Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

19 August 2014

Dengan Ummi Kurang Best, Dengan Abi Lagi Seronok!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sejak puasa sampai ke raya rasanya baru ahad lepas kami berquality time balik. kalau sebelum ni setiap kali ahad mesti akan cari masa untuk extra gembirakan si kecik Fateh Uwais itu. quality time bersama family koooo. family kecik kami. Alhamdulilah masih diberi kesempatan bergembira bersama family kecik kami. syukurrrrr.

itupun awalnya suami wassap kata lepas ambik saya balik keja terus balik rumah. anak tak nak tido dekat rumah petang tu. dia dah tertido pun sebenarnya tapi mengingau ape ntah nanges kekuat. terus abi angkat. tapi nampaknya anak lebih berminat beraktiviti dekat Taman Jubli dari tido. ummi lah insan yang paling suka bila anak bagi kerjasama hahahaha.

sebelum ke Taman Jubli. suami menghala kereta ke Gunung Keriang. bukan nak melepak disitu. tapi nak cari pisang goreng cheese idaman hati puan isteri tercinta. yela hari tu dia makan pisang goreng cheese sensorang dekat KL nunnnnn. makanya kena la lepaskan keinginan tekak puan isteri yang seorang ini ngehngehngeh. gambo takde. pasal? krup krap krup krap makan tak teringat nak ambik gambo :p


seronok gelak mengekek menjerit-jerit bila abi buaikan dia atas buaian. luas mulutnya menjerit suka hihihi. nampak dari raut wajah abi letih seharian jaga anak. tapi tetap sabar layan karenah anak. nak bagi anak seronok. bagi ummi hepy. thanks abi ;) budak kecik tu pantang nampak ikan dalam tasik terus menonong nak masuk kolam tangkap ikan tu amboiiiii sangat tau. jenuh kepung. tak larat kepung dah abi bawak jalan ke playground.

Fateh Uwais mesti stress kalau jalan dengan ummi. yela dengan ummi semua tak boleh. itu ini mesti kena pegang sebab takut jatuh hihihihi. kalau dengan abi relaks je abi biarkan dia jalan kedek-kedek pusing padang. ummi ni jenuh risau takut dia terjatuh lutut kena batu ke, kaki kena kemuncup ke. sebab tu anak lagi suka dengan abi. abi bebaskan dia tapi tetap dalam pengawasan mata abi dia. saya tau. sebab saya nampak mata suami tak lepas pandang dia.

yang tak seronoknya bila kita bagi jalan. mesti dia berhenti menyinggah. singgah tarik rumput lah. korek lubang lah. lubang dekat atas jalan bersimen tuuuuuu. lubang kecik tu pun mata dia boleh nampak kooooooo =.=

11 comments:

mai has said...

abi nya rajin melayan kerenah.tu yang suka lebih tu.hehehe

Z@i Z@mR33 said...

bdk2 ni kan bnda halus2 pon boleh nmpk kan?klau kt dlm rumah ada ja bnda yg kita x nmpk dia jmpa =_=

aizamia3 said...

seronok tengok keletah dak Uwais tu..
psstt: camane rupa pisang goreng cheese tu ek..?

cik Anggur said...

agk2 ikut ummi dia tk...tk suka mkn ikan ~

juicy X said...

Kmi skrg pn sdg melalui zaman penattt kepung anak. dh blh berlari katakan...kita pon jenuh kna lari jgk nk kepung dy huuuu

Nieyl said...

amboi..nak naik buai yea..pandai ke tuh..comey nyer die...

aTieYusof Family said...

Umi jgn jeles plak tau..hehe..
seronok Uwais bermain dgn Abi..nak lasak pun dgn abi lah best...haha

ummi aqilah (LM) said...

Seronoknya uwais!!

aDisH.sHidA said...

seronok la kan dapat main sepuasnya..jalan merata..

eh laus plak kira nie..luas la..typo :)

hainom OKje said...

Haha...semua umi pun mmg mcm tu....sangat perihatin dgn keselamatan anak....abi pulak lebih kepada biarkan.....biarkan mrreka explore....sama jer lelaki ni Kiera...

Yan Ty said...

Bagusnya la Abi melayan Uwais yang comel. Budak kan , yang kita tak sangka lah dia akan buat.

Jap je dah besar.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...