Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

17 February 2015

Perampas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

kihkihkih saja je buat gimik awal-awal. biasa la ummi dan drama berpisah tiada. sebab tu anak pun banyak buat drama kata abi. hewhewhew. mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi abi, yela ummi tak suka makan berkuah :p



dulu masa belum lahirkan Fateh Uwais dah 'warning' suami sesiap. "nanti bila baby dah lahir, tetap ummi yang duduk tengah-tengah ok, tido ke ape ke ummi je kat tengah. baby kat tepi ummi, ummi kat sebelah abi" suami iols pun layannnnn aje la wife dia ni. bukan boleh bangkang lebih sikit. nanti mula ada yang muncung sedepa, mata juling ke kiri. peel preggy yang cepat sentap masa tu kahkahkah :p

lepas Fateh Uwais lahir 3 bulan pertama je rasanya ummi kekal juara macam tu. elok je dah pandai lebih sikit ummi dah tak boleh dekat dengan abi dia. dia rampas abi dari ummi. buat macam abi tu dia sorang je yang punya. macam ummi ni takde hak langsung. tskkkkkkkk sedih hati iniiiiiii.


"nanti kalau kita beli kereta besar sikit, abi duduk sini(driver), baby duduk sini(tengah) ummi duduk situ(co pilot)"

udah dia takmo duduk dekat ummi, nak duduk tengah. tempat dia katanya. abi la niiiiii. kita belum boleh beli kereta beso lagi anak oiiiiii T.T


tambah bila dah makin besar, tak boleh orang peluk sikit abi dia. mula la hentak hentak badan protes. siap tolak kita lagi tu, cehhhhh kalau takde ummi takde la awak tu tauuuuuu :p dalam kereta pun dia mesti nak pegang2 tangan abi dia. kalau tido dalam kereta pun dapat sentuh kulit lengan abi dia pun jadi lahhhh. perangai betoi kannnnn. minggu lepas kata abi, tido tengah malam dia dah nganga nak hisap tetek abi. hahahahahaha 

sekarang dah jadi kembar siam abi. melekat aje dengan abi kemana pun. abi angkat montot sikit mula la dia pun ngeko sama. haishhhh. tapi kata abi. anak ni cermin ummi tau tak. kalau ummi nak tau macam mana ummi, haaaa macam anak ni la. opssssss iyekeeeeeee abi? betoiiiiii ke? takkan kotttttt.. wakakakakakakaka :p

10 comments:

aryan azra said...

ooo buah hati abi ni ye,mesti geramkan masa fateh uwais buat rampasan kuasa tu...hehehe nasib la ummi,makan hati berulam jantung la, takpe la kan demi anakanda tersayang,ummi beralah la

aizamia3 said...

Part tdo tu sampai sekarang akak tetap juara.. dari dak Kakak, dak Adik sampai ke dak Nuha.. tak boleh tdo in between kitorang.. hehehe.. tapi antara ketiga2 dorang tu, dak Nuha paling manja dengan babah dia.. ;)

Z@i Z@mR33 said...

nmpk ngat ummi dia dulu jenis nk bkepit ja dgn abi...turun ke anak leteeeew...ahak

eima said...

hahaha ni mcm alisha waktu kecik2 .. tp bila dah besar mama jg yg die cari .. tak cari abahd ie dah ... jgn risau ummi uwais nanti uwais ttp cari umi die ....

idzwa kamaruddin said...

ye la tuuuu....hehehe..bocor rahsia ummi!

cik Anggur said...

sat ja dh besaq uwais nieeeeee

hainom OKje said...

Comeynya gambar KIera bertiga tu suka tengok!
Okje pun lebih kurang awak tau Kiera....nak ngeko bontot suami jer hihi....
Yelah tu mmg cermin sungguh namanya tu haha

ummi aqilah (LM) said...

Spek baru nmpk lg aummm dari spek lama. Eh tu jek akk nk komen. Ekeke

cik Anggur said...

klo ank jenis brkepit dgn ummi ikut siapa la agk2nya ek

QasehnyaRania said...

redha aja lah umi.hihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...