Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

15 February 2017

Woop2lobster Sungai Siput

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




Dari mengandungkan Furqan Uqbah dah teringin nak makan lobster. tapi tak pernah nya sempat nak pergi sana. bila balik kampung terasa macam jauh sangat nak ke sungai siput tu haaaa. sudahnya sampai anak dah keluar tak merasa lobster. tapi betul la orang tua tua kata. kalau mengidam time mengandung better pergi cari sebelum anak keluar. kalau tidak air liur anak duk menitik tap tap tap. Fateh Uwais dulu teringin nak makan belangkas tak dapat tapi ailio tak menitik. Furqan Uqbah ni sejak lahir ailio menitik kemain banyak lagi. tu belum campur bila dah pandai main ailio sendiri lagi bergelen ailio keluar brrrrrrrr. elok dapat makan lobster ailio pun makin berkurang menitik. amboi sangat ko dikkkkk

dulu masa pergi sabah pun tak sempat nak makan lobster. sebab nya demam time sampai dekat kota kinabalu. kan pasar malam sana yang banyak seafood murah. masa mengadungkan Furqan Uqbah kemain viral dekat facebook lobster murah sepinggan RM20 je dekat sungai siput tu haaa. biasa lobster kan harganya mampu tengok je huuuuu. tengok dalam gambar alahai kemain sedapnyaaaaaa. tu yang bahaya facebook ni. hukkkkkkk

akhirnya bulan Januari hari tu baru lah berkesempatan nak merasa Lobster dekat Woop2lobster Sungai Siput Perak. boleh klik link yang saya bagi tu bagi tu kalau nak tengok facebook dorang. dekat KL ada satu. tapi tak sure area mana. bagi saya ok la. masak dia pun ok. selain lobster ada lagi menu lain. macam nasi goreng. meatball. salmon. yang lain tak ingat lagi.




lobster pun ada macam macam size. dari size S sampai L. masa kami pergi aritu ada tiga size. suami kata alang alang nak makan ambik yang banyak isi dan puas nak makan. kami ambik yang paling besar harga RM90 hukhukhuk. masa tengok harga telan ailio la jugak. tapi sebab dah sampai maka marilah kita teruskan niat yang asal itu. ada paling murah RM30 tapi adik ambik order tu kata isi dia sikit sangat. kulit je besar. huhuhuhu

bagi saya masak dia ok. cukup rasa. cuma meatball je kurang kena dengan tekak kitorang. lobster pun masak ok dengan sempurna. cuma mungkin rasa isi lobster tu sendiri macam masin masin kot. tak sesedap isi udang huuuu. mungkin ini kali terakhir la makan lobster gamaknya sebab tak kena pulak dengan tekak kami rasa isi dia. nak kata orang kedai masak masin. sos dia tak masin pulak. elok je. dan bila makan isi lobster sekali dengan sos yang dorang buat. baru rasa dia ok. tak masin masin.


bagi lah dekat si kecik menitik ailio tu sekali. kemain dia. bawak bubur dia sesiap. bagi makan bubur takmo. elok lobster sampai bagi rasa mau pulak bukak mulut makan. amboiii demand awak ye baby. pukkk satgi kot baru tau. tapinya elok je makan lobster bangun pagi esok tengok habis merah bengkak habis mata dengan badan dia. bergaru sana sini. gatai. benda yang pelik dia makan lobster jela. alergik lobster la tu. udang nasib baik ok boleh makan. bengkak alergik dia tu bukan main main punya bengkak merah. memang sungguh sungguh punya bengkak merah. no more lobster for you ye baby Furqan Uqbah. huuuu

sensitive la Furqan Uqbah ni. banyak pulak alergik dia. layan jela dikkkk. total kami makan hari tu. Lobster. Nasi Goreng Cina. Air Sirap. Limau Suam. Air Suam. RM99.10 . dua bulan rasanya takmo makan luar hukkkkkk


6 comments:

eima said...

kite pernah mkn lobster seklai je tu pun kat kk .. isi dia mmg keras sikit sedap lgi udang kaki merah tu kot .... tp hilangkan kepunan ape salahnya ...

aizamia 3 said...

Ni kalau akak satu family makan berapa lah habis agaknya..
Nak selamat, beli je lobster masak dekat rumah, takpun jangan beli langsung. hehehe..

el said...

last makan lobster igt dlm 8 tahun yg lalu kut wakakaka
tgk harga mahal..ku simpan je lah smpai ada org nak banjer hehe

Anith Dahlia said...

terliurrrr

QasehnyaRania said...

Sg siput ok..
Mcm menarik j
Ciksu pnh lah try skli.

hainom OKje said...

Betullah sangat tu....alang alang makan lobster biarlah yg banyak isi. Sikit isi mana rasa weyh.... Tp kalau mahal mcm tu mesti makan sambil nangis ye Kiera haha....

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...