Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 July 2014

Bila Dengan Abi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

kata abi masa ni abi saja godek2 telefon. sekali dia nampak datang dekat. nak selfie letewwwww

ahad lepas hari Fateh Uwais dengan abi. setengah hari jela tapi. check up day. tengahari ummi balik ambik yayang berdua yeeee. kalau hari anak dengan abi mesti tak berbaju seluar sokmo. panas kata abi. layannn jela. tak berapa sihat lagi dia minggu ni. batuk selsema. batuk berserta kahak pulak tu. susah hati setiap kali dengar. makan pun dah kurang, mungkin tekak perit gamaknya huuu kesian anak. tapi suami kata dua kali dia muntah. keluar kahak sekali. alhamdulilah lega jugak la ummi abi bila kahak dah mula keluar.



sampai je rumah tengok besen tengah rumah. aikkkkk?? abi kata anak tolak Baby Walk dia ke dapur. sampai dapur nampak besen. tukar bawak besen ke depan. dah jadi besen walk pulak dah. duk tolak ke hulu hilir main besen =.=


seronok main kereta sementara tunggu ummi soping. abi surrender takmo dukung dah pasal dia kerja nak turun ke bawah. orang baru dapat kaki takkan la kena dukung lagi kannnnn. dan malam tadi masa telefon abi. dia cium peluk telefon ummi bila dengar je suara abi. macam-macam benda dia cerita kat abi. bagitau kata rindu kot. ummi sebak, ummi dah nanges pun. kalau anak yang kecik tu pun tau erti rindu berjauhan macam tu, ape pulak la kami ni nguuuu. rasanya dia rindu abi. asyik la ajak saya keluar bilik bila kami duduk dalam bilik. mungkin cari abi kat luar gamaknya. T.T

check up ahad lepas alhamdulilah semuanya baik dan normal. berat masih sama macam bulan lepas 9.5kg. tak naik pasal dia tak berapa mau makan. nurse kata mungkin sebab dia dah dapat kaki. biasanya budak kalau dah dapat kaki memang akan kurang makan. nak bagi ringan badan. alhamdulilah Fateh Uwais dah boleh mula berjalan sejak pertengahan ramadhan ni. untuk usia dia 10 bulan lebih kami bersyukur Allah permudahkan urusan dia. moga Allah terus permudahkan urusan anak ummi abi amin amin. 

Alhamdulilah gigi jugak dah mula timbul lepas demam 3 hari lepas. demam nak tumbuh gigi rupanya. patutlah sakit sangat. takpe yayang lepas ni kalau nak tumbuh lagi takmo demam dah ye. anak ummi kuat ;) bila dah dapat gigi dihirisnya susu ummi pulak T.T sabooo aje la.

6 comments:

Siti Sharini said...

alahai siyannn uwais

cik Anggur said...

GIGIT DIA BALIK.....HAHAHHAHA

Z@i Z@mR33 said...

yeayyyy...dh leh jln & ada gigi dh.ry ni leh p jln kutip duit raya la

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

aTieYusof Family said...

Betul lah kan Uwais demam sbb nak tumbuh gigi.. normal bagi kanak2..dah dpt kaki mmg kuranglah dia makan Kira..hihi..seronok depa nak explore dunia.. sabar ye, InsyaAllah nti dpt lah duk sekali dgn Abi..byk kan doa, moga dipermudahkn urusan itu...:)

Fiza Rahman said...

Wah...dah boleh jalan dah. Tahniah uwais. Extra penat lah ummi lpas ni ☺☺

Smoga cepat sembuh.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...