Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 January 2016

Kisah Khalifah II : Beza Akhi dan Adik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

First Trimester : 21 Sept 2015

memang berbeza bawak akhi dan adik ni haaaaa. kalau Fateh Uwais dulu rasanya tak kenal erti penat. buat apa pun takpe tak penat. ke sebab dulu takde budak kecik nak kena kejar? errrrr hihihihi. bawak adik uwais, bila buat kerja rumah kerja dapur. settle je kerja tu kena duduk baring sekejap. bukan tido pun, cuma duduk sekejap ambik nafas. kalau tidak mesti rasa nak pitam, nak pengsan wuwuwuwu. mungkin berpunca dari hb yang rendah itu jugak. 

bab selera makan awal-awal pregnancy sama je. kurang berselera. selera tu ada, cuma nya makan dengan kuantiti yang sedikit. nak kata kerap makan tu tak jugak. cuma syukur alhamdulilah ada jugak selera makan, morning sickness? masa Fateh Uwais dulu abi yang MS hewhewhew. adik uwais ada jugak rasa macam benda tersangkut celah tekak. tapi ummi takmo layan. buat-buat macam takde pape. takmo mulakan muntah uwek uwek. takut nanti hari-hari dia buat perangai pulakkkkkk. huuuuu

adik uwais suka makan manis-manis. pernah rasa tak sedap tekak, kita pun beli la pelam. cicah dengan garam. tapi adik takmo terima. bau pelam yang masam tu pun dah mula rasa meloya. makan dodol, makan kek manis-manis boleh pulak errrrrr. Fateh Uwais dulu pelam telur tu boleh makan gitu aje cicah dengan garam. hari-hari pun sanggup. padahal seorang ummi bukanlah peminat tegar pelam telor. 


post signature

10 comments:

Shahida Dzulkafli said...

Lain anak.. lain pembawakkannya...
Semoga sentiasa sihat keduanya ye..

iryanty ismail said...

lain anak lain ragam ye kiera...take care

el said...

awal2 peknen ni mmg makan pun terasa pahit kat tekak..
nak2 hujung plak..mcm x larat dah nak banak..perut dah berat haha

aizamia3 said...

Tahniah.. Moga dipermudahkanNYA..
Bila kita layan MS tu yang jadi malas semacam, elok kita tahan selagi boleh.. ;)

Cik Ash said...

nikmat mengadung alhamdulilah

Siti Nurzafirah said...

fateh uwais nak dapat adik...? alhamdulillah...

semoga yang baik2 sahaja.. take care ye kiera...

Murni Alysa said...

hehehe..murni ni pesen tak alah langsung..dua2 macam tu..kerja nak makan ja..ape2 pon kiera jg diri baik2 ya..makan makanan utk naikkan HB..murni doakan yang baik2 sahaja untuk kiera..

LM said...

Hb rendah tu kena pantau dik. Eh adik bkn mkn shaklee ke? X okey juga ye?

aryan azra said...

Oo hb rendah ye, akak setiap kali ngandung pun hb rendah..ntah2 baby girl tak tu...hihihi

Nurhuda Ismail said...

haha comeljeeeeeeee baca entry ni

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...