Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

14 August 2016

Furqan Uqbah Bin Nadzri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



Furqan Uqbah Bin Nadzri
13 Mei 2016
6 Syaaban 1437H
1240 pm
2.8kg
Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh Perak


Alhamdulilah selamat dah lahirkan seorang lagi #KhalifahUmmiAbi. Dua anak lelaki tetiba ummi abi rasa tough sangat. Jauh di sudut hati rasa selamat dikelilingi tiga lelaki dalam hidup. Rasa macam special jadi satu2nya perempuan dalam keluarga kecik kami :p



Walau namanya sama anak lelaki tapi berbeza watak dan perangai memasing. Nak handle dari waktu pantang pun berbeza. Yang paling ketara bezanya dulu Fateh Uwais nak tido dalam gelap. Furqan Uqbah kena tido dalam cerah bila tutup lampu dia lemas. Grrrrrr bayangkan kucar kacir malam kami semua bila ada dua budak kecik dengan dua watak yang berbeza. Huuuu baru nak belajar b e r a n a k dua weiiiii kihkihkih.





Tapi buat masa sekarang dapat detect satu perangai yang sama. Bila balik je dari ambik rumah pengasuh merap sungguh2 dengan ummi. Abi pun sama. Tak boleh la nak tinggal sekejap bagi main2 dekat bawah. Kena merap dia je. Tak merap pun asal dapat duduk atas riba sambil tengok Akhi Uwais main pun takpe dah. Ummi nak masak petang kena tunggu abi dorang balik. Kalau tidak memasing tengok jela periuk nasi kosong tu sambil leleh ailio =.= Fateh Uwais dulu macam tula. Tapi takpe la sebab dengan Uwais dulu duduk bujang dengan housemate. PJJ dengan somi. Takde la nak kejar masak ke basuh pinggan lipat kain ke. Cumanya kalut sensorang la bila nak solat mandi. Sekarang walau kalut2 pun still ada ‘kawan’ nak tumpang bersandar. Alhamdulilah J


Furqan Uqbah = Seorang qari alim yang dapat membezakan antara hak dan batil

Rindunya ke blog. Tapi bulan Ogos ni bulan busy. Baru masuk kerja 7hb ritu. Banyak benda kalut nak buat. nak prepare exam. Dan prepare segala dokumen untuk dua benda besar dalam hidup. Moga2 Allah murahkan rezeki kami dan permudahkan urusan kami. Amin amin

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...