sakit?

  • Perempuan harus menjadi yang pertama dalam segala-galanya. Isteri pertama tiada kedua dan seterusnya.. pasti!!

  • Perempuan pasti mahu ditemani kemana sahaja hatta membeli barang dapur,, ape la salahnye kalau korang bagi sokongan moral dekat si dia

  • Perempuan cukup suka dengan perkataan “ya sayang” ape la salahnye kalau sekali sekala korang beli jiwa dia.. tapi ingat biarlah ikhlas dalam setiap perbuatan…


Sumber :: intrend

Ok aku rasa cukup takat nie dulu,, kalau aku dapat sumber-sumber yang laen aku share dengan korang lagi..mane-mane couple yang akan menamatkan zaman kebujangan tue aku ucapkan selamat pengantin baru semoga allah memberi barakah bagi kamu dan memberkati keluarga kamu, dan mengumpulkan kamu dalam kebaikan dan kepada kabaikan...dan kepada semua couple yang sedang berbahagia tue semoga korang dapat bersatu dengan pasangan korang kelak.. weyh doakan aku jugak.. hehehe...

Kebaikan yang datang dari ALLAH patut kita kongsikan bersama

27 January 2011

bulat



assalamualaikum....

sihatkah anda semua?
sihat-sihat lah hendaknya ye...
entry hari nie tak ade pape cerita yang best pown..

cuma aku t'perasan satu benda...
asal aku pakai shawl dengan anak tudung syria mesti kawan-kawan ofis tegur bulat nye muka aku padahal aku modified dah anak tudung tue macam yang irene pernah ajarkan dalam salah satu entry die...

erm aku pown tak tau mane silapnye
ke memang muke aku bulat??
korang ade penyelesaian untuk aku tak?

26 January 2011

joging di pagi hari


assalamualaikum...

pagi-pagi lagi aku dah bermaraton...
lepas je beli kuih kat bawah ofis nie tadi, ade la sorang uncle nie boleh tunjuk-tunjuk baju die yang basah (pasal ape aku tak tau la pulak), dah tue dia memulakan sesi perkenalan dengan kitorang ayatnye "mereka kata saya gila"

dengar jer tue aku and the kawan-kawan pown bukak langkah tak terkira berapa ribu dah la..
nasib la ofis tak jauh mane pown kalau tak sampai ke petang aku dah tak payah mandi...

ha lagi satu nie..
ribuan terima kasih la kat abang ben, jiji yu, sunah mohammad, hasrul hassan, abhamz, ujang, and athie
{kepada athie kalau baca nie tolong tinggalkan link,saye tak dapat hidu jejak anda la:( } dan kepada semua silent riders{ade ke?} yang mane diorang-diorang nie la yang banyak menaikkan semangat aku nak berblog nie..
terima kasih bebanyak dekat anda semua...


yang mane buruk dan salah tue mintak la tegurkan sebab saya budak baru belaja.. tenkiu...

25 January 2011

wah saye teruja!!!


assalamualaikum....

blink blink mata ku...
tetibe lak adrenalin sampai level t'tinggi...
mane tak nye bro ben ashaari yang fames lagi fofular va va vu tue nampak saya...
nie tak laen tak bukan mesti kes saye mintak tolong bro ben kite tue tunjuk ajarku sifu macam mane nak link kan blog blogger laen dengan blog kite...

thanks bebanyak bro...
memang salute dengan bro ben yang humble dan sudi mengajar saya budak baru blaja nie..
thanks sesangat bro...
lepas nie dah boleh join contest.. yabedabedu

** senyum tak perlu kata apa2.. hehehe

24 January 2011

apalah dosa aku...

assalamualaikum...

hari nie hari senin... 24 januari 2011...
ape la dosa yang aku dah buat sampai jer ofis semua tak kena... parking kereta tak kena,, itu tak kena ini tak kena... kaki pown tetibe sebok nak sakit.. sabar kira sabar... tarik nafas hembus huisshhhhhhh

haish... semoga ALLAH S.W.T mengampunkan dosa aku dan hari ini akan menjadi lebih indah, harmoni, bahagia, aman , damai dan diberkhati lah hendaknye..

aku doakan hari korang semua diberkhati hari nie.. amin...

18 January 2011

tanam cita2 jadi sang decorater

wah tajuk bukan maen lagi...
padahal cik kura2 sakira nie adalah seorang tangan kayu.. hohoho

baeklah cerita nye macam nie...
aku diarahkan untuk menukar segala bunga2 bungaan atas kaunter khidmat pelanggan nie..
ok xpe aku boleh tukar sebab pakai duit ofis... hahaha

tapi masalahnya aku nie langsung x minat kat bunga ape lagi la nk jadi seekor eh bukan seorang decorater bunga nie.. memang failed la...
tapi berbekalkan semangat waja dalam diri nie aku gagahkan juga jadi sang decorater ala ala melur dalam cite tiramisu tue

setelah dibelek selama hampir 1 jam (tue pown lepas papa aku yang dok tunggu dalam kete telepon complain apesal lame benor) aku pown decide pilih warna kuning, merah, dengan purple..
nak pilih warne pink macam x naek jer warnenye.. xpe kira umah ko lagi 10 tahun nanti ko bantai la letak semua warne pink... bio berpino bijik mate.. hahaha

selingan :: love this picture and that toys

ok azab nak pilih bunge dah lepas.. skang azab nak mendecorate nye pulak...
setelah dikodek kanan dikedok kiri
digelakkan oleh mama tersayang aku...
juga dibantu oleh mama aku..
akhirnye....

tadaaaaaaaaaaaaaa


alhamdulilah siap jugak bunge2 aku nie walaupown aku tau x cantik mane pown..
alhamdulilah jugak sebab orang ofis aku x complain kate x cantik kalau x aku dah standby mate nak jeling dah.. hohoho

yang buruk2 datang dari aku dan yang cantik2 semuanya ALLAH yang punye

03 January 2011

semuanya baru....

tahniah to kawan baek aku dunia akhirat,, nor amira nor anua atas kehamilan pertama beliaw yang baru berusia 7 minggu... aku doakan moga kandungan beliaw sihat walafiat, dan keluar dengan selamat dan sempurna.. semoga mira jugak sihat sepanjang kehamilan... moga yang baek2 sentiasa mengiringi mira... amin...

psss :: aku dah siap pesan kt mira nie suh anak die panggil aku mama ira... hahahaha.. yela aku nk tunggu anak aku sendiri panggil mama kan ke lambat lagi so aku tumpang la anak kawan2 aku... kire boleh la ye encik kucai a.k.a hubby mira...Hehehehe...


ok nie la die picture BFF aku mira tue mase die kawen ritu...
haish bila la turn aku lak...
okeh stop dreaming kira....

selamat datang tahun 2011....
selamat datang usia baru :: 23
selamat datang kehidupan baru...
selamat datang kenangan baru...
selamat tinggal segala kenangan tahun lalu...

semoga aku lebih tabah , sabar dan bahagia dengan kedatangan 2011....

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...