Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

13 July 2014

Diary Ramadhan Ummi Uwais 130714

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

ohoiiiii sekejapnya ramadhan. sungguh tak terasa hari silih berganti. 

Ramadhan Keempat

 cukup berkenana kalau nampak muka sendiri dalam henpon ummi abi

hari ni tak terlajak tido lagi macam semalam. kihkihkih. jam bunyi terus jaga. bangun pelan-pelan sementara anak bujang masih lena diulik mimpi. tengah membasuh dengar ada budak menangis. terus lari cepat-cepat jenguk bilik. eh tido? oh rupanya anak jiran belakang. legaaaaa dan macam biasa 5.30am dia dah jaga mencari ummi. nasib ummi dah selesai buat semuanya tinggal nak sambung peluk dia je.

adoinya arini dia ligat pulak buat kerja masa ummi berbuka. sorong buai lah. lipat tikar dia lah. main kasut ummi lah. nak tarik iron board lah. grrrrr. jenuh ligan. dah tu buat muka manis pulak tu tiap kali ummi cuba jegil jegilkan mata. macam mana lah ummi nak marah =.=

Ramadhan ke sepuluh

ambik kauuuu lajak terus sampai hari ke sepuluh kauuu hahahaha. yang sebenarnya kekangan line tenet menyentak-nyentak tangkai hati ummi untuk update entry diary ramadhan ni. ramadhan ke sepuluh Fateh Uwais tak berapa mau duduk sendiri. menangis lah menangis bila time ummi nak sahur dan berbuka. kalau tidak tu elok je boleh main sorang diri. 

kami syak sebab badan dia letih-letih lepas pulih dari demam tempoh hari. itu yang kerja merap je. letih emosi dan letih fizikal sebenarnya. tapi bila mengenangkan anak tu bukan reti pape. akal pun terbatas lagi. tarik nafas dalam- dalammmmmmmm istighfar banyak-banyak dan senyummmm. takpe la perut ummi masuk angin pun asalkan anak ummi tak menangis sedu sedan bersama air mata. 

Ramadhan Ke Empat Belas

bab sahur biasanya Fateh Uwais takde masalah, sebab? ummi dah tau waktu mana yang dia akan bangun. jadinya ummi prepare sahur siap-siap dan selesaikan sebelum waktu dia bangun. jadi takde lah stress tak boleh nak bersahur nanti kan.

hari semalam kami berbuka dekat rumah Tok Mak suami. makan kat bawah bukan atas meja macam selalu. kemain eksaited la budak tu. semua nak capai. cawan, jug air, amboiiiii banyak kerja awak ye anak. erm erm ummi abi kena pertimbangkan cari kerusi makan yang boleh letak bawah untuk awak jugak la nampak gayanya yayang, ermmmm

5 comments:

Pn Sheila said...

gebunya pipi uwaisz

cik Anggur said...

rajin uwais ngemas erk...ahahahahahah iron board tu yg tak tahan adoii hai la ank...

Z@i Z@mR33 said...

Aqil tiap kali nk bbuka n sahur msti dia jaga.msti nk menyelit skali

QasehnyaRania said...

rajin sungguj nak mengemas tolong ummi ye sayang :)

geram sungguh la tgk pipi fateh tu.

aTieYusof Family said...

seronok baca siap ada diari Ramadhan uwais lg ye kira..hehe... takpe thn2 mendatang nti buka dan sahur dgn uwais dah..hehe. . tengah aktif mmg mcm tu lah kira..hihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...