Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

06 August 2014

Fateh Uwais #11 Bulan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Alhamdulilah 1 Ogos 2014 aritu genap anak bujang golden hair sorang ni 11 bulan. sebulan jeeeeee lagi nak genap setahun. haishhh cepat betoi masa berjalan. ummi tak decide lagi nak buat kenduri doa selamat untuk dia kat mana. dilema sungguh!!! orang kata kalau anak sulung memang feel mak-mak cenggini ye. dilema sesaje!! kihkihkih :p

Alhamdulilah Fateh Uwais jenis ringan badan walaupun badannya semangat. bulan puasa aritu dia dah mula bertatih sikit-sikit. masuk je raya dah mula laju kesana kesini. itu yang dekat rumah opah tok boleh masuk geng abang long dengan abang danial. orang dah dapat kaki la katakannnn. berlagak je rupanya. kalau dulu jenuh ngejar dengan merangkak. Alhamdulilah Allah permudahkan urusan anak ummi.

rambut pun dah makin lebat. pesen ummi. rabut halusssss dan perang. kalau tengok rambut dia kena cahaya matahari lagiiii nampak perang. itu yang lekat abi duk panggil golden hair :p


dah pandai salam orang. siap cium tangan pakej lumur jari orang dengan air liur lagi =.= sabooo aje la. tapi ada mood jugak. kadang tu takmau langsung. kadang sampai tiga empat kali duk hulur tangan nak bersalam. Flying kiss. bila suruh flying kiss. dia terus tekup mulut dengan tangan. kiss tertutup la tu. takdan nak flying kihkihkih :p

Alhamdulilah lepas je dapat kaki aritu gigi pun mula muncul. ada la seketoi. bila suruh tunjuk gigi nganga kemain besar tapi gigi secoet je yang nampak. kelakar la awak ni Fateh Uwais. gigit pipi baru tau.

kebanyakkan benda baru yang dia belajar mak ngasuh dia yang ajar. bila saya balik. mak ngasuh suruh tunjuk dekat ummi. Alhamdulilah Uwais dapat mak yang baik. mak yang jaga macam anak sendiri. sampai boleh declare la anak bongsu orang tu punya manja kemain. tambah dah reti sebut 'abah' lagi seronok la abah tu manjakan dia =.="

moga Allah terus permudahkan urusan awak Fateh Uwais. sentiasa lindungi dan berkati tiap nafas awak. moga jadi hamba Allah yang soleh. dan tak lupa ummi abi serta semua yang sayangkan awak.

15 comments:

cik Anggur said...

amboii kemain salam bg air liur ek.....bila ntah nk leh jmpa yayang techik nie...ermmmm sedihhh nyaaaa

CikSiti said...

o0oo sama tahun dengan Hadi lah Fateh Uwais ni yer. masa2 ni lah yg paling comel hihi

idzwa kamaruddin said...

huwaaa fateh uwais...awak buat aunty gewam sgt dgn awak tau!!!

rambut awak tu same kaler dgn rambut syakirah tau..tapi yg tak sama syakirah tak jalan lagi...huhuhuuu...

meh sini aunty nak kiss bebanyk!!!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bila la leh jumpa anak mummy ni...

ummi aqilah (LM) said...

Wahh dah dpt kaki rupanya.

Z@i Z@mR33 said...

sakan la dia leh lari2.cpt je kan dh nk setahun

hainom OKje said...

Dah pandai jalan pulak dah....sekejap je kan Kiera....hehe...Yang menjaganya tak tahulah tp okje yg baca entri ni mmg cepat betul masa berlalu rasa mcm baru hari tu Kiera mengandungkan fateh

Fiza Rahman said...

How time flies. Nak setahun dah anak bujang ni ☺

ewanthology said...

semoga membesar menjadi anak yang soleh dan membanggakan ibu bapa.

akoo said...

ala omeynyeee

mama ila said...

wahhh..cepat yer 11 bulan dah boleh jalan... golden hair yer..hehe..kakak hannani pun golden hair..boleh geng nie... tapi macam anak ila kann..golden hair tapi rambut x lebat...halussss jer..huhuhu

QasehnyaRania said...

aamiin.
geram nengok. tubuh sungguh :)
sekejap je kan dh nak masuk setahun.alhamdulillah..

Mummy LiYzA ^^, said...

yeay!!ensem boy dah dpt kaki~hehee,pasnih dh laju berlari jenuh ligan kita..see kira,even lmbt satu2 pekara tgk ha cpt je uwais dh bejalan..Alhamdulillah..stengah org stahun lbh bru dok betatih lg..

inche hlovate said...

dah pndai jalan?? byk nye sya tetinggal kan

aTieYusof Family said...

geram nengok Fateh Uwais.. dah 11 bulan ye Kira.. cepatnya masa berlalu... :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...