Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 April 2013

Pestime deting malam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sabtu lepas suami ada latihan badminton untuk tournament badminton anjuran tempat kerja dia. mula tue memang dah decide nak ikut sekali lepas suami ajak. yela ahad kan ada check up, lewat pulak tue masa yang diorang atur boleh la kot rehat lebih sikit. kalau ahad besoknya kerja macam biasa rasa memang peratus nak ikut sekali tue menipissss la kot hihihi. 

ingatkan petang latihannya rupanya malam. dari 9 malam sampai 12 tengah malam!!!. huwaaaaa saya nie dah la jenis tido awal, selalu tue kalau suami keluar main time malam, saya cuma hantar depan pintu pagar rumah je bila balik pepandai masuk sendiri, larat pulak mata saya nie tak tido sampai tengah malam tue nak tunggu dia balik :p 

bila petang tue perut meragam, suami pun tukar fikiran suruh saya duduk rumah je. kesian kat bini dia yang berulang masuk toilet. yeayyyyy!!! sorak dalam hati dendiam :p tapi lepas je mandi, cucuk lens dia tue terus cakap "haaa pegi la siap" aikkkk tadi bukan kata suruh tinggal rehat kat rumah ke? huuuu bila tengok dia buat muka comel dengan ayat simpati "bukan ape nak mintak ummi teman, bila pakai lens time malam kan selalu silau kalau ada ummi ada la abi semangat sikit nak drive" sobsssssss, ambik towel turun bawah masuk bilik air.

dah la tempat tue kat seberang. menyeberang bridge semata nak pegi situ, kalau dapat pegi sunshine tengok barang baby sekali takpe la jugak Ehh!! :p ikut jela teman suami, janji besoknya tue dia pulak teman saya check up dekat alor setar sana nunnn. haaa sistem barter nkoooo :p takde la memang dah niat nak teman dia kan, bukan selalu pun. 

yang budak kecik kat dalam nie. agaknya dia eksaited kot boleh kuar malam dengan abi, selalu bila malam ummi keja membuta je :p dari start keta bergerak sampai la ke destinasi kejanya mengeras je dalam perut nie. bila time abi dia main pun sibuk mengeras kemain. bila abi letak raket duduk rehat tau pulak dia pun duduk dendiam. abi mula main balik, dia pun mula buat aktiviti. amboiiii kemain menggediknya awak bila ada abi awak. jeles ummi tau :p

sebenarnya sabtu lepas tue la pestime keluar merayau dengan suami time malam. dulu sebelum kawen konon nanti time malam nak lepak pantai la, ape la. hurmmmm sudahnya angan-angan terkubur macam tue jela. dah isteri kesayangan Nadzri nie pesen tido awal. pukul 9 je dah menguap tak henti lastnya duduk jela melepak kat rumah :p

11 comments:

inche hlovate said...

hahaha sama la kita..sya pun jenis tido awal..pntang letk kepala je lelap

hainom OKje said...

hehe....mestila gediks....duk depan mata abi dia...dah gerak lum?

aDisH.sHidA said...

hehehe..lawak plak bila bca part last tu...

MR & MRS MAKMUM said...

boleh geng nie hahaha tido awal....sudahnyakerap je tertido time dok syiok2 sg.. :) kena plak topik tu panas & penting tgh d bincang kan mmg trgantung d tgh jalanla jawab nya

MR & MRS MAKMUM said...

boleh geng nie hahaha tido awal....sudahnyakerap je tertido time dok syiok2 sg.. :) kena plak topik tu panas & penting tgh d bincang kan mmg trgantung d tgh jalanla jawab nya

Z@i Z@mR33 said...

sm la...sejak2 ni mmg tdo awai...dl leh plak bjaga smpai pg...skrg dh xleh

Kesuma Angsana said...

sweet2 apapun jaga diri yer

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... saya pun dulu tidur awal . kul 10 jer dah menguap walaupun tv kat depan mata tu masih bercakap . tapi sejak ada blog nih , alahai ... dah hobi kan !

Nur Zulaikha said...

singgah sini kejap..bestnya dah ade baby..kte ni suami pun belum ade lg.huhuhuhu

aku HaniAsyira said...

tidur awl ei.. hah, boleh dah dating memalam kan

نورعيم said...

ececehhh suka la kan blh kuar deting tu. hehe.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...