Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

29 January 2013

Cuti jom deting

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

cuti panjang sampai semalam. konon semalam nak kerja la takde apply cuti pun tup-tup turun cameron sampai je rumah mama suami pengsan tak sedar apa. kejut bangun mandi kemain mengangguk tapi mata elok pejam rapat. kesian kat abi letih sangat demi nak tunaikan janji bawak ummi naik cameron.  terima kasih sayang ;)


ekceli ritu suami tak nak bawak naik cameron sebab ramai kawan-kawan nasihat elakkan naik tempat tinggi awal hamil nie. terus menitik air mata sebab sebelum tue dah terbayang cicah strawberi dengan garam kat atas cameron. sebab ramai yang kata strawberi cameron manis kalau makan kat atas, bila bawak turun bawah dah kurang manisnya. suami pun lemah kalau tengok isteri dia nie nangis. peluk peluk pujuk pujuk pun tak habis sebek lagi. 

call mama tanya takpe ke naik cameron nie. mama kata takpe la bukan buat apa pun. cuma kena jaga diri. insyaAllah takde pape. dan hati saya kuat kata baby kitorang kuat insyaAllah dia kuat kat dalam teman ummi naik atas. Alhamdulilah semuanya Allah permudah dan pelihara. syahdu sangat bila dapat menyicah kat atas tue. sampai je beli strawberi basuh basuh sikit terus cicah. Ya Allah nak menangis rasa dapat makan. suami gelak geleng pala je tengok :p


tengok tue muka Afiq Danial bosan dah berjalan sana sini. bila letih tambah mengantuk mula la dia bebai mengamuk. time tue memang tersangatlah comeyyyyyyyyyyyyy rasa nak gigit jer mulut dia tue. oh lupa pulak ritu dia geram apa ntah dengan pakciknya. digigitnya mulut pakcik lepas tue dia gelak. haishhh sabo jela dengan dak kenit nie.


mengasuh teletubbies nie sementara mama dengan papanya sibok shopping. achik dah letih duduk la mengasuh Afiq Danial, sejak ada si kecik dalam perut nie cepat sungguh letihnya padahal kecik cinonit je lagi =.= nampak tak jari dia yang runcing tunjuk-tunjuk tue. haaaa dia memang suka tunjuk sana sini mintak orang bawakkan berjalan. banyak akal budak nie. kakak kata "yela time skang la nak memanja, nanti kuar adik lagi sorang orang lain mesti manjakan adik kecik tue lebih lagi" hihihihi. adik lagi sorang tue anak saya la :p

17 comments:

Ruzzezanie said...

afiq comel!! comel je jari dia tunjuk-tunjuk tu.


* aku terkedu tengok tarikh due ko kat atas tu!!! wuaaaaaaa!!!! :'(

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...tercapai hasrat nak makan stoberi cicah garam ☺☺

Comelnya afiq. Geram tgk pipi bulat dia tu.

نورعيم said...

akakkkkkkk! pinjam afiq utk seminggu eh! geram nak cubit2 pipi bambam dia tu.

eh akak dah naik pn badan peknen. hihi.

£sila hulurkan stoberi utk adik akak ni. hihi.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

untung la dapat pelok2 pujuk2 hahaha...

Kesuma Angsana said...

he he KA lama dah tak mengasuh baby2 ni hehehe

hainom OKje said...

ha...ha... haruslah puas makan apa yg diidamkan.... hish tak pernah pulak merasa stroberi cicah garam... jambu adalah cicah garam he..he...

cimöt said...

best deting ngan budak kecik!

cik nana said...

anonom si afiq ni mcm gegirl pulak..hihi comel. wahhh sedapnye mkn stroberi manis2 sejuk2 kat cameron tuuu sambil minum teh panas. phewww..

Z@i Z@mR33 said...

wah3...tmakbul gak ye

Payz0 said...

salam kenal.. cuma silaturahim ja

Bro Aim said...

amin

fRaMe+LenSeS said...

Untung ahh. Lh mkn stoberi

kay_are said...

baby tu comel.. ^^ nasib ko nye ngidam nak cicah strawberry kat cameron je.. kalau nak cicah strawberry kat australia.. mau bankrap husband ko tu weh.. =P

Wak Gelas™ said...

nak adik ramai2 lagikk.,iIHikks

Iffah Afeefah said...

biasa2 kan jage baby kan ehh

Sue PeLik said...

comeyyy jerkk dak kecik neh! hahaha. hurmmm. owhhh awk g cameron tak ajak erk?? dah laaa p cicah makan strawberi tu sorang2! huhuhu. tak per2 :P

Puteri BeriBiru said...

menangis? erk?alolo manjanye...hehehe

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...