Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 February 2017

Extra Aktif | Double F.U

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


sama je perangai dua beradik ni. malam semalam rasa nak laga je deme dua ni. sama naik!!! semalam ummi abi ter ralit sikit. tertido lambat dari selalu. lambatnya dalam pukul 11.30pm. selalu tu pukul 9pm @ 10pm dah tutup lampu tido dua beradik ni. Fateh Uwais memang kami laki bini tau dah kalau lari jauh sikit dari waktu tido dia memang jadi extra aktif semacam. jadi payah nak tido. buat perangai. sebab lambat tido. dia tak mengamuk mintak tido tapi buat perangai over aktif lain dari hari biasa. rupanya Furqan Uqbah pun sepesen perangai sama macam Akhi dia. adoiiiiiiii

sebelum tutup lampu kemain dua beradik ni main terjerit jerit. main kejar kejar. kepala iradatnya cuba teka siapa? tuuuu budak baju biru lubang lubang paling kecik tu haaaa kepala iradatnya. dia yang pergi acah-acah akhi dia suruh kejar, ajak main. sanggup tu tahan takmo susu pergi merangkak tempat akhi baring menyusu acan acan suruh kejar geletek dia. ya ampun adikkkkk ko tu baru 9 bulan tau. apasal perangai macam budak besar je haaaaa adoiiii stress memalam. yang si Akhi pun seronok kemain sebab baby yang mula ajak dia main. lagi ligat terjerit2 herrrrrr

ingatkan dah tutup lampu gelap gelita rumah boleh la tido. rupanya sama jugak. boleh pulak tu merangkak2 jumpa akhi belah sana. siap sambung gelak lagi =..= abi dah bedung pun tak jalan jugak. masuk buai dia bantai menangis sedih sedu sedan. last sekali abi separate tempat tido budak berdua ni. selalu tido dekat dekat. malam semalam sorang sana sorang sini itupun lepas kena marah deduanya baru aman boleh tido dengan tenang sampai ke pagi. adoiiiiii semput rasa. orang dah tak boleh nak angkat mata diorang boleh buat segar bijik mata pulak dahhhhhhh
 

6 comments:

Suzie Zie said...

ee sama la, dah tutup lampu bolh merayau lagi, yg sorang takut gelap melalak la, dah buat bising memalam buta ni..pening kepala mak apak..

Ainniah Zulkefli said...

hahaha anak ain yg first, masa kecik, kita nak tido tutup lampu, dia boleh mengekek gelak2 dalam gelap.

aizamia 3 said...

Hehehe.. ada masa mereka akan buat perangai yang kita takkan jangka.. ;)

zai zamree said...

tudia...jenuh la

Aqil pon gitu.klau tlajak dr time tido dia lg hyper rsnya dia tu. tu ptg2 sruh dia kayuh basikal bg letih cpt ckit tdo

hainom OKje said...

Betul betul..... sama je pesennya mcm org dewasa mcm kita ni Kiera kalau dah terlebih masa tidur, pun susah nak tidur jugakkan cuma tak delah aktif mcm si kecik dua orang tu haha...

Nina Mads said...

jgn kata budak2.. org tua pun kalau tak tidoq on time rasa pelik

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...