Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 October 2011

15 oktober

Assalamualaikum semua...

tiap dari kita mesti ade tarikh-tarikh yg special kan... date besday la, aniversary, date first deting, mcm2 lagi la klu nak sebut... and kira sendiri ade tarikh2 yg special.. antaranya 15 oktober...

kenapa dengan tarikh tue? sebab byk moment2 yg jadi masa tarikh 15 oktober nie..

:: 15 oktober 2009 ::

hari pertama kira jejak kaki di alor setar nie, hari lapor diri kerja di ofis nie, hari pertama kena jauh dari mama papa and keluarga, hari pertama bergelar anak rantau, hari pertama rasa keseorangan di negeri kedah!!!...

tue semua cerita DUA tahun lepas.. Alhamdulilah Allah permudahkan perjalanan kira dekat sini... semakin hari semakin matang menguruskan diri...

lebih berdikari, lebih kuat, lebih matang dan lebih tabah dalam semua hal.. Alhamdulilah. dan tiap apa yang terjadi dua tahun lepas kira redha dan bersyukur sebab segala yang terjadi ada hikmahnya. 

segala keperitan dan kesakitan yang kira lalui sebelum nie terbayar bila kira dah jumpa ketenangan yang tiada penganti..

"Allah tak kan menguji diluar kemampuan umatNya"

berbekalkan sebaris ayat tue la kira boleh teruskan hari2 kira kat alor setar nie...
Alhamdulilah dalam masa 2 tahun byk yg kira belajar.. berjumpa dengan macam2 jenis manusia.. berkenalan dengan ahli KBU yang dah menjadi family kedua kira dekat sini. . banyak kemanisan yg Allah dah sediakan sebalik keperitan tue..

bunyi macam terok je kan kira kene posting kat alor setar nie.. ye hakikatnya ada yang payah nak dikenang.. tapi biarlah kira simpan sensorang dan hanya mereka yg terdekat jer yang tau tiap perjalanan kira dekat sini.. belajar dari pengalaman lalu lebih mudah dari berdendam dengannya..


**doa-doa la adapter kira sampai cepat.. boleh berblogwalking dengan cergas!!! 

**trima kasih awak untuk semuanya...

5 comments:

JIJI YU said...

muehehe...lama2 bese le tu

Iffah Afeefah said...

Yeahh bgusla cmtu

kuat smgt dok kt tmpt org

tieha ismail said...

tieha dulu time tukar skola mse kecik-kecik dulu, masih ingt smpai skang tarikh dye...weeeee

H.J said...

haha..tarikh keramat kiera la tu?

kiera'sakura said...

JIJI ::

hihihi.. insyaAllah

Iffah ::

tue la iffah, kene pndai bwk diri =)

Tieha ::

wahhhh lame dh tue..hihi

HJ ::

haaaa btol la tue..hihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...