Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

20 February 2017

Rezeki Awal Tahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

letak gambar penguat semangat dulu mihmihmih

hujung tahun lepas memang saya dah pernah cakap yang tak letak apa apa azam pun tahun ni. cuma nak follow the flow. ikut je takdir yang Allah dah tetapkan selain berusaha sekadar termampu. kalau tahun lepas masuk je kerja lepas cuti bersalin 3 bulan banyak betul agenda nak kena buat. kot ada yang nak tau apa yang saya busy kan sangat masa bulan 8 tahun lepas boleh baca entry ni. Ogos yang busy sangat.  

Exam untuk kenaikan pangkat secara lantikan tu tak lepas lagi. ada lagi dua paper nak kena repeat tahun ni. takpe nanti kita apply lain dengan Jpa. tak lah macam kecewa sangat sebab tau exam tu bukan mudah nak lulus. kawan kawan pun ramai je yang repeat paper dah bertahun pun huuuu. cuma tula harapnya tahun ni boleh la lulus dedua paper exam tu. geram sebab rasa macam boleh jawab dah tapi tetap fail jugak grrrrrr

kekuatan terbesar masa ummi apply cuti belajar dulu. apply main main tapi dalam hati ada jugak terdetik semuanya untuk anak2 huuuuu

cumanya kali ni Allah bagi rezeki dalam bentuk yang saya sendiri tak sangka. bulan 8 tahun lepas ada jugak apply cuti belajar bergaji penuh yang ofis sediakan. masa apply tu tak letak harapan tinggi pun. cuma macam. ok tahun ni nak try apply lah. selama hari ni takde rasa nak apply pun. dapat ke tak ke tak kisah pun. saya memang teringin nak sambung study tapi bila fikir masalah ekonomi sekarang ni aduhhh kena tangguhkan dulu. kena beli rumah sendiri dulu. rumah koi lama koi melambung harganya adududududu



awal tahun 2017 dapat surat tawaran cuti belajar bergaji penuh dari LPP. memang tak sangka tapi bersyukur sangat sekurang2nya Allah bagi berita gembira untuk saya awal tahun ni hari tu. cumanya yang tak happy nya kursus yang saya mintak ditukarkan pada kursus Diploma Undang-undang. kursus yang LPP bagi. aduhhhh masa baca tang kursus tu terus terkedu diam tak tau nak happy ke nak nangis ke huuuu. Tanya pendapat boss besar negeri tempat saya bertugas. katanya HQ nak kuatkan bahagian pendaftar. jadinya sebab tu dorang hantar staff belajar bahagian undang2 tu sendiri.

cuma yang jadi masalahnya takde Universiti/IPTA tempatan yang menawarkan kursus diploma undang2 tu haaaa. dah check dengan macam2 u tapi yang ada cuma digree undang2. dan saya tak boleh lompat belajar degree. LPP hanya tanggung untuk belajar diploma sahaja. sebab Ummi FatehFurqan takde diploma dalam mana2 kursus lagi. jadinya tak boleh lah nak lompat degree.

boss besar suggest suruh buat surat mintak tukar kursus. dengan alasan dan sebab yang munasabah, moga2 hq bagi pelepasan tukar kursus. dan tak payah la iols nak belajar undang2 lagi dahhhh. terus blank kepala bila ternampak perkataan akta akta ni haaa hahahhaahaha. memang doa sangat boleh tukar kursus dan boleh belajar dekat u yang berdekatan dengan rumah. kalau boleh takmau duduk kampus. iols nak duduk rumah dengan suami dan anak2. berulang hari2 pun tak kisah. asalkan tak payah berjauhan. baru fikir dah sedih. macam mana nak duduk jauh. macam mana nak belajar kalau jauh. huwaaaaaa kawan kawan mohon doakan saya dapat tukar kursus dan belajar dekat dekat sini je ye. sobsssss

9 comments:

eima said...

alhamdulillah dpt cuti belajar bergaji penuh ..mmg best .... tp harap tukar kursus

zai zamree said...

Alhamdulillah...tahniah2...fuh...ambik law boleh serabut otak ni

aDisH.sHidA said...

Tahniah kiera...uitm mcm ada je duli dip undang2

idzwa kamaruddin said...

Insya Allah..moga dipermudahkan urusan bertukar kursus ya..dan moga x berjauhan dgn anak-anak dan suami :)

QasehnyaRania said...

Assalam kira sakura
Tahniah
In shaa Allah semoga dipermudahkan jtk tukar kursus tu k.
Bestnya
Ciksu sampai skrg dok trri gin nk sambung blajaq. Huhuhu

Tp tu lah dok mengharap dpt kja gomen dlu sbb sng nk apply cuti, nk itu ini. Kja swasta paham paham lah mcm mna situasinya.

Good luck kira. Tumpang happy

Cikna said...

Alhamdulillah, cuti b'gaji penuh tu tp bila dh b'keluarga ni mcm2 nk kne pk kn... Semoga dipermudahkan segalanya k...;-)

aizamia 3 said...

InsyaAllah.. moga dipermudahkanNYA.

hainom OKje said...

Tahniah Kiera..... Ada jugak kawan hakak yg bekerja sambil belajar ni. Kagum sangat. Kuat betul semangat dia tu. Apa pun kesungguhan tu tangga kejayaan. Ada usaha, ada minat disamping doa tersayang imsyaallah berjaya.

Yelah kita ni dah ada anak suami kalau nak tinggal mcm tak sampai hati ye Kiera

Nina Mads said...

ada terpk jugak kira.. huuu tp tolak semua bajet memang tak cukup nk byr bil pengajian. huuu semoga ada rezeki lain. rezeki anak2 kan

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...