Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 December 2013

Baby PJJ

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

petang semalam lepas habis makan kenduri suami terus pecut Nurul Iman untuk hantar saya dengan Fateh Uwais balik alor setar. kalau minggu lepas ada mama temankan kami kat sini, pertama kalinya bermula hari nie cabaran saya tinggal berdua dengan Fateh Uwais di negeri kedah ini. ummi dengan abi belum punya peluang dan rezeki nak tinggal dekat lagi, masih ber PJJ. doakan kami dimurahkan rezeki dapat tinggal 3 beranak sekali ye ;')

disebabkan semalam pau ummi(sebab pipi uwais macam pau hihi) sorang tue letih sangat travel penang-alor setar, dari pagi sampai ke petangnya ke kenduri sepupu. dalam kereta dia tido sakan, siap bunyi dengkur lagi =.= yang boleh lena teruk pun pasal atas riba ummi, bila letak dalam car seat sekejap je lepas tue dia ngeliat2 sikit terus cerah matanya grrrrrr. keluar je kereta ummi terencut-encut, lenguh kaki huuuu

tengok tue letih ya amat. kesian yayang ummi nie

malamnya seronok la dia ada abi melayan, itupun sekejap je, lepas tue sambung beradu sampai la pukul 5 pagi tadi. kejutkan sebab nak hantar abi balik. suami janji dengan kawannya nak balik ke seberang jaya sesama. saya pun angkat la anak dengan berhati-hati dengan kadar senyap. siap bawak masuk car seat dalam rumah sebab nak bagi dia sambung tido. elok je masuk kereta, terus terjaga @.@

pass stereng kereta dekat abi bila Fateh Uwais dah mula menangis, konon sebelum tue nak feel2 la saya yang anto abi tapi dengar je anak nangis terus bagi signal, tukar tempat. bagi susu sekejap ok la dia. lepas je abi gerak masuk kereta kawannya, saya pun bagitau la sebab apa kena keluar awal pagi, sebab apa kacau dia tido. terangkan satu persatu dengan jujurnya. saya tau Fateh Uwais faham, sambil tue dia peluk tangan saya, mata tak beralih tengok ummi drive kat sebelah. sebaknya ummi dengan awak wahai anak.

alhamdulilah sepanjang memandu tue memang senyap je dia, dah masuk rumah dalam bilik baru dia nangis. itupun sebab mengantuk. kesian.... tapi ummi abi terpaksa sayang, insyaAllah ummi abi cuba sebaiknya untuk khalifah kacak ummi abi nie ;)

11 comments:

Fiza Rahman said...

Alololo...labuhnya pipi Fateh Uwais ni ☺☺

aDisH.sHidA said...

sedih lak baca nya..huhuhu
kena betul2 sabar kan..dengan keadaan begini..nasib baik fateh uwais anak yg baik..dan paham ummi n abi nya jauh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ololo cian uwais

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii sedih plak entry nie....

MR & MRS MAKMUM said...

moda Allal prmudahkn semuanya nnti....

juicy X said...

kesian dia...kna jauh dgn abi

Kesuma Angsana said...

bab2 baby ni, KA mmg suka sgt !

Z@i Z@mR33 said...

alo...cian dia...

Insyaallah akan ada rezeki tnggal sm2 nti

aTieYusof Family said...

Bam-Bam je baby... banyak kan DOA moga dpt transfer dan dekat dgn hubby..baik utk suasana pembesaran baby comel ni...:)

MR & MRS MAKMUM said...

yayang techik..... ~ napa buat muka cmtu huishh tgk byk2 kali sbb rindu

mama aryan said...

moga ada rezeki utk khalifah comel ni duduk sekali dgn ummi dan abinya satu hari nanti..Allah lebih tahu apa yg terbaik utk kita kan, inshaAllah sakura dan khalifah comel tu mampu hadapinya

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...