Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 September 2014

Milk Booster Ummi Uwais : Umma Lacto

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sejak Fateh Uwais nak menginjak ke usia setahun. hati makin gusar. mesti teringat pada stok susu badan. Alhamdulilah Allah masih berikan saya peluang, ruang dan rezeki untuk menyusukan anak walaupun bukan secara eksklusif. niat dan berdoa sangat moga Allah terus murahkan rezeki anak kami menyusu badan sampailah dia umur dua tahun nanti. insyaAllah harapnya ummi masih kekal berseronok pam susu walau dia sampai umur 2 tahun nanti. moga ummi istiqamah ;)


sebelum ni pun memang saya ada amalkan beberapa supplement menambahkan susu badan selain makan makanan berkhasiat, banyakkan air kosong, bertenang, dan mengamalkan konsep demand & supply. hari ni diberi peluang menggunakan produk Umma Lacto, jadinya kita beri peluang pada hanya Umma Lacto untuk bertindak balas dengan badan. saya sengaja berhenti sekejap supp lain,supp sahaja tapi yang lelain seperti air kosong serta konsep demand & supply itu tetap perlu diteruskan ye. sebenarnya kalau nak terus makan supp lain pun boleh cuma perlu jarakkan masa pengambilan Umma Lacto dan supp lain dalam masa 1-2 jam. oh ye Umma Lacto adalah produk dibawah nama Legacy Secret. satu company dengan Harum Malam jugak.


lagi kebaikan dan manfaat Umma Lacto?

       Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu

       Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan

       Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari

       Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi

       Membantu mengelakkan sembelit

       Membantu kesihatan perut dan kolon

       Sebagai prebiotik ibu dan anak

       Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

       Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi

       Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan

       Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin

       Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin

       Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut

Rujukkan : www.facebook.com/UmmaLactoByLegacySecret

cara penggunaan/pemakanan?

  • minum 1 sachet pagi dan/atau 1 sachet malam. Bancuh dengan air suam atau biasa dalam 150-250ml *ikut kesesuaian rasa setiap individu
  • tidak digalakkan membancuh menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang. 
  • minum air masak @ kosong secukupnya.
  • tiada pantang larang pengambilan. Jika diambil bersama suplemen lain, jarakkan pengambilan antara 1-2 jam antara kedua suplemen.
tips untuk para ibu menyusukan anak

  • susukan bayi anda @ pam susu mengikut masa selang masa yang teratur @ tetap. pam waktu pagi, tengahari, petang atau malam.
  • makan makanan yang berkhasiat.
  • kurangkan minuman berkafein.
alhamdulilah sepanjang saya mengamalkan Umma Lacto TANPA SUPPLEMENT lain, memang terasa pengisian susu badan lebih cepat (bagi ibu yang menyusukan anak, pasti faham maksud saya), sesi mengepam jadi lebih pantas dari sebelum ni. boleh dikatakan sepanjang masa walau lepas baby menyusu tetap terasa penuh. alhamdulilah syukur sangat. dan sejak minum Umma Lacto jarang dah saya keluar makan tengahari. breakfast pagi tu nasi lemak sebungkus. tengahari perut masih rasa kenyang. cuma lapik dengan buah untuk terus kekalkan khasiat susu. wahhhh boleh diet macam ni. ngehngehngeh :p

tapinya sekarang banyak produk tiruan yang dijual dipasaran. biasalah manusia ni ada yang tak kenal halal haram bila mata dah dikaburi dengan duit. caranya nak kenal pasti produk Legacy Secret ni tiruan ataupun tidak.

Antara cara mengenal pasti ciri-ciri keselamatan produk Legacy Secret
 

1. Pengesahan Melalui Visual
Lihat perkataan “LS”dari sudut serong 15 darjah



2. Pengesahan Melalui Sentuhan
Cetakan timbul yang dapat dirasa menggunakan jari



3. Pengesahan Melalui QR Wechat
Imbas kod produk dan info akan diberikan




PERINGATAN !!!
      1 QR kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja .
      Sekiranya melebihi had, anda akan diberikan no telefon syarikat tersebut untuk pengesahan produk.
      Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan.
Wechat ID : harummalam

Video Rujukkan : http://www.youtube.com/watch?v=STxfeckDrL8&feature=youtu.be


Sumber Rujukan


      www.harummalam.com
      www.legacysecret.com

8 comments:

idzwa kamaruddin said...

Setakat 3 anak ni xde lg amik supplement tapi alhamdulillah ke tiga-tiga exclusive sehingga 2 thn :) harap-harap syakirah pun dpt sehingga 2 thn jugak :)

cik Anggur said...

moga murah rezeki uwais nyusu smpi 2 tahun

Kakzakie said...

Sekarang banyak cara org nak tiru product sebab ini sykt ini pun bijak menjaga produknya sebelum kena tiru...

Umma Lacto said...

Yup.. terima kasih kerana menggunakan produk Umma Lacto :)

Anonymous said...

salam sis ..nak tumpang tanye..najis baby warna apa bile ibu consume umma lactose

Ruhaida Abdul Rahman said...

Salam dik...ank akk sekrg berumur 3 bln..susu berkurangan nk dekat sebulan...klu akk pam pn hanya 1 oz je yg dpt...adakah susu akn kembali semula sekiranya akk mengambil produk ni..akk berharap agar dpt menyusukn ank sampai ank berumur 6 bln pn sudah memadai...terima kasih

Kira Sakura said...

@ Anon

Najis baby tak berubah warna

Kira Sakura said...

@ Ruhaida Abdul Rahman

insyaAllah kalau consume dengan umma lacto boleh banyakkan susu. dengan syarat minum air masak banyak. dan kerap bagi baby menyusu atau pam mengikut jadual. semoga dimurahkan rezeki sis menyusukan baby sampai umur baby 2 tahun amin :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...