Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

04 September 2016

Ogos Yang Busy Sangat!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

tepek gambar budak berdua buat semangat kerja. Akhi tengah mengasuh adik baby tu. Alhamdulilah boleh la nak harap sikit2. tapi tak boleh jugak harap sangat. budak tengah akal ligat bukan boleh baca sangat hihihi

oh mai very bad prestasi bulan Ogos lepas. Ogos tersangat sangatlah busy!!! busy yang bukan dibuat-buat tau huuuu. awal bulan Ogos baruuu nak masuk kerja lepas cuti panjang. cuti bersalin 3 bulan. jadinya paham paham jela kalau orang baru mula masuk kerja balik ni. banyak kerja nak kena update. dan nak mencari mood kerja tu balik kihkihkih.

Ogos jugak bulan exam saya. 30 Ogos lepas ada exam. exam kait bidang kerja. walau cuti 3 bulan duduk dekat rumah tapi tak dapat langsung nak study walau buku tu ada je dekat rumah. sibuk uruskan anak anak. uruskan rumahtangga. bila dah masuk kerja baru la terkejar-kejar nak study. ada dua paper je nak kena ambik. tapi buku nak baca tu ada banyak huhuhu. dah la tu kalut pulak buku yang berkaitan takde tak cukup. nak mencari buku lagi. print pekeliling baru lagi. entah lah super duper busy rasanya hukhukhuk.

balik dari kerja memang takde masa langsung nak hadap blog ke ape ke walau internet dekat rumah lagi laju. balik rumah memang jadi surirumah tangga sepenuh masa je. tengok facebook tengok Instagram pun time tengah menyusukan anak. Nampak mata dia dah layu tertutup baru sempat capai telefon sekejap. salah satu untungnya bf anak kecik ni. ada la masa nak relaks sekejap. nak baring sekejap ke. badan je baring tapi otak ligat fikir nak kemas rumah macam mana. nak mula kan dari mana. lipat kain dulu ke basuh pinggan dulu ke. mak mak sangat hahahaha

dan Ogos jugak bulan busy prepare segala dokumen untuk cubaan beli rumah pertama sendiri. orang kata kalau nak beli rumah ni tak boleh pedo (tahan tahan) tak boleh sangat nak kira itu kira ini. buat geram je beli. kalau duk fikir tu fikir ni alamatnya memang tak terbeli la sampai bila pun. bukan fikir ape pun. fikir ekonomi keluarga yang kian meningkat sekarang ni. dengan ekonomi semasa lagi. tapi arghhhh malas fikir banyak. try je submit loan dulu. lepas tu baru fikir lain huhuhu. moga Allah permudahkan urusan kami. moga Allah murahkan rezeki kami. amin amin.

12 comments:

Murni Alysa said...

Semoga dipermudahkan segala urusan..Aamiiiin

QasehnyaRania said...

aamiin
semoga dipermudahkan semuanya
blh byg tahap sibuk tu.. dgn status ummi bekerjaya dan
ummi beranak 2 skrg.
good luck kiera. take care oke

zarul farhana said...

betul2 bz tu....

eima said...

semoga lulus exam kpsl tu ..semoga berjaya lulus loan beli rumah ...
selamat bekerja selepas cuti 3 bln ...uwaissss dah besar dah

zai zamree said...

Insyaallah...msti boleh beli rumah pnya...klau pedo2 wt sakit ati ja dok pk

Gee Lion said...

kdang2 badan pon boleh jadi lemau penangan bf punya pasal.. ^_^
hai biasalah bila dah busy sampai tak terkejar nak buat benda.
time free takde apa2 pula nak buat.
huhu
god luck on ur first loan application ye cik kira
inshaAllah boleh dapat tu ^_^

cik Anggur said...

bestnya nk ada rumah dah.....haishhhhh.....sabarlah hati moga Allah letakkn yg trbaik nnt d masa depan

sya mimie said...

Btl tu kira, time bfeed anak la dpt rehat jap kn. Smbil belek2 fon. Klau x, ada je la bnda nk dibuat non stop.

Mummydearie said...

Semoga segala urusan dipermudahkan ya, Kiera!

Adatlah tu bila bertambah ahli. Lama-lama okeylah tu 'tune'nya Kiera. Tapi seriously, kalau dah duduk rumah tu kita lagi sibuk dari bekerja. Kerjarumahtangga macam never ending aje. Infiniti!

aryan azra said...

Semoga dipermudahkan segala urusan, betul tu kalau nak beli,beli je inshaAllah kalau ada rezeki lulus loan tu nanti

Nina Mads said...

pandai abg uwais ngasuh adik. hahaha
betul kira kna beli jugak rumah. nina ni lg lahh tak terbeli tgk dlm penang smua dh 4-5k umah sekankang kera je

aizamia 3 said...

Bila dah dekat rumah, tak dan nak update itu ini. Melayan kerenah anak2 dah semestinya. Bila ada masa nak update, mata pulak memberat..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...