Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

10 February 2015

Baju Pink

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera





minggu tak sihat. dari anak bawak ke ummi bawak ke abi. yang akhir sekali bertiga sekeluarga tak sihat. syukur alhamdulilah anakanda kecik tak kena demam, cukup lah ummi abi je yang demam itu pun kesian dia kekurangan kasih sayang. masuk minggu ni cukup lengkap la tiga minggu ummi tak sihat.. sakit penghapus dosa. mudah-mudahan hendakNya amin amin. 

ummi dah sememangnya peminat pink. tapi bila anak lahir sebagai seorang lelaki yang kacak bergaya macho lagi hensem, ehem!!! :p ummi takde la pulak teruskan kerja membeli baju kaler pink buat si anak. tipu la kalau kata takde. ada la tapi helaiannya amatlah terhad. setakat baju buat pakai tido aje. tak pernah lagi beli baju buat pakai jenjalan. baru tersedar rupanya. selama ni duk pulun beli kaler merah, biru, oren, hijau. sebenarnya warna baju bebudak lelaki ni terhad tau tak!! kalau ada banyak pun semua mahal. huhhhh!!!

ahad lepas, 1 Februari 2015 dokte KBU, dokte Fana tunang. awal-awal dia dah peringat tema pink wajib pakai. tak kira lah mak pak anak semua kena pakai pink. abi ok je katanya. elehhh itu pun sebab spesies kulit cerah kalau gelap mau takmo jugak tu :p anak lagi lah ok, bukan dia reti ape pasal ootd ni haaa. semua kerja ummi abi dia, tapi selalu didominasi oleh ummi lah. tak boleh salahkan ummi, sebab abi pun kalau nak keluar tunggu ummi bagi baju dulu, baju anak pun sama. yela dah ko suka komplen kalau pakai baju yang ko tak pilih kannnn hewhewhew :p bertabahlah wahai seorang abi Fateh Uwais >.<




susah oiiii nak mencari baju pink dekat budak Fateh Uwais ni. pegi memana yang ada pun semua ada gambar pinces pojen. kemeja pulak semua mahal sampai cecah sehelai kemeja without seluar RM70!! ehhh tak kose pulak ummi nak berabis sampai banyak tu hanya untuk sehelai kemeja walaupun berjenama ape sekalipun. jujurnya baju Uwais semua tak pakai lama. kalau pakai lama sikit mesti sangkut tang perut. kesian pulak ummi nengok anak pakai baju fit cenggitu :p

jumpa yang cantik dah tak berbaloi dengan harga, jumpa yang murah dah tak lawo pulak. ehhh mesti lah kena cari yang murah dan lawo gitewwwww kahkahkah :p akhirnya pegi mydin ipoh jenjalan cuci mata dekat kiosk2 situ ternampak baju kaler pink ada dua. yang sesuai untuk budak laki. satu kaler lembut satu lagi kaler terang. sebab Fateh Uwais spesies cerah ummi kasi yang terang gitu, abi kata ambik soft. tapi ummi tetap bangkang kahkahkah




balik penang tokmak kasi tali kaler merah tu pulak. terus rasa wahhhh nak matching kan dengan shirt pink itu lah. tengah kecik la boleh nak dress up kan dia. besok kalau dah beso mau ke idak lagi ntah nak ummi ootd kan dia. hurmmmm




selamat bertunang mama Fana, moga dipermudahkan segala urusan untuk majlis akan datang. makin dimurahkan rezeki, dan jodoh berpanjangan dan terus bahagia sampai taman-taman syurga sana amin. mama fana cantikkkkk sangatttt. tazabar nak tunggu majlis ampa :D teringat pulak ayat abi satu masa dulu, lepas dua bulan berkawan "kita tunang hujung tahun ni nak?" terus masa tu ketar lembut lutut mihmihmih :p

9 comments:

Z@i Z@mR33 said...

hahaha...Aqil dr kecik dh pkai pink...bj pkai kt umah tu pon abh dia yg beli tp biasa la mama ni bl kuar mkn kt luar tnmpk hat bkenan n murah trus beli x kira la kaler pink ke apa jnji nmpk lawa...keh3...

tp skali skala bdk laki pkai pink nmpk smart la pulak kn?

idzwa kamaruddin said...

budak comel gini pakai warna ape pun boleh laaa..hehehe..

eima said...

fahim pun ade je sehelai 2 bj pink .. hahhaha dah besar ni pun mak die paksa pakai pink ..comeya pe ....

uwais dah putih gebu pakai plak pink mmg comey sgt

aryan azra said...

comelnya pakai baju pink..acik pun suka kaler pink tau..

buat kawan kira yg bertunang tu semoga dipermudahkan segala urusan dia dan moga terus bahagia..aaamiinn

aizamia3 said...

Baru akak perasan, sekarang dak Adik langsung takde baju berwarna pink.. eemm.. memang takkan belikanlah sebab dia tak suka.. hehehe..

Apa-apapun moga mama fana selamat ke fasa seterusnya dan moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. insyaAllah..

ewanthology said...

Lelaki klu pakai bau pink, orang panggil metrosexual.... ok la tu..hihi

cik Anggur said...

comeynya la pakai pink....bju bdk laki mmgterhad kalo ppuan bersepah tp tu la nk beli mcm tak brbaloi memahai belaka pakai nya kejap ja....mmg tak beli sgt walaupn hti tgk semua teringinnnnn hhh

QasehnyaRania said...

alolo suwit la Fateh..
sesekali berootd kaler pink kan

umi pon comel disisi mama fana.;)
aamiin

ummi aqilah (LM) said...

Hehehe omey je uwais ..,

Eh rambut dia panjang rupanya. Cuma halus je kan..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...