Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

11 May 2016

Sample Susu S26 | Susu Ibu Hamil

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


masa mintak sample susu S26 ni sebenarnya niat nak mintak untuk Fateh Uwais. tapinya sebab masa tu saya pregnant dah dorang bagi sample untuk ibu mengandung pulaknyaaaa. gasak la janji dapat benda free hahahahaha.


dalam sampul dorang bagi banyakkkkkkk voucher. ada yang boleh diguna ada yang boleh ditengok aje kihkihkih. selain tu dapat dua pek sample susu S26. cuma nya ummi time mengandung kali ni langsung tak boleh telan susu. maka kita simpan kot nanti time dah bersalin. lalu minum susu. dapat jugak nutrisi tu ke anak time menyusu nanti kan :p sape nak voucher ni sila komen dan tinggalkan email ye. nanti saya pos. lambat lagi expired date dia tu. saya memang tak beli la kot susu nya nanti huhuhu



dapat jugak voucher Photobook ni. tapinya masanya suntuk sangat. expired Disember 2015. masa dapat sample ni pun dah tengah bulan Disember tu. mana nak create album lagi. Disember tu pulak busy dengan macam-macam. kita tengok jela voucher free tu huuuuu. yang bestnya bila mintak sample S26 ni lepas lepas pada tu pun dia hantar sampul lagi. tapi katalog jela takde dah sample susu lain hihihihi :p

mana nak mintak sample susu ni? boleh ke laman web dorang Sample S26

09 May 2016

LUNAVIE | Breast Pad Nursing Cover

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



Akhirnya yang dinanti dah sampaiiii. yeayyy sukaaaa sangat. nak nak pulak sekarang memang tengah tunggu masa kelahiran adik baby dalam perut ni haaa. macam entry lepas, LUNAVIE ni produk baru. tapi walau produk baru kualiti barang dorang superb tau. ape yang superb nya?


macam Nursing Cover ni. lembut, ringan dan selesa sangat. anak yang 'tersorok' dalam tu pun tak panas atau rimas tau. anak kat dalam tu yang paling penting. kalau dorang panas atau tak selesa dekat dalam jenuh la kita nak berlawan tarik dengan dorang pulak Nursing Cover tu. elok-elok tujuan asal nak 'sorok' dah jadi satu hal lain pulaknya nanti. apa yang lagi bestnya Nursing Cover ni?

  • Nurse or pump comfortably and discreetly
  • Gentle against baby's skin
  • Lightweight breathable material
  • Stylish enough for everyday look
  • Features neck loop for easy nursing

kadang tengah menyusu anak sebelah kiri, yang sebelah lagi pun mengalir sama susunya. mesti tak selesa kan? sila pakai breast pad ni haaa. memang membantu. takde baju korang basah dengan susu. yela susu badan ni kan ada macam 'bau' sikit. lekat breast pad selesai masalah :D wajib letak dua barang ni dalam beg hospital nanti. senang nak pakai dalam bila dalam wad.

  • Superb absorbent & leak proof - day or night
  • Stay comfortable, confident & dry all day
  • Ultra thin & discreet under clothing

haaaa nak dapat semua barang ni dengan harga promosi? sila lawat booth dorang dekat baby fair yang dekat Mid Valley tu nanti. 12-15 Mei ni haaaa. ada promosi hebat menanti korang. ataupun klik je memana laman sosial dorang ni. kot kalau nak tau apa lagi yang best untuk korang ;)


Instagram : lunavie_com
Facebook : Lunavie
Email : info@lunavie.com


Discharge Fisioterapi | Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



dah lama rasa tak cerita pasal anakanda yang seorang itu. bagi sesiapa yang mengikuti perkembangan dia. hujung tahun lepas Fateh Uwais kami disahkan dengan ujian Thumb Trigger Finger. ada banyak cerita dia dalam ni. macam mana akhirnya kami berjaya dengan izin Allah luruskan balik ibu jari dia pun ada saya kongsi kan dalam ni. untuk pengalaman kami sendiri dan untuk rujukan kami sendiri jugak nanti nya. 

sebelum boleh discaj dengan Klinik Fisio kena discaj dengan klinik pakar tulang Hospital Sultanah Bahiyah dulu. Alhamdulilah 3 Feb 2016 dokte pakar tulang sendiri yang discaj kan Fateh Uwais. tak perlu buat rujukan dengan diorang lagi memandangkan ibu jari Fateh Uwais dah sembuh sepenuhnya. cuma kena tunggu apa pulak kata dokte Fisioterapi dia. kalau Dokte Fisio 'lepas' boleh la discaj. 




14 March last Fateh Uwais appoitment dengan unit Fisioterapi HSB. dokte buat jugak la segala aktiviti fisioterapi tu. tengok jari dia pun dah boleh bengkok lurus bengkok lurus. akhiranya dah boleh dicaj dengan unit Fisioterapi jugakkkkk. alhamdulilah syukur sangat. tak payah ulang alik hospital tetiap bulan tetiap minggu dah. Uwais pun dah naik kenal dokte dengan nurse dekat unit tu. staff sana pun dah boleh cam dia. budak ramah tamah tu biasa la. huhuhu

cumanya malam lepas balik dari hosp jadi balik jari dia!!! duk menangis kata jari adik sakit jari adik sakit. tengok ibu jari bengkok keras balik. errrrrrr apakah??????? cuma sapu minyak TYT je. nak sentuh beria-ria tak di baginya. ada la jugak dokte pesan sebelum balik tu. kalau jadi lagi. kena pergi klinik tulang cepat-cepat. supaya dapat diagnosis cepat. errrrkkkkkkk erkkkkk

esok bangun pagi alhamdulilah tak sakit dah jari katanya. minggu depan nya jadi lagi. ayooooo ape ni ape ni. bila ummi buat keras main-main ibu jari dia. jadi ok balik. oohhhhh baru la dapat tau. urat ibu jari dia macam terpeleot sikit. errr tak reti nak terang. jadi macam kadang tengah2 kita solat urat kaki rasa berselirat. kena main-main kan tulang tu baruuuuuuu ok. baru tak sakit. haaa jadi macam tu lah. 

apa pun alhamdulilah dokte sahkan Uwais dah bebas Thumb Trigger Finger. syukurrrrrrr sangat. terima kasih pada semua yang pernah mendoakan Fateh Uwais kami. terima kasih pada yang mengambil berat dan terima kasih Doktor dan Staff unit Fisioterapi Hospital Sultanah Bahiyah khasnya. budi baik anda hanya Allah je yang mampu balas :)

05 May 2016

LUNAVIE | Produk Barangan Bayi Terbaru

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Mesti belum pernah dengar lagi brand ni kan? ekceli Lunavie ni brand baru. produk barangan bayi yang paling terbaru. belum release lagi pun produk dia tau. tapi for sure lah untuk keselesaan bayi dan ibu kan ;)

Untuk perkenalan awal ni ada dua produk yang dorang release. Disposable Breast Pads dan jugak Nursing Cover. Breast pad ni memang membantu sangat sangat tau. nak pulak jenis yang meriah susu tu. kadang bila 'time' dia tengah isi susu tu sampai boleh lencun baju. memang segan kalau orang nampak. orang yang paham takpe orang yang tak paham nguuuuu. ada breast pad menyelamatkan korang dari 'basah lenjun' tu. baju pun tak berbau susu. yela susu badan ni kan orang kata ada bau dia. kadang tu bila dah basuh baju pun bau melekat lagi huuuu. lekat breast pad ni bila dah basah tanggal dan buang. senang keja :D





haaaaa ni la nursing cover nya. cantikkkkkkkkk sangat. saya paling suka yang kaler kelabu tu. tak sabar nak tunggu dua barang ni sampai :D ada nursing cover ni bagus tau. kadang bila pergi tempat awam anak menangis nak menyusu jenuh nak mencari tempat tersorok. walau pakai tudung labuh(sikit) tapi tetap malu segan bila orang keliling duk usya tengok macam kita tengah buat maksiat =..= kita pun tak hingin la nak menyusu anak tengah public. tapi bila dengar anak merengek menangis tak ingat ape dah. ingat nak isi perut anak je. 

ada nursing cover ni kira penyelamat la jugak. dalam kereta pun kadang kena pakai nursing cover tau. nak pulak kalau berhenti traffic light ada lori kat sebelah. karang buatnya ada yang mengintai jenuhhhhhh. 

so pada korang yang nak dapatkan barangan dari Lunavie ni sila lah ke booth dorang masa baby fair dekat Mid Valley nanti. tarikh 12-15 mei 2016. dengarnya ada promosi best untuk korang. mana yang berdekatan tu boleh terjah terus ye. 

haaaaa jangan lupa like Facebook Lunavie dekat sini dan instagram dorang dekat sini. comfirm nanti dorang akan update produk dan promosi dorang dekat sana. benda diskaun hoiiii sape yang tak suka. saya suka!!!!!! :p


04 May 2016

Sup Urat keting | Wakaf Che Yeh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


entry yang terakhir mungkin. untuk edisi percutian kami ke Terengganu Kelantan bulan tiga aritu. dah nak habis bulan april baruuu nak habis entry nya hahahaha. pitam pitam. jenuh merangkak buat entry :p

kami sampai Kelantan pun dah lewat malam. lepas melayan budak 2 tahun 7 bulan tu meragam nak masuk Taman Tamadun Islam. lepas check in dekat Motel Marina Inn. rehat lurus urat mandi bersihkan diri terus keluar cari makan. perut laparrrrrrrr huuuuu. somi ajak singgah makan dekat sini. Restoran Sup Urat Keting. tepi jalan je dah boleh Nampak restoran nya. tak jauh pun dari Wakaf Che Yeh. ada la dalam 2km je kot gamaknya. gamaknya lah. tapi memang dekat lah senang cerita.


ada banyak menu hari tu. takdan nak tangkap gambar. ingat nak oder makan perut sendiri je hewhewhew. yang kami oder. sup urat keting, telur dadar, kailan ikan masin, nasi putih tiga pinggan. makan ala kadar je. jam pun dah lewat perut dah lapar makan benda yang cepat siap je hahahaha. sebenarnya ni dalam set. set makan tiga orang. ada sekali tiga gelas air. yang dia tulis dalam menu teh o ais dengan air sirap je. tapi boleh je tukar kalau nak air lain. kalau lebih sila tambah duit(luar harga pakej) selain makanan dalam gambar atas. ada tiga pinggan nasi kosong, milo ais, barli suam dan air suam(kami tukar air dari air pakej) harga RM22.90... oh itu memang harga dalam pakej yang dorang bagi. tak tambah duit mungkin sebab salah satu air kami air suam je gamaknya. gamaknyaaaaaaa.

dalam menu ada banyak pakej lain. pakej family la. pakej vvip la. luar pakej pun hadoooo. tinggal pilih dan oder ikut selera korang jela. masa hari kejadian memang ramai orang. tapi oder boleh dikatakan cepat jugak la sampai. pelayan ambik oder kita dan bersihkan meja pun cepat. maksudnya walau kedai ramai orang tapi still boleh consider lagi nak duduk tunggu oder kita sampai walau perut dah krok krek krok krek ;D


surau pun ada disediakan mana yang datang time dekat nak maghrib tu haaaa. Nampak dari luar macam selesa. tapi dalam tatau la. tak masuk solat pun aritu. mata je melilau tengok keadaan sekeliling apa yang ada hihihihi.


haaaa lagi satu mana yang datang dengan family dan mencari homestay dekat Kelantan. Astana Guest House. mungkin homestay bawah seliaan dorang kot. dan kalau menginap di guest house dorang ni dapat la voucher dinner dekat Sup Urat Keting ni bernilai RM10. jadi la kan. sape nak bagi RM10 free free kan hihihihi.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...