Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

21 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



wahhhh semangat nak join Lazada Birthday Blogger Contest hari ni. mana tahu rezeki boleh dapat wishlist yang dihajati kan. korang pun boleh je join contest ni tau. klik dekat sini. baca terma dan syarat dan jangan lupa jawab tiga soalan yang Lazada Tanya. ala tiga je tak susah ;) ohhh lupa pulak Happy 5th Birthday Lazada!!!!!

1. What do you love about Lazada Malaysia? Apa yang korang suka pasal Lazada?
sememangnya dari dulu memang suka sangat shopping atau window shopping dekat Lazada ni. satu nya sebab mudah nak paham. cara susunan barang dalam web dorang pun sangat mesra pengguna. senang nak cari barang apa yang kita nak. atau kalau susah boleh taip dan search. nanti keluar la carta dia

paling best kalau time offer tu la. selalunya beli plastic milk storage. kalau jatuh offer tu memang murah sangat banding dengan beli dekat kedai. kos penghantaran pun murah je. kadang tu bawah RM6 walaupun barang berat yakmat. tapi pernah juga dapat free postage. yang itu lagi seronok hihihihi

buat masa ni tak pernah lagi dapat barang rosak. selalunya memang dapat yang elok dan berkualiti. ada jugak kawan yang beli tilam dengan lazada. tapi dah lebih banyak hari barang tak sampai2 jugak. rupanya tilam tu stuck dekat pejabat courier dan item rosak. bila call complain dengan CS Lazada. layanan tetap elok dan siap dapat voucher lazada dan refund duit walaupun salah tu bukan dari pihak dorang.

2. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) Tiga produk Lazada dari Lazada Malaysia (tiga barang kegemaran korang)
ini yang seronok ni. sukanya kalau dapat wishlist ni hahaahaha. tapi kenapa tiga? perempuan ni mana cukup tiga hahahahaha. kalau ikut wishlist ni banyakkkk sangat nak list kan hahahahahaha kali ni nak pilih gadget je. wishlist lain kita peram dulu hihihihi

1. Canon EOS 1300D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Lens Kit DSLR Camera



Wishlist pertama saya Canon Eos 1300D Dslr Camera. memandangkan kamera canon pink dah rosak lepas Fateh Uwais jatuhkan. takde lagi dah kamera yang boleh guna kalau nak dapat gambar cantik ni. tambah pulak kalau ada jemputan event. susahnyaaaaaaa. kamera telefon ni faham faham jela kadang kalau copy masuk lappy mesti kualiti tak sebaik kualiti kamera yang seketul macam ni. lagi best kalau dapat hadiah beranak beranak macam dekat atas tu kan. hihihihi

2. Apple IPhone 7 Plus 128GB (Rose Gold)



seronoknya kalau dapat ip7+ ni haaaa. warna kesayangan pulak tu pink. memerlukan ip7+ ni bukan apa. satunya kualiti gambar terbaik. tambah untuk blogger macam kita yang selalunya kena selfie. untuk handphone yang ada sekarang ni kamera depan tak cantik. terpaksa pinjam handphone suami kalau nak selfie bila time event. leceh pulak jadinya. memory ip7+ ni besar. sangat sesuai untuk letak berderet deret gambar produk. kalau penuh memory pun tak lagging. seronoknya kalau dapat seketul ni haaaaa

3. Apple MacBook Pro Retina Display 13.3" MF839ZPA /2.7Ghz Dual Core Intel Core i5/13.3"/8GB/128GB Flash/Mac OS Yosemite

                 




selalu jugak menyanyi2 dekat telinga suami nak MacBook air apple ni haaaa. laptop yang duk ada ni guna dari tahun 2009 lagi. dah mula buat perangai. memandangkan blogger dan laptop ni sangat la berkawan rapat. memang memerlukan jugak la. kata dorang laju dan selesa sangat dengan MacBook air ni haaaa. internet pun Tarik elok kuat. semestinya takde istilah 'waiting responding" yang selalu buang masa menunggu laptop kembali ok tu huuuuu

3. How do you think Lazada Malaysia can improve?  Apa yang boleh dipertingkatkan lagi oleh Lazada Malaysia?

ermmm tak banyak sangat lah. mungkin Lazada boleh pertimbangkan dengan menghubungi pengguna yang pernah masukkan wishlist dorang dalam bakul shopping kalau kalau offer untuk barangan tu dah hampir tamat masanya. yela ada masanya pembeli ni tunggu dapat gaji atau dapat claim baru boleh beli. letak dalam bakul wishlist dulu. tup tup hari dah ada duit offer sales tu dah tamat. tak sedar dah tamat. mungkin kalau Lazada boleh remind pembeli melalui email contohnya, sehari dua sebelum tarikh offer tu tamat adalah lebih baik dan lebih menggembirakan hati pembeli

4. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? Ucapan selamat hari lahir dari korang untuk Lazada Malaysia



Tahniah Lazada dah 5 tahun berada dalam hati rakyat Malaysia khususnya. Selamat Hari Lahir yang Ke 5. Moga terus setia memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk kami. dan moga satu hari nanti Lazada dapat menjadi antara platform yang dikenali bukan sahaja rakyat Malaysia khusunya tapi menjadi platform yang dikenali dimata antarabangsa. terima kasih kerana memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk kami semua.

jadinya korang yang nak join contest jugak sila klik link sini tau. dan email kan ke contest@lazada.com.my dengan subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest. cepat contest tamat 23 March 2017 ni tau!!!! yang menariknya lagi banyak penyertaan dari blogger lagi banyak peluang untuk dimenangi tau!!  








6 comments:

idzwa kamaruddin said...

Good Luck DIk!

E'in said...

good luck kak.. mane tahu rezeki kan.. hihi

p/s: kite makan laksa mak kite takde cakap pape plak.. okay laa tu kot.. tawakal.. hihi

Nina Mads said...

goodluck kira! ip dpt dh kalau dpt macbook lg seronok

el said...

gud luck

Adam said...

Laaaaaaaa ...... contest dah tamat rupanya.

Wa said...

Alamak..dah terlepas ..:)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...