Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 October 2013

Menyambut kelahiran khalifah



 Assalamualaikum dan Salam sejahtera


Habis je sesi menjahit dalam labour room nurse terus tolak ke wad bersalin sambil ditemani suami, mama dan along. Suami pun ambikkan uwais untuk di azan. Masa azan tue terdengar suami berhenti sekejap. Sebak rupanya suami sambil mama gosok2 belakang dia nak tenangkan hati abi baru tue. ummi? Haruslah sebak lebih bila abi dah se1bak tue. ummi kan lebih lagi emosinya. Hihihi :p

Masa tengah azan tue suami bagitau mulut si uwais tak berhenti mintak nak makan. Baru je kuar dari perut ummi dah pandai mintak makan ye? Sabo aje la. Terus suami ambik air zam-zam dan kurma untuk belah mulut uwais. Lepas tue terus susukan uwais. Dengan kuasa Allah yang menggerakkan bibir baby baru lahir terus pandai hisap dan saya juga dengan izinNya dan naluri seorang ibu mampu menyusukan uwais. Alhamdulilah.

Sepanjang kat sepital memang suami banyak melayan isteri dia yang tercinta nie, sampai along kata "ira tue takde laki dia elok je nampak kuat datang je si nadh terus xlarat. Manja sangat" hahahaha kau memang mengade lebih bila ada suami depan mata kan Syakira oiiii :p

layanan kat hospital permaisuri bainun ipoh bagi saya sangat baik. Sepanjang diwad bersalin, wad kelas dua dan kelas satu. Awalnya saya ditempatkan di wad kelas dua disebabkan wad kelas satu yang terhad dan takde kosong. Malam first tinggal dengan uwais, dia buat pangai nanges2 tak nak tido sampaikan saya rasa dah tak mampu nak berjalan. Kepala dah sakit sangat akhirnya nurse datang ambik. Dapatlah saya rehat dalam 2 jam sebelum nurse hantar uwais ke saya semula. Makanan not bad. Layanan nurse pada patient pun mesra. Alhamdulilah servis hospital kerajaan sekarang nie dah makin baik dari sebelum2 nie.

malam esoknya saya transfer ke wad kelas satu. Bukan ape dekat wad tue suami boleh tunggu 24 jam teman saya. Takde la saya terkehel2 nak uruskan diri dengan anak sorang diri. sakit jahit takleh nak kejar anak nanges lelaju lagi. Bila uwais nanges jenis selop tue mau tak kena jalan lelaju ambik dia. Macam saya yang ada GL nie sebab kakitangan awam cuma perlu tambah RM80 satu malam untuk wad kelas satu. Makanan dia? First class la jugak dari wad kelas dua. Tapi jangan mimpi la makanan first class tue dapat makan chicken chop atau salmon grill pulak. Hihihi

hari ke 3 lepas bersalin keluar. Lambat sebab lepas je bersalin kena demam. Alhamdulilah takde jangkitan pape dan semua selamat. 

5 comments:

Z@i Z@mR33 said...

Cpt susu kiera kuarkan...syoknya...moga2 k.zai pon leh dpt menyusu hr 1st tu

inche hlovate said...

alhamdulillah kan kak..semua dah selamat..harap akak dan uwais sihat2 aja la..take care kak <3

wardah said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

MR & MRS MAKMUM said...

alhamdulillah...... semoga uwais membesar jd ank yg soleh... ~

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Semuanya berjalan dgn lancar.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...