Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

14 August 2016

Furqan Uqbah Bin Nadzri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



Furqan Uqbah Bin Nadzri
13 Mei 2016
6 Syaaban 1437H
1240 pm
2.8kg
Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh Perak


Alhamdulilah selamat dah lahirkan seorang lagi #KhalifahUmmiAbi. Dua anak lelaki tetiba ummi abi rasa tough sangat. Jauh di sudut hati rasa selamat dikelilingi tiga lelaki dalam hidup. Rasa macam special jadi satu2nya perempuan dalam keluarga kecik kami :p



Walau namanya sama anak lelaki tapi berbeza watak dan perangai memasing. Nak handle dari waktu pantang pun berbeza. Yang paling ketara bezanya dulu Fateh Uwais nak tido dalam gelap. Furqan Uqbah kena tido dalam cerah bila tutup lampu dia lemas. Grrrrrr bayangkan kucar kacir malam kami semua bila ada dua budak kecik dengan dua watak yang berbeza. Huuuu baru nak belajar b e r a n a k dua weiiiii kihkihkih.





Tapi buat masa sekarang dapat detect satu perangai yang sama. Bila balik je dari ambik rumah pengasuh merap sungguh2 dengan ummi. Abi pun sama. Tak boleh la nak tinggal sekejap bagi main2 dekat bawah. Kena merap dia je. Tak merap pun asal dapat duduk atas riba sambil tengok Akhi Uwais main pun takpe dah. Ummi nak masak petang kena tunggu abi dorang balik. Kalau tidak memasing tengok jela periuk nasi kosong tu sambil leleh ailio =.= Fateh Uwais dulu macam tula. Tapi takpe la sebab dengan Uwais dulu duduk bujang dengan housemate. PJJ dengan somi. Takde la nak kejar masak ke basuh pinggan lipat kain ke. Cumanya kalut sensorang la bila nak solat mandi. Sekarang walau kalut2 pun still ada ‘kawan’ nak tumpang bersandar. Alhamdulilah J


Furqan Uqbah = Seorang qari alim yang dapat membezakan antara hak dan batil

Rindunya ke blog. Tapi bulan Ogos ni bulan busy. Baru masuk kerja 7hb ritu. Banyak benda kalut nak buat. nak prepare exam. Dan prepare segala dokumen untuk dua benda besar dalam hidup. Moga2 Allah murahkan rezeki kami dan permudahkan urusan kami. Amin amin

19 comments:

Sheila Adziz said...

Allhamdulillah... cantikanya nama bby sis... akak suka nama tu.... smg menjadi khalifah umi abah.... semoga sis sihat juga:)

sya mimie said...

Asslmkm furqan uqbah.. Hensemnya awk.. :)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah. tahniah kira
lama menyepi.. dah slmt semuanye ye..

idzwa kamaruddin said...

Akhir nyerrrrr umi update jugak blog! nak kene babap ummi nie tauuuuuu..sila cari mood menulis balik ye ;) rindu kat 2 khalifah ni ;)

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Tahniah kak sis. comel baby! (^^,) Hehehe.. Alhamdulillah bertambah ahli keluarga.

cik Anggur said...

kalo tgk duatiga kali muka uqbah lain dr uwais...rasa bila dh besar ni nmpk mcm muka mama kira....iskkk ke akk yg salah tgk..mybe sbb tgk dlm gmbr kot...nnt kita jmpa ek ~

hainom OKje said...

Tahniah ye Kiera.... Dah legakan dah keluar dari perut hihi.... Tidur pun dah boleh meniaraplah ek. Wahhhh nama mmg tak pernah dengar ni....Unik.
Gambar bawah tu sebijik muka husband Kiera tau....

Siti Nurzafirah said...

2 benda besar dalam hidup ?

semoga dipermudahkannya Kiera...

Pha Is said...

baby syaa'ban, 1 geng dengan saya.. hehehe..

Pha Is said...

slamat kembali bekerja.. all the best.. amiin..

aryan azra said...

Alhamdulillah...comelnya furqan uqbah ni.

InshaAllah moga Allah mudahkan segala urusan kira sekeluarga ya

Fiza Rahman said...

Tahniah. Dua dah hero yerp. Comelnya ☺

zai zamree said...

sikit lg je nk sama besday dgn mama zai dh...apa2 pon ummi hebat...yeahhhh

Gee Lion said...

tahniah cik kiera.. alhamdulillah, selamat semuanya.. lama x datang cni tup2 dah ade dua anak.. (:

Murni Alysa said...

Hehehe takpe sket lg adik dah besar dah bleh main ngn akhi uwais takde dah laa merap2 ngn ummi..tp takut ummi x larat jd refferee laa plok

Mummydearie said...

Tahniah sekali lagi, Kiera. Takpalah sibuk sikit sekarang ni tapi yang akak pasti, hati mesti tenang dan gembira bila tengok anak-anakkan ^_^

Bila dah biasa nanti, boleh aje tu adapt dengan kehidupan baru - bunga dikelilingi tiga kumbang ya!

Seronok tau sebab akak pun dah merasa ^_^

alia farhan Said said...

Mcm muka abg uwais dia jugak ya

aryan azra said...

Asslamualaikum furqan..comel sangat kamu ni

Nina Mads said...

hahaha uwais mcm k.nina laaa tido kena gelap sikit. jenuh nk tido dgn 2 anak ni. berat pun sama. 2 kg lebih 😊

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...