Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 May 2013

Umar & Dania

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sabtu 27 april lepas Jusiza ada buat sikit kenduri tahnik untuk anak sulung dia yang baru je lahir 15 April lepas. memang plan asal nak melawat jue dengan anak dia sabtu tue. alang-alang dah ada orang ajak kenduri memang jom jela dengan suami. yela kenduri kawen diorang ritu kami berdua memasing tak sempat nak menghadirkan diri, Amir Junior's dah keluar nie ape la salahnya uncle dengan auntie pi melawat, tak jauh pun kat sungai petani tue je :D nape tak panggil Jue Junior's? sebab Umar nie banyak iku abi dia. confirm Jue nak jerit2 tue hahahaha :p

sebelum sampai rumah Jue, singgah Amanjaya dulu. cari souvenier untuk Umar Faiq dengan Dania. Dania tue anak kawan suami yang jugak baru sebulan lahir. decide sabtu lepas hari melawat baby baru. ;) Umar dan Dania berkongsi hadiah yang sama. auntie dengan uncle nie malas dah nak pilih-pilih. hihihi. harap souvenier yang kami bagi tue muat la dedua baby tue pakai.

amanjaya buat sales tuk barang baby ritu. jenuh pujuk suami nak beli baju baby sepasang je. tapi tak dapat. huuuu nak nanges dah tapi sebab kat public kena cancel la. kang buat malu je. huuu. sabar ye baby nanti baby dah 6 bulan setengah mesti abi bagi beli. 


selamat lahir ke dunia, Muhammad Umar Faiq. semoga menjadi anak soleh yang berjihad di jalan Allah dan menjadi penyejuk hati abi dan ummi awak. semoga terus membesar dengan sihat, cerdas dan cerdik. amin. tatau nak bahasakan diri sendiri ape. Ummira ke achik kira ye? hihihihi :p

masa sampai dengan suami kat rumah Jue sempat la jumpa dengan Kak Shida, Aimaa dan Finaz. tak rancang pun. kebetulan sampai masa yang sama dan boleh makan sesama. dah lama KBU tak gather2 kan huuu. 

masa pegang Umar nie baby kat dalam pun tak boleh duduk diam. sibok la dia tendang-tendang ummi, bila dah rasa tak mampu nak tahan sakit kena tendang kena la letak Umar kat tilam dia balik. adoiiii anak kesayangan ummi nie jeles ke?

balik je dari rumah Jue, suami call kawan dia. elok la diorang ada kat rumah. dan masa kitorang sampai tue sekali dengan kawan kepada kawan suami yang jugak nak datang melawat baby baru lahir sebulan tue. elok kan, takde susah tuan rumah nak jamu makan tetamu. sekali harung je senang hihihi.



selamat lahir ke dunia, Dania. semoga menjadi anak solehah yang berjihad di jalan Allah dan menjadi penyejuk hati ibu dan ayah awak. semoga terus membesar dengan sihat, cerdas dan cerdik. amin. tak ingat dania ape. ade lagi nama selepas dania tue tapi lupa dah. waktu tolong pegang Dania nie. baby kat dalam tak pulak sibuk menendang. tapi Dania pulak yang tak mau duduk dengan saya, nak tido agaknya budak tue bila tepuk-tepuk baru senyap.

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

wahh tak sabar ye umi?hehehe..sabar akak pun tak shopping ape pun lagi :)

Fiza Rahman said...

Comelnya mereka. Sedapnya bau baby ☺☺

MR & MRS MAKMUM said...

mcm betul je tekaan kira jantina baby tu ~

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ummie kira makin gebu dan berseri skrg,,,,

inche hlovate said...

baby kak kiera gegurl ni haa..

Kesuma Angsana said...

seronoklah bau2 baby ni

Mummy LiYzA ^^, said...

kebetulan eh umar ngn dania pkai bju kaler ijau dua2~ehem2..dh bjanji eh umar ngn dania..

juicy X said...

mekasih ummi/achik kira for coming!!! for sure umar suka hadiah tu, tp umi dia lagi sukaaa hahaha!

ofkos laa ikut muka abi, kalo ikut muka umi dia nti segak sgt mcm pompuan, x sesuaiii wahahaha! *pasrah*

juicy X said...

ehh dania pakai hijau jgk??? nanti blh la umar dgn dania pakai baju pooh tu sesama plk hihihi

Z@i Z@mR33 said...

baby jeles dgn umar...ehemmm....adakah....?

jue msti beli bj kaler ijau byk2 ni...ijau x dpt dpisahkan dgn jue :p

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... mungkin betul kata orang tua - tua . baby dlm perut tau apa yg uminya buat sbb tu pakai tendang segala ...

kay_are said...

dalam perut tu baby boy kot.. tu sebab mase ko pegang baby laki die tendang2.. nak tunjuk power.. part baby pompuan kne sopan santun r.. baru betul.. =P

Piqah Bagus said...

x sabaq piqah nak dapat baby dari kak kira plak :p

hainom OKje said...

Ambik berkat ye Kiera!

نورعيم said...

tak lama lg akak pun akan merasa dukung ank sendiri. heeee.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...