Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 November 2017

Waktu Yang Sesuai Untuk Anak Makan Ubat Cacing

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ilmu baru yang kami suami isteri dapat. waktu menziarah kawan suami dekat rumah diorang. biasa la kalau berkawan dengan orang 'lama' ni banyak la nasihat yang dorang share. juga pengalaman. 

katanya kalau nak bagi anak anak makan ubat cacing. make sure bagi selepas 15 haribulan. kalendar islam. mesti kena lepas 15 haribulan. selepas bulan turun. jangan bagi time 1-15hb bulan islam. 

waktu awal bulan cacing tengah aktif. sangat aktif, agresif. kalau anak makan ubat cacing pun takde effect sangat. dan cacing susah nak mati. kalau selepas 15hb. lepas bulan turun cacing dah mula pasif. dah mula slow down la kalau bahasa pasar nya. waktu tu lah waktu yang paling sesuai nak matikan cacing.

katanya lagi kalau nurse lama-lama ni dorang akan pesan, bagi anak makan ubat cacing lepas 15hb. tapi saya tak pernah lagi dapat pesanan yang serupa dari misi KK. mungkin sebab misi kami muda muda kot hihihi. 



tapi bila teringat balik fenomena fullmoon. memang betul la boleh make sense dengan apa yang kawan suami share kan ni. kami bagi ubat cacing yang atas tu je untuk Fateh Uwais. bila dah besar ni dia takmau makan ubat cacing warna putih yang klinik kesihatan bagi tu. dia luah balik =..= ubat cacing brand champs ni bentuk pil. ala ala macam coklat susu yang plastik kartun lembu tu. perisa coklat. sekejap je dah licin di makannya  

1 comment:

Julia Tarmidi said...

Salam singgah sini lagi :)

btw jom join GA saya,

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...