Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

08 March 2017

Pampers Diapex | Review

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


selain Drypers saya suka bagi Furqan Uqbah pakai pampers Diapex ni haaa. kualiti dia elok. tak kisah samada jenis pants atau tape. dedua kualiti sama je. setakat hari ni tak pernah lagi lah bocor. pakai malam atau siang sama je. alhamdulilah tak pernah bocor. ruam lampin pun takde. dan cawat dia besar lebih sikit dari Drypers. size sama. tapi cawat diapex besar lebih sikit. anak lebih selesa la. kalau Tesco Love atau Huggies cawat pendek. kalau bagi pakai tape jenuh adjust pampers tu. tapi Drypers dengan Diapex cawat besar. selesa anak dan selesa mak pak nak kenakan pampers tu dekat anak.

dan yang paling best harga dia murah banyak. diapex sepanjang dekat tempat kami untuk size M ada 60 keping atau 60+4 keping RM29.80 ke RM28.90 ntah lupa antara dua tu. itu harga pants ye. kalau tape pulak lupa dah berapa keping rasanya 70 kot. RM28.99. memang murah sangatlah tu. sepaket pampers yang kualitinya elok dan tak nipis harga bawah tiga puluh ringgit. ekonomi zaman sekarang ni kena pandai buat kunci kira-kira ihihihi.

saya pakaikan Diapex Pants dekat Furqan Uqbah. budak tu susah betul kalau nak pakaikan tape. lari sana sini. baru baringkan nak bagi pakai pampers dah bangun entah kemana grrrr. bagi pants je senang tak payah berpeluh nak kenakan pampers. getah pants ok kemas tak pernah lagi jumpa yang terkoyak. lepas bukak tak pernah lagi Nampak merah kesan getah pinggang walaupun pakaikan waktu tido malam. celah peha dia pun ok tak merah. ruam lampin pun takde. lulus untuk piawaian momies yang ambik berat pasal ruam lampin anak ;)

cuma satu yang tak best. Diapex tak boleh kumpul point. sobsss. ke boleh entah? kot ada momies yang tau diapex ni boleh kumpul point ke tidak. atau cara kumpul point pampers diapex ni. boleh share dengan saya :) oh ye kalau nak sampe diapex percuma boleh klik link Sample Request Diapex ni

9 comments:

idzwa kamaruddin said...

dulu syakirah pun pakai ni!

aizamia 3 said...

Sejak dak Nuha dah tak pakai pampers ni, tak amik tahu dah harga pampers di pasaran.. hehehe..

Azwar Syuhada said...

Siapa yang ada anak kecik bolehlah apply sample pampers ini.

Ainniah Zulkefli said...

tak pernah belikan anak2 pampers selain Pet Pet. First dulu try Drypers tapi anak first tak tahan naik ruam. Lain baby lain kan.

hainom OKje said...

Zaman anak kecik mmg diaper kena ambik kira kan Kiera. Dulu dulu hakak selalu guna Drypers. Sekarang ni brand tu ada lagi ke tak entahlah...
Yg penting murah dah bagus hihi

hainom OKje said...

Hihi....ada lagi Drypers rupanya ye Kiera...

el said...

betul tu diapex ni pun ok jugak
harga pun mmg berpatutan

efa said...

la ada yg bleh kumpul point ka?baru tahu ahaha

Nina Mads said...

mudah nk pakai mcm ni.. hehe

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...