Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

09 May 2010

SeLaMaT HaRi IbU



Slamat hari Ibu 4 mama aku yg terchenta,, tersayang,, terbaek,, terchantik,, terhebat,, ter segalanya2 just tuk mama aku PUAN ZURAIDAH HJ ABD RAHIM...
semoga mama panjang umur.. murah rezeki.. hidup dalam keberkhatan.. dipelihara oleh Yang Maha Kuasa dari segala kesulitan.. xtau nak gtau cm mane tp semoga semua yang baek2 sentiasa diberi tuk mama yang terchenta....

4 entry nie aku just nak cite pasal mama aku yang terchenta jer...
ekceli before nie ( mase aku on da way akil baligh kowt ) aku x berapa nak rapat ngan mama aku.. sbb??? sbb dlu aku rasa mama aku cam ketepikan aku bila ada along ngn kakak aku.. tp ekceli xpown.. mama aku ttp sayang n layan anak2 die sama rata.. aku jer yang rase cm gitu sbb dlu aku nie pendiam suke dok dalam bilik jer.. study la konon padahal aku membuta atas katil tue.. haha..
tp right aku habis PLKN aku dah mula jd best friend mama aku.. sume yang jadi kat aku,, aku mesti nak share ngn mama sampai aku nak kawan ngn seseorg tue pown aku mesti tanya mama aku dulu ok ke x klu aku kawan ngn org tue... and aku bersyukur sbb ada mama yang penyayang.. memahami.. sporting dan memanjakan anak2 die..

I love u so bayak2 mama... miss u so bayak2 mama... emmmuuaaaxxxxxxx

salah satu point yg wat aku cm terlebih bangga ckit dri sibling aku yang laen aku sorg jer yang ikut genre darah mama yang laen2 sume ikut genre darah papa.. haha..
tp tue x bermakna aku x sayang kat papa aku.. aku sayang gile mama papa aku,, klu aku kene wat pilihan samada nak pilih nyawa aku atau nyawa mama papa aku.. confirm2 aku pilih nyawa papa mama aku..
sense2 aku pown byak ikut mama aku.. pe yg aku suke wat kebanyakkan nye aku pe yang mama aku slalu wat gak.. macam :........
suke kemas umah.. hias2 umah.. pindah2 barang dalam umah tue sampai papa aku bising cari barang dia x jumpa.. haha..
mulut aku cam bising ckit pown like mama aku gak...
macam2 la yang aku dapat warisi saka mama tue.. haha

mmg klu di bg pilihan aku nak dok tgk muka mama aku tue jer every day.. sembang2 ngn mama.. bau2 ketiak mama.. lawan2 kentut ngn mama tp nak wat cam mane kan klu every last month tetibe dlm akaun cimb aku tue ade org sponsor nak bagi salary xyah aku keje mmg aku dah wat dah sume tue.... apo den nak kato den kono kojo gak.. dalam mimpi je lai den boleh wat sume tue hari2 pown....
dah xtau nak merepek pe lagi...
last but not least.. mama I love u bayak2 sangat.. miss u banyak2 sangat...

YA ALLAH YA TUHANKU KAU AMPUNILAH DOSA MAMA KU.. KAU PANJANGKANLAH UMUR MAMAKU AGAR MAMA AKU SENTIASA ADA DISAMPING AKU UNTUK AKU MELUAHKAN SEGALA2NYA.. KAU BERILAH MAMAKU KESIHATAN YANG BAEK.. KAU MURAHKAN LA REZEKI MAMAKU.. KAU PELIHARALAH MAMAKU DARI SEGALA KESULITAN DAN KEBURUKAN.. KAU LINDUNGILAH MAMA KU DARI SEGALA KECELAKAAN.. KAU TENANGKANLAH HATI MAMA DISAAT MAMA DIRUNDUNG KESEDIHAN.. KAU JADIKANLAH MAMA KU ANTARA HAMBAMU YANG MENDAPAT KEBERKHATAN DARIMU... SESUNGGUHNYA AKU TERAMAT MENYAYANGI MAMAKU PUAN ZURAIDAH HAJI ABD RAHIM.. AMIN YA RABBAL ALAMIN....”

IBU KAU AMPUNILAH DOSAKU ANDAINYA PERNAH MENGHIRIS HATIMU..
RESTUMU YANG AMAT AKU HARAPKAN KERANA DISITU LETAK SYURGAKU..
TABAHNYA MELAYANI KENAKALAN ANAKMU MENGAJARKU ERTI KENAKALAN..
KAU BAGAI PELITA DIKALA AKU KEGELAPAN MENYULUH JALAN KEHIDUPAN...
KASIH SAYANGMU AMAT BERNILAI ITULAH HARTA YANG KAU BERIKAN...
( BUATMU IBU : AEMAN )

slamat ari ibu gak tue along aku ZURA ENYANTI BT YAAKUB.. akak aku NURUL HUDA BINTI YAAKUB.... semoga korang panjang umur murah rezeki, hdup dalam keberkhatan n be da best mom like our mama....

IBU2 SELURUH DUNIA... selamat hari ibu....

eceh2... so romantik.. eemmuuaaaxxxx
hope ira n future husband ira tie akan kekal cam mama ngn papa

nie konon klu kene tingal nak mrajok sampai naek lembu la konon tue.. mama ya xkan tinggalkan mama la...

mase kt terengganu selaku anak mama yang paling manja kene la aku temankan mama kan...

patut la aku n siblings2 aku santek2 upenye mama aku nie santek sangat orgnye..
( smbl2 angkat2 kening )

we love u banyak2 mama papa
thankx to be da best mama n papa in da world...






nota kaki : penulis sedang mengelap2 air mata dan air idungnye.. huhu
nota kaki : papa... tunggu untuk hari papa nanti ira buat entry special tuk papa lak erk...
nota kaki : ira sayang mama papa banyak.. emmmuuaaxxxx
nota kaki : to siblings2 aku.. aku bangga de siblings cam korang yang menghargai kasih sayang mama ngn mama...


No comments:

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...