Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 May 2013

Kasut Kartun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

lepas insiden sedih dengan Nurul Iman ritu. suami bawak jenjalan jumpa opismate dia, main bowling. tapi ummi yang buncit nie duduk belakang jela tengok abi main. baby kat dalam pun sibuk agaknya melompat-lompat bila tengok orang main bowling. rasa gegar-gegar je perut. aktif sungguh anak ummi nie, syukur alhamdulilah.

abis bowling terus seberang laut nak balik rumah tapi sebelum tue kita singgah kedai sukan jap. hajat hati suami nak tengok-tengok kasut futsal dia dengan adik ipar. saya pun teman jela. sementara dia tengok seluar untuk ayah mentua saya pun jenjalan cuci mata kat bahagian wanita. takde keinginan nak beli kasut pun. sebab kasut yang dok berkenanan selama nie takde size. jadi belasah jela kasut yang ada tue sampai lunyai :p

sekali suami datang dari belakang tanya saya nak apa-apa tak. geleng kepala je. sebab memang tak nak pape pun. nak beli baju pun macam takde yang sesuai. nak beli beg belum ada perasaan lagi. kasut? hurmm situ kan banyak kasut sukan je. suami pulak terus jenjalan kat rak kasut. dia ambik satu-satu kasut suruh saya cuba. saya pun ikut jela. sekali dia suruh ambik kasut yang dia berkenan. saya tengok je muka dia. yeke nak beli???

katanya kalau selesa ambik, sedih tengok kasut saya yang dah hampir nak lunyai tue katanya. hahahahaha lawak la abi nie. kasut tue boleh pakai berlari lagi tau :p bila check size tengok takde yang kena dengan kaki saya. cuba la pakai kasut yang bawah nie 


tapak dia selesa. lembut je. tapi kaler dia tak cantik. suami lagi berkenan yang tadi tue. tapi sebab saya yang nak pakai dia ikut jela. lepas check size dan try kena dengan kaki. ok ambik jela dah suami baik hati nak hadiahkan kan? ;) walaupun kasut tue macam kasut kartun tapi dia selesa nak jalan, tak berbunyi dan tak licin. haaaaa itu yang penting. janji kaki ummi tak letih time berjalan :D

bila tanya kenapa suami hadiahkan kasut. "memang abang dah niat nak hadiahkan sesuatu tuk syg. tapi tatau nak beli ape", "saja hadiahkan sebagai tanda penghargaan" wahhh bergenang-genang dah mata ummi. terima kasih abi. sayangggggggggggg abi sangat. walaupun dah nak keluar baby tapi abi tak lupa ummi. baby jangan jeles ye :p

#kasut kartun pun nak bayar dia ummi fikir banyak kali jugak. nasib la duit abi hahahahaha :p lagi abi kata kasut nie hadiah hari ibu in advance untuk ummi. ohhh nangessssss :p

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Sweet :)

MR & MRS MAKMUM said...

nak kasut jugak...tak aci nie ummi dpt baby tak dapat pa pe lagi ~ uwaaa... (tlg bgtau bg pihak baby)

aDisH.sHidA said...

sebenarnya tu kasut sukan ke apa...tp kalau tepi dia wana pink mesti lagi suka kan kiera hehee

Nur Zulaikha said...

wahhh..so sweet...nk kawen jgk la :p

AHMAD AFIQ said...

if salah pakai baju kasut nampak wow lagi

Z@i Z@mR33 said...

katun pon katun la jnji selesa....

inche hlovate said...

nak kasut jugak boleh?? hihi

zakirasli .. said...

Assalamualaikum, saya singgah sambil follow blog ni :)

hainom OKje said...

OKje kurang suka kaler biru dan putih tu...yang hitam tak de ke Kiera!

نورعيم said...

kasut kartun pun lawa apa. hee.

kay_are said...

sweet kemain bro nadzri tu ye.. best2.. =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...