Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

19 February 2013

Jenjalan dengan Ciksu tapi tak lupa kat Cikde

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

adehhhh banyaknya nak cerita tapi tatau nak mula yang mana dulu. cerita yang tertangguh pun banyak lagi =.= minggu sebelum chinese new year dulu adik sorang tue ada gitau nak turun kedah melawat saya. bila bincang dengan suami dia tak bagi saya berulang khamis dengan jumaat tue. dia tak bagi balik khamis kalau nak turun alor setar jumaat tue pulak. huuu "saya bukan tak bagi jumpa, tapi saya tak bagi awak berulang" haaa giteeewww ayat dia

last bincang-bincang jumaat lepas adik nie turun penang dengan kakak dia. terharunya ada orang sanggup turun jejauh semata-mata nak jumpa saya. tapi saya tak berani janji la nak bawak jenjalan banyak tempat sebab saya pun baru je punch card kat penang nie. setakat yang suami pernah bawak saya tau la jalannya. huuu


"baby nampak tak abi keja kat bawah tue" giteww ummi pun senget kemain =.= yang gambar atas tue pemandangan penang dari atas bukit bendera. tengahari masa sampai penang sempat la lunch dengan suami. selama tiga bulan kawen nie la first time teman suami lunch. yela satu keja pulak saya nak menyeberang jambatan tue semata nak lunch dengan dia, suami pun tak akan baginya. baik la tunggu dia balik keja je kot nak makan sama pun. 

suami bagi direction macam mana nak pegi bukit bendera. siap lukiskan map lagi kihkihkih. saya bukan xpernah lalu jalan nak pegi situ tapi ritu lupa nak tengok jalan bebetoi kena la berpandukan map yang diberi. Alhamdulilah sampai jugak kat bukit bendera kemain teringin lagi nak pegi situ. tapi bila tengok kena naik keta kabel tue terus gugup. alamak selamat ke untuk ibu mengandung naik nie. kat kaunter tanya petugas tue katanya selamat. Alhamdulilah boleh ummi dengan baby naik :D


pilih untuk berdiri dalam train dan pegang pemegang yang disediakan. supaya baby tak terhentak kuat sangat. Alhamdulilah selamat naik atas dan selamat turun bawah balik. kat atas sejuk. tapi takde banyak tempat yang menarik pun. yang menariknya saya nampak pejabat pos je. cakap dalam hati ramai ke yang nak bayar bil kat atas nie? ngehngehngeh

dah sudah tue bawak adik nie makan laksa kat tepi pantai seagate tue, sebab situ je yang saya tau sedap :p jenjalana cari barang dia lepas suami saya balik keja dan hantar dia ke hotel semula. sabtu tak sempat nak bawak ke mana-mana. kaki saya dah sakit sebab jumaat tue banyak sangat berjalan dan drive huuuu. maaf dik cuma kat tempat tue je yang akak boleh bawak awak. moga tak serik jumpa akak. maafkan andai ada kekurangan dari pihak akak ye. 


15 feb lepas besday cikde kesayangan. tak sempat nak buat entry khas tuk dia. akak terlampau bizi la dik. huuuu. mendoakan moga cikde sentiasa sihat, dibawah payung keberkhatan Ilahi, dipermudahkan segala urusan, dimurahkan rezeki dan dipercepatkan bertemu jodoh. amin. maaf ye lambat wish dalam entry tapi dah wish dalam mesej kan? kihkihhkih :p jaga diri bebaik ye cikde sayang. sayang awak muahhh muahhhh :p

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

:)

kay_are said...

kemain cover muka, tau dah jenjalan ngan sape weh! aktif gak ko jenjalan ye even ngah bawak baby.. bagus2..

soalan trivia : jenjalan ke jenjalana? =P

hainom OKje said...

Kalau OKje buta jalan Kiera... sebab kalau hubby bawak sebelah...OKje kat tepi tengoklah jalan tu tapi berangan haha.... jalan masuk mana semua tak hafal hehe

Iffah Afeefah said...

LOL

br nak jeles org tu da jalan ke penang

selamat ade cik de tersesat situ

sayang akak

tenkiu muhehehe

neesa_jun said...

hahah..btul3...bukit bendera ni xda apa sangat melainkan pemandangan yang indah belaka!sesuai utk kaki kamera...huhu

Sunah Sakura said...

amboii..kaver muka kemain ciksu tu...tudung tu kukenal...hahaha.. :p

Nizam Ijam said...

sejuk mata memandang...


jom baca saya pergi jemputan PRATONTON FILEM PADA SUATU CINTA DAHULU... :D

inche hlovate said...

lain kali jadi tower guide sya pulak kak kiera ye hihi sya tak penang lagi smpai penang

Kesuma Angsana said...

sempat juga jalan2 sambil cari makan ye

نورعيم said...

kak sunah : knl eh tudung tu? hihi.

awat gmbr ni jauh sgt? xnmpk la peyot tu =.='

aku HaniAsyira said...

tak pernah jalan g bukit bendera..=( buat muka sedih sikit

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...