Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

14 February 2013

Raikan Perjalanan Tiga Bulan

Assalamualaikum Salam Sejahtera

banyaknya nak cerita tapi tatau nak mula yang mana satu. kalau tengah takde idea tue langsung kering kontang =.= menghilang banyak hari. ekceli rabu ritu pening sampai tak larat nak bangun mujur ada kak elly nak tolong bawak pegi klinik. dokte terus kasi cuti sakit dua hari. call suami, tengahari terus dia datang ambik kat sini. huuu. nak tau cerita selanjutnya baca kat sini. itu versi suami ;) mekasih laling atas pengorbanan, terharu saya sobsobsob

sabtu lepas baby dah masuk ke minggu ke-11, ahadnya ummi dengan abi raikan 3 bulan perjalanan cinta. Alhamdulilah syukur dengan rahmat Allah. saya terlalu bahagia dengan pemberianNya. bahagia punya suami yang hebat macam dia dan bahagia dengan baby kecik yang sangat aktif kat dalam nie. syukur Ya Allah ;)

disebabkan minggu lepas anak sedara saya yang kat banting tue jatuh sampai berjahit suami cadangkan kat mama saya nak bawak mama dengan papa ke banting tengok cucu diorang. mama papa pun kemain suka la lagi. pucuk dicita ulam yang datang bak kata pepatah. nak drive sendiri papa dah tak larat nak drive jejauh sakit lutut. ahad terus la kesana. menengok budak kecik berdua tue. eh lupa pulak sempat la ke rumah kak Lydia hari ahad petang tue sebelum jenjalan ke morib. terima kasih kak untuk layanan dan kek oren panas kuar oven tue hihihihi :D isnin kan cuti CNY lagi. kitorang semua decide bawak mama papa tengok apa ada kat dalam KLCC tue. kang orang kata orang myanmar dah sampai kita yang orang mesia nie tak sampai-sampai lagi :p


syahdu kot jalan kat kl time orang cuti balik kampung nie, kalau tidak tue maunya sepanjang jalan ada orang bebai :p sempat la ke art galley kat icity tue. masuk sorang RM5. kalau nak masuk jangan lupa bawak kamera sebab situ memang port untuk tangkap gambar jer, dan takpayah la memalu nak tangkap gambar sebab memang itu tujuan utama setiap sorang yang masuk situ. dah letih jenjalan malam pekena beger bakar abg burn kat area icity tue jugak. dan macam besa abi yang kena abiskan sebab ummi bila mai tengahari bawak ke malam dah mula tak lalu nak makan. sian abi.


sepanjang jalan tue sembang dengan abi. nanti bila baby dah kuar kitorang nak hanimun kat kl boleh paksa Cikde ngasuhkan baby. sape Cikde tue? tunggu dia datang sendiri komen kat sini nanti :p dan lepas tue jenjalan berdua raikan cinta. sebenarnya dah tiga bulan kawen tapi belum sempat nak gi hanimun. huuuu, takpe la hanimun dengan baby lagi manis. bila jalan lama sikit perut ummi merenggang agaknya baby mengeliat keletihan kot. itu teori ummi la :p. tak jauh pun hanimun takat teluk batik jer janji lepas kempunan ummi nak bercuti tepi laut hihihi


haaa nampak tue abi kemain gigih lagi menyonteng atas pasir. ingatkan amenda la yang dia buat. dan hasilnyaaaaaa


tadaaaaaa sayang abi lebih. hihihihi ;) esok lusa cuti weekend pulak. cuti blogging lagi :p insyaAllah saya cuba jenjalan pelan-pelan ke blog kengkawan semua ye. insyaAllah saya tunaikan janji tapi mungkin akan ambik masa sikit la. maaf ye lambat balas jejak.

17 comments:

نورعيم said...

cikde busy jaga baby skng ye. blh la jadi babysitter. kihkih.

ummi jgn jalan sakan sgt eh. kang baby tu mengamuk hah teruk la ciksu nk pujuk nnti. hehe.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tumpang bahagia tengok ampa bahagia

;)

Fiza Rahman said...

Seronok dapat jalan2 yer. Sweetnya gambo yg last ru ☺☺

Cik Puan Rara said...

amboiiiii romantikkk sangatttt!

Puan LiYzA ^^, said...

Hehe..dorg dah ada nma bby la~suka3...

kay_are said...

bahagianye.. nyampah lak aku tengok.. =P aku dok shah alam lame pun tak pernah rase burger bakar burn tu weh.. @.@ semoga kekal hingga akhir hayat ye.. ^^

aTieYusof Family said...

Best juga menghabis kan masa dengan hubby.. romantik gitu! ;)

Z@i Z@mR33 said...

syok tgk....kami pon blm sempat honeymoon lg...
suami bz mnjg...hope bln dpn dpt la cuti2

neesa_jun said...

romantika de amour betul la kamu berdua!Jaga kesihatan yer...

Kesuma Angsana said...

alhamdullilah & tahniah ye dear

Ain Norainsyah said...

Bahagianya akak dan suami. Semoga berkekalan ye. :)

aDisH.sHidA said...

bahagia nya depa berdua..alhamdulillah...

inche hlovate said...

semoga ibu and baby sihat selalu :)

Sue PeLik said...

amboiiiiiiiiiiiii. hihihi semoga berbahagia yer sayang..sampai kehujung nyawa! :)

aku HaniAsyira said...

kakak kata burger bakar kat situ xbest sgt.. eh2.. ckp sal benda len kan

hainom OKje said...

Amboi romantiknya duk tepi pantai...

Iffah Afeefah said...

LOMENTIK nye jiran iffah tu

okey cr suami skng hahahaha

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...