Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

29 September 2010

selamat hari lahir syakira yaakub



(yang bertanda petak tue aku....)
alhamdulilah dah besar pown aku nie....
selamat hari lahir yang ke 22 syakira....
aku bersyukur atas semua yang dah ALLAH bagi kat aku selama 22 tahun aku hidup...
punye parents & family yang cukup sempurna...
punye seseorang yang boleh aku menumpang kasih...
punye sahabat & kawan2 yang sentiasa berada disisi aku...
punye segala2nya yang sempurna...

syukur atas semua pinjamanNYA kat aku selama nie...
alhamdulilah Dia masih sayangkan aku, dan masih setia berada disisi aku sepanjang saat,sepanjang minit, sepanjang jam,sepanjang hari, sepanjang minggu, sepanjang bulan , sepanjang tahun dan sepanjang aku bernyawa diatas bumi ciptaanNya ini...
Ya Allah ku pohon agar Engkau sentiasa setia bersama aku kelak...
jangan biarkan aku terkapai dalam lautan dunia ciptaanMu ini...
Amin Ya Rabbal Alamin...

terima kasih dekat papa yang sudi keluarkan sperma dan salurkan kat mama untuk ya berpeluang merasa semua yang ada kat dunia nie...
terima kasih papa mama sebab dah besarkan ya dari yang kecik cekonet sampai la yang dah besar panjang 157cm macam sekarang nie...
tak terbalas segala pengorbanan yang mama papa berikan untuk ya selama nie...
hanya doa yang mampu ya panjatkan untuk kesejahteraan dan kebahagiaan mama papa..
semoga ya akan terus berpeluang merasa kasih sayang mama dan papa...
love u so much mama papa....
emuahhhhhh....


alhamdulilah aku berpeluang merasa tumbesaran yang sempurna macam insan2 laen kat luar sane tue....
merasa alam persekolahan yang teramat indah dalam hidup aku...
berpeluang berlajar bertatih dari hanya pandai sebut "mama" "papa" sampai la aku pandai bermadah helah dalam dunia blogger nie...
sesungguhnya aku amat rindukan zaman persekolahan aku yang tak memerlukan aku memikir banyak perkara yang kadang2 terlalu heavy untuk otak aku nie...
tapi aku bersyukur berkat tunjuk ajar dan bimbingan dari parents,family,cikgu2 dan orang sekekeliling aku, aku berjaya menghadapi segala bentuk cabaran yang mendatang...

pada semua kawan2 aku, sahabat2 aku , terima kasih sebab korang still boleh layan lagi perangai aku yang kadang2 tak berapa nak elok nie...
terima kasih sebab korang still ingat nak wish besday kat aku... terharu aku sebab korang ingat kat aku lagi walaupun aku suka menyakat korang semua....
luv u o'alls sangat2....

aku bersyukur dengan apa yang aku miliki kini...
sesungguhnya kini aku lebih matang dalam menempuh hari2 yang mendatang...
semoga kematangan, kepositifan, ke ape2 an yang baek2 akan terus aku miliki kelak..


terima kasih papa sebab papa dah besarkan ya dengan cukup sempurna selama 22 tahun nie..
hasil didikan papa kini ya mampu berdiri atas kaki sendiri dan mampu membuat papa tersenyum bangga
.. alhamdulilah..
walaupown kadang2 papa marah ya, pukul ya, jeling2 manje dekat ya tapi ya tau itu semua untuk mengajar ya agar menjadi insan yang berguna...
ya takkan lupakan hangat peluk dan ciuman kasih sayang dari papa, sesungguhnya ya amat rindukan belaian manja dari papa...
ya sayang papa sangat2....

terima kasih mama...
mama terlalu banyak berkorban untuk ya...
dari ya janin sampai la ya dah 22 sekarang nie....
kesian mama kena bawak anak mama yang berat nie dalam rahim mama kan..
tapi ya tau ya anak yang baek, ya tau mase ya dalam rahim mama dulu ya tak tendang2 perut mama, bila ya lapar jer ya tendang perut mama kuat2... mintak maaf ye mama sebab buat mama sakit....
tak dapat terungkai segala pengorbanan yang mama lakukan untuk ya, biarlah Yang Maha Esa yang membalas segala pengorbanan mama selama nie...
sesungguhnya hanya Dia saja yang mampu membalas segalanya...
semua kenangan yang terbina antara mama dengan ya selama nie akan tersimpul kemas dalam ingatan ya, tak akan ade sesiape yang dapat merungkaikan nye....
sesungguhnya ya rindukan pelukan mama mase kite tidur same2...
ya minta maaf sebab buat mama terkejut mase ya mengingau nangis2 time tidur hari tue...
ya teramat rindukan mama.. Allah jer yang tau macam mane rindunye ya dekat mama dan papa...

terima kasih mama papa atas semuanya....
ya tau ya bukan anak yang baek, ya tau ya nakal sangat, tapi ya janji ya akan cuba gembirakan hati mama papa seboleh mungkin...
ya tak nak tengok mama papa menangis sebab kenakalan ya lagi...
ya hanya berharap mama papa tersenyum bangga dengan ya...
sesungguhnya berjauhan dengan mama papa satu perkara yang amat dasyat perlu ya lalui...
semuanya ya kena uruskan sendiri tapi nasib
baek mama papa dah 'sekolahkan' otak ya dari dulu lagi jadi semua tue kire kacang rebus jela.. hehehehe...
tapi.....
ya memang rindukan mama dan papa ;(


alhamdulilah aku dikurniakan adik beradik yang teramat best, teramat sporting, teramat2 semuanya la, korang memang teramat sempurna....
korang semua memang best sangat....
tanpa korang memang aku susah nak mendayung atas bumi nie...
korang la tempat aku bermanja, bergesel2, bertindan2 selama nie... korang jangan tinggalkan aku sorang2 tau, aku tak boleh beryawa kalau korang tak ada dekat sisi aku...
terima kasih sebab korang sudi layan perangai adik korang yang sorang nie... aku tau aku nie nakal suka menyakat korang, suka buli korang tapi aku sayang korang sangat... korang jela tempat aku yang boleh aku asah kuku pown.. hihi...aku bangga bile kenalkan korang semua kat orang2 sekeliling aku nie...
tak payah la aku membebel banyak2 kat sini asalkan korang semua tau yang aku sayangkan korang itu dah terlebih cukup untuk aku...
bila kite semua dah jauh baru la aku mula kenal erti rindu kat korang semua...
kalau boleh sekarang jugak aku nak peluk korang sorang2...
memang aku teramat rindukan korang semua...
aku sayang korang semua.....
ingat!!! jangan tinggalkan aku tau....
terima kasih dekat semua insan yang berada disisi saye selama 22 tahun nie saye harap anda semua akan terus berada bersama saya sehinggalah kelak...

macam biasa...
yang baek itu pasti dariNya dan yang buruk itu dari aku sendiri...

3 comments:

fairusozza said...

pnjang lebo yea kamu bermadah ya.....tapi gmbo yg last tu kalau org xtahu nmpak cam mawi world je.....kahkahkahkahkah....tapi ape pun thanks pada die tu sbb jaga kamu dekat sana....kalau die buat bukan2 dekat kamu bagi tahu abg ya....tahu le abg nak kerjakan die cam ne....cuma kamu pandai2 le jaga diri dekat sana....ingat mama papa kat KG nun....ape pun SELAMAT HARI LAHIR MOGA DI MURAHKAN REZEKI DAN JODOH....

kiera'sakura said...

idea tgh membuak2 tue yg tetibe berderet tue... hahaha.. insyaallah... btw thanks amik berat kt org.. wuwuwuw

hainom OKje said...

Selamat Hari Jadi Kiera.... utk 2010...he...he...

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...