Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 March 2016

Kisah Khalifah II : Ummi Yang Gemok(Masa Mengandung jewww)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

tiap kali pregnant bila masuk je 7 bulan mula la mengalami masalah kegemokkan atau erti kata lain berat naik mendadak dadak melebihi paras had yang klinik tetapkan. haihhhhh kalau tak pregnant under weight sesaje. bila pregnant dah lebih weight kofkofkof. 

ini kes selera makan baru nak ada la ni. kalau sebelum ni tak lalu makan. bila dah lalu makan memang makannnnnn jela kejanya hahahahahaa. dalam masa sebulan naik 3 kilo setengah. huhuhuhu. ni mesti kes makan lewat lepas tu terus kebabom tidoooo. ataupun sebab makan roti gardenia yang putih tu. ingat lagi masa bersalin dulu. untuk patient diabetis katil sebelah nurse tak bagi makan roti gardenia putih. alaaa roti gardenia keping-keping tu. kan ada banyak jenis. kata nurse roti tu boleh naikkan paras gula dan naikkan berat badan patient. hohohoho. maka marilah kita sama-sama makan roti gandum je nanti ye abi uwais. diet bersama-sama :p tapi roti gandum tak sedappppp

nurse ada bagi cadangan cuma makan 2 keping biskut cream crackers dan susu segelas untuk hidangan malam lepas pukul 7. mana cukup!!!!!! kalau tak cukup makan, mana boleh tido anak dok golek2 dalam perut tauuuuuu. sobsssss terus sedih tak boleh nak makan banyak. masa Uwais dulu pun sama 7 bulan je kena kawal2 makan. tapi ummi tetap makan je. lagi berselera ada takde makna nak kontrol2 :p dasar degil hahahahaha. makanya berulang la ummi selang sehari ke klinik kesihatan kola kedah check tekanan darah, timbang berat dan urine test. jumaat yang cuti tu pun nanti kena datang check jugak =..= 

last berat badan masa mengandungkan Uwais dulu 51.9kg. awal pregnant 40kg sama dengan adik baby ni. nanti tengok pulak masa nak bersalinkan adik baby berapa pulak beratnya. sekarang dah 49kg. kita tengok pregnant anak mana satu yang lebih berat nanti hewhewhew. tapinya terkejut la jugak dalam masa dua hari je naik 0.5kg. timbang ahad isnin 49kg timbang hari rabu 49.5kg!!!! pengsan~~~~~~

10 comments:

aryan azra said...

Tengah berselera la tu ye..hihihi, klu akak, masa anak pertama berat naik mencanak2, ank ke 2 ok2 je anak ke3, tak berapa naik

aizamia3 said...

Moga ibu dan baby sihat..
Makan banyak selagi tak memudaratkan diri layankan aje.. ;)

Siti Nurzafirah said...

jaga2 ummi..

sya mimie said...

Mcm kita dlu pn mkn je slgi mmpu. Xthan bila lpar.sian kt ank..

cik Anggur said...

ummi gemok pn tak nmpk gemok.....maintain je...huntung laaa

Amanina Mads said...

banyaknyaaaaa makan sampai naik mendadak.. uihhh bahaya ni
takut baby besar susah nk meneran. erm

zai zamree said...

49kg?x gemuk sgt la...hihihi

aryan azra said...

takpe2...lepas bersalin mesti berat turun balik tu

Cik Ash said...

jaga2 ummi hihihi

QasehnyaRania said...

hahaha.
pengsan bangun balik mkn lagi.hiks
makan je tp pilih pilih menu yg berkhasiat. cuba tukar roti putih tu k

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...