Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

05 January 2015

Ahad

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

kami dua beranak memang sangat suka kan hari ahad walaupun ahad tu sebenarnya adalah hari bekerja untuk ummi. tapi nya ahad adalah hari cuti kesayangan kami berdua beranak. sape? abi uwais lah sape lagi hewhewhew :p


paling seronok sekali budak kecik pipi tembam tu la. seharian dia 'dikerjakan' abi. kalau ummi cuti sekali pun tetap dia akan lari pergi panggil abi suruh basuh montot dia tiap kali melabur. sanggup tu pegi panggil abi dia jugak-jugak walaupun ummi dah bawak ke bilik air nak basuhkan montot dia. grrr betoi haaa. kalau abi merajuk marah dia pun, kelam kelibut kejar nak pujuk abi balik, buat macam-macam sampai abi ambik peluk dia balik. hishhhh memang rasa nakkkkkkk je kokak pipi tu haaaa.


Ummi pun antara manusia paling seronok. tak semua keseronokkan tu perlu cerita dekat sini lah. tapinya antara keseronokkan nya. kalau dulu lunch hari ahad ditemani abi makan dekat warung tepi jalan. tapi nya sejak angin rajin masak abi datang merasuk dalam diri abi balik. abi yang akan bawak bekal yang dia masak sendiri dekat rumah. dan makan berjemaah lah kami dekat port pebret kami tu haaa. dah buat wishlist dekat abi semalam. alangkah indahnya dunia kalau setiap kali ahad dapat makan bekal yang abi masak. abi senyum je. approve ek? mihmihmih.


dannnnnn bila abi cuti kita boleh jenjalan keluar rumah. tak kisah lah window shopping ke, lepak taman ke, riadah ape benda ke. janji konsep dia jenjalan keluar rumah ambik angin. cukup cukup sudah ummi dan baby berkurung di rumah sajaaaaa~~~~ gitewwww. tapi weekend semalam lain sikit. Mummy GK dengan Abah Azrul join venture sekali. rasanya dah agak lama jugak la tak melepak dedua family sekali. sejak-sejak musim hujan bulan lepas kan. 

seronok lepas anak main atas padang, dia boleh berlari sesuka hati dia. kalau terjatuh pun ummi tak risau sangat dia terluka ke ape. tapi nya bila lepaskan dia dah terlebih ramah pulak. pergi tegur orang tu orang ni. siap duduk atas peha orang tu tunjuk handphone. suruh ambik gambar dia. LOL sape ajar ni baby oiiiiiiiiii phewwwww. tapi nya ummi abi takde la main lepas je dia pegi tegur duduk atas tu. tengok jugak la orang tu macam mana kan. tapi Fateh Uwais sendiri pun bijak memilih. dia akan pilih yang agak segak sikit. kalau hat ala kadar ni takde dia nak layan pun. adoiiiiii tepuk dahi rasanya ummi ni tauuuuu.

6 comments:

aryan azra said...

seronokkan bila dapat bersama2 dgn family..amboii sedap tu bila ada orang masakkan dan dapat makan sama2..sweet sangat

idzwa kamaruddin said...

fateh uwais yg manja dan bijak...meh nak kissss pipi bam bam tuh! :D

idzwa kamaruddin said...

fateh uwais yg manjda dan bijak tuh..meh nak kiss pipi tu sikit..!! :D

eima said...

bgsnye abi uwais .. rajin memasak.....

Nur Inani said...

alololo. tembamnyaa pipi dia. geram tengokk :D

QasehnyaRania said...

hamboi kemahen ye dia pilih.hihi
kan masa bsama tu saat plg indah dah la pjj kan.kena guna sebaiknya cuti tu

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...