Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

05 February 2013

Dalam sehari je

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

malam semalam ektibiti macam biasa sembang2 dengan mama. tanya kabo menda semua. mama kata mama papa sihat alhamdulilah. anak-anak je tak sihat. menangis lepas mama cite tue. cuma mampu berdoa moga Allah pelihara anak-anak saya berlima nie. abg long, kak liya, kak ika, afiq dan baby baru dalam perot nie. moga Allah beri mereka semua kesihatan yang baik dan sembuhkan mana yang sakit. Amin

kata mama. si abang long demam. muntah sampai lembik dari pagi kat sekolah. selang satu pelajaran berlari ke bilik air budak tue muntah. abis je sekolah terduduk tak bermaya nak berjalan pegi kereta ibu dah. abang long tue dia dari kecik lagi memang anti bodi tak kuat, dokte suggest bagi makan scott's emulsion. Alhamdulilah la usaha bagi makan tue takde senang kena penyakit, makan pun dah boleh. tapi sekali dia sakit memang sampai lembik. time tue la si adik liya nie boleh nak membuli kacau abang yang tengah tak larat tue. kalau tidak selalu dia yang jadi mangsa =.=


kak ika atas nie pulak. semalam kat rumah umminya, rumah pengasuh. dia tolong buang pampers adiknya ntah macam mana jatuh tersadung lantai dapur kot. luka dalam kat kening tue. mamanya cite macam bibir terbuka tue darah kemain banyak lagi. mulanya kak ika nie diam lepas jatuh, lap darah dengan tuala adik je. bila dah makin banyak darah baru dibagitau umminya. umminya menggeletar lutut tengok, risau la jugak orang tue dah budak tue bawah jagaannya. tapi nak buat macam dah benda nak jadi kan.

pukul 2 papanya datang ambik terus bawak ke sepital. berjahit empat kat kening tue. sampai rumah dalam mamanya bagi makan kakak. sedar-sedar adiknya hilang jenuh panggil. dengar kelepap kelepap. main air dalam bilik air!!! aduhhhh mamanya lupa tutup pintu dia buat pojek kat dalam tue. syukurlah tak jadi pape. dah tue dalam masa mamanya telefon mama kitorang adiknya juring je jari nak mengcungkil balut luka kakaknya. memacam budak2 nie.

semoga anak-anak achik cepat sembuh ye. achik jauh doa jela yang boleh tolong pun. huuuu nie pun sebak lagi mengenangkan budak berdua tue ;(

*kata ganti nama kakak dan abang sebagai merujuk pada panggilan anak-anak sedara saya tersebut. sekian. kang ada lagi yg konpius macam kay_are :p

8 comments:

Fiza Rahman said...

Macam² berlaku dlm sehari yer. Semoga mereka semua cepat sembuh.

kay_are said...

anak buah pun ko panggil kak? memang confuse gak aku mase mula2 bace.. bese r tu.. macam aku gak.. bile lemah tak bermaya, mase tu gak r mangsa2 buli amek kesempatan buli balik.. =__= semoga sembuh anak2 tu ye..

aTieYusof Family said...

Semoga kakak & abg cepat sembuh ya..
kesian plak..musim kot..
salam kenal..singgah follow sni #455:)

neesa_jun said...

yer..saya pun hampir confuse pasal kata ganti nama tu...huhu..tp x confuse dah...btw,tabah jugak kakak diam ja x bgtau dah luka....adeh!

Kesuma Angsana said...

ala siannyer.. doakan semuanyer ok ye !

hainom OKje said...

Emmm... masing-masing tgh diujikan Kiera....semoga bersabar

aku HaniAsyira said...

sy pun sebenarnya konfius kak bila bce.. erkkkk

نورعيم said...

budak yg main air dlm bilik air ti afiq ye kak? hikhik

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...