Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 July 2014

Chair Child-Dining Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


sebenarnya dah lama simpan hajat nak beli high chair untuk Fateh Uwais. saya duk tenang dekat Ikea. murah cuma RM60 dapat lapik tempat duduk sekali. tapi Ikea tu jauhhhhh sangat. T.T suami kata tunggu sepupu dia yang duduk KL balik raya, mintak dia tolong beli kan. tapiiii ummi is tak boleh tahan bila Uwais mai panjat nak mintak duduk atas riba time ummi berbuka. 

 tak sabo-sabo nak bawak keluar kerusi baru dia. kalut!!! sama perangai dengan ummi hihihi :p

bila anak dah mula boleh berdiri sendiri, dah boleh memanjat, kerusi makan sangat penting ye. kalau tidak mesti stress setiap kali nak makan. macam saya yang duduk dengan anak je kat sini. hari biasa boleh lagi tunggu dia tido baru saya makan dengan tenang. tapi bila masuk bulan puasa. ummi is kenot boleh tunggu T.T Uwais pulak mesti akan panjat saya nak mintak duduk kat situ sekali menghadap makanan. kalau tak layan confirm dia menangis jerit-jerit =.= saya pulak pesen tak suka bagi dia mula nanges. nanti sepanjang malam dia akan moody dan bebai. 

ciwiiiii

bila dapat green light dari abi terus lelaju ajak ke kedai apple baby house dekat alor setar. dah situ yang paling dekat. RM89.90 dapat less dari harga asal RM99.90. biru jugak la mata ummi tengok harganya @.@ apsal barang baby ni mahal sangat!!!! nangesssss. pernah jumpa high chair sebijik macam kat ikea. jumpa dekat K4 sana. tapi harga dia RM79.50 TANPA lapik. terus kata kat abi tak mau lahhhh!!! sebab tau harga kat ikea berapa. nanti sakit hati hari-hari bila mengenangnya hahahaha

kenapa jenama My Dear ini yang jadi pilihan saya? sebab kerusi ni 2 in 1. boleh letak diatas lantai atau di atas kerusi makan kita. kalau nak ajak makan sekali dekat meja makan boleh ikat je di kerusi kita. ada disediakan tali keselamatan. kalau nak makan bersila letak je kerusi tu atas lantai. mudah bukan? oh ye bagi kami yang travel setiap minggu ni boleh jugak bawak masuk kereta dan bawak balik ke kampung. takde la nanti mati kutu nak letak dia kat mana bila nak makan besar dengan family kan.

Alhamdulilah dalam seminggu ni Uwais nak je duduk dekat kerusi dia. makan sekali dengan ummi. bukak posa sekali. tenangggg hati ummi, kalau tidak minggu lepas sampai masuk angin la perut bila dia buat perangai moody pasal ummi tak layan permintaan dia nak duduk makan sekali. oh lupa lagi satu. sila awasi anak anda bila dah letak kerusi ni atas kerusi makan kita. takut nanti budak aktif macam uwais jongket-jongket kan kerusi terbalik ke belakang pulak.


sebab dia aktif sangat jugak la ummi nekad beli kerusi makan. makan sekali dengan ummi. tak larat nak kejar dia bila waktu sel-sel otak sedang berhubung macam kat atas tu. rumah kami takde pagar baby lagi. tak mampu hoiii nak beli semua serentak sekali. saya gunakan box sebagai pagar sementara. tak bagi Uwais kejar merangkak sampai ke dapur. tapi tak sangka pulak akal dia memintas akal saya. panjat kotak satu persatu. berdiri atas tu pulak. pandai pulak tu juntai kaki sebelah sana nak lepas kawasan larangan. adehhhhhh

10 comments:

idzwa kamaruddin said...

hahaha..comel sangat tau awak ni fateh uwais!!geram aunty tauuu...awak boleh geng dgn syakirah laaaa!

cik Anggur said...

makin besar makin bijak da ank tecik acik su nie.... ~

Z@i Z@mR33 said...

ada chair child ni sng kn tp Aqil mmg bbuka n sahur sm2 dgn k.zai.dok bwh ngadap mknn.takda meja mkn....sobbbs...

naseb la dia tak tarik2 bnda.jnji suap dia mkn trus ok.cuma rs susah ckit sbb dia akan bdiri pegang bahu k.zai

aTieYusof Family said...

hihihi..bersabar lah Kira menghadapi anak yg sedang berhubung sel2 otak nya..mmg aktif panjat sana sini..belum dapat 'kaki' lg tu sis..nti klu dah boleh jalan jenuhlah nak kejar...hahaha..
cantik juga kerusi makan uwais tu..senang sikit nti nak makan berjemaah dgn uwais...hehe

Siti Sharini said...

yeay fateh uwais dah boleh makan mcm org besar!

ummi aqilah (LM) said...

Cewahhh dah boleh makan sama2 ummi kat meja makan ye uwais

Fiza Rahman said...

Barang budak memang mahal. Amboiiii...dah start memanjat dah ☺

QasehnyaRania said...

hihi.fateh lagi bijak menerokai kawasan.
kemahen ye panajt.
mcm menarik je krusi tu kira.

Elvy Nellysha said...

hahaha..comelnya dia ^^


.dtg bawa entri bloglist..jom join...

mai has said...

bagus nya kerusi tu, sangat praktikal.tak payah beli baby chair yg tinggi lagi.:-)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...