Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

25 February 2015

Cameron Highlands - Mee Kari Yang Masih Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


dua tahun lepas sebenarnya kami ke tempat ni sebab tersesat. jalan-jalan dan terjumpaaaa kedai mee kari yang sedap ni. sedap la bagi tekak kami suami isteri yang susah beno nak jumpa makanan luar yang sedap dan berpatutan harganya sekarang ni. wassap dengan family minggu sebelum nak pegi tu deme macam takmo repeat je mee kari ni sobssss.



tapi masa mencari tempat jem yang dijamin sedap jugak tu, tetiba pulak ditakdirkan kedai jem sebelah tempat mee kari. alhamdulilah Allah makbulkan doa ummi. syukur hihihhihi. bukan mengidam pun cuma teringat. dah berangan dah dalam sejuk-sejuk makan mee kari tu. perghhhhh hahahahaha. perangai!! :p



YZ Agro Farm. lokasi selepas tanah rata ke brincang. ada padang untuk orang main golf. dia dalam tu la. pepandai la kome cari nanti ye. nak bagitau lokasi tepat tak reti pulak nguuuu. Alhamdulilah selepas dua tahun sedap dan rasa dia masih sama. dengan tak kedekut fish ball, fish cake dan ayam. cuma sekarang tempat tu dah takde bihun sup. kalau dulu ada. sekarang mungkin bihun sup dah digantikan dengan nasi lemak. nasi lemak pun sedap kata family. tapi biasa la ummi dah kalau kata nak mee kari je mana ingat nak ambik gambo nasi lemak dah ekekeke.



harga tak ingat. along yang belanja, maka jangan nak tanya banyak. memasing dah ngadap makanan tak ingat dah nak tanya itu ini. janji masuk perut dan kenyang hahahahaha. rasa nya sini pun boleh petik strawberi sendiri kot. kalau tak salah la ye. 

12 comments:

eima said...

Lokasi di KG. Sedia boleh lalu jalan dari Apartment Iris jugak .... atau cari je signboard ke Kg sedia

takpenah try pun ... tp sebab setahun 2-3 kali naik aku mcm dh hafal tempat di CH ... kih kih
thn lps je tak pi ...thn sblm2 tu berkali .... gilo betui

cik Anggur said...

Allah...teringin la pulakkkkkk

lia ummiirfan said...

wahh.. boleh try ni.. hihi..

Fiza Rahman said...

Sedap plak tgk mee kari tu ☺

Lizzie Yasmin said...

sedapnya dengar, teringat mee kari mak saya. Hari tue balik dia cuma cerita macam mana nak buat tapi dia lupa nk buat mee kari daging meletup dia.

hainom OKje said...

Sedap sangat ke mee karinya Kiera sampai nak pergi kedai tu lagi....Mmg sedaplah tu gamaknya...Takut nak gi CH kalau time cuti gini...Malasnya jem tu....kusss semangat nak sampai puncak pun makan jam huhu

ewanthology said...

jumpa secara tak sengaja? nasib baik sedap :-)

juicy X said...

weyyyy kami mai sini pon sbb sesat la kiranya!gamble ja makn kat sini. tapiiiii boleh kata SEMUA makanan kat sini sdap weh!

Lea IsNawi said...

biasa g cameran highlands, terasa nak makan steambot je

heee

QasehnyaRania said...

ye ke x pnh pergi lg sini nti blh la cri kalau ke ch lg

QasehnyaRania said...

hihi.kira mcm ciksu la..
masa ngandung hri tu
teringat je memanjang makanan masa ddk jb dulu..
padahal mengidam.. kikiki

aryan azra said...

ohoiii...sedap tu,taktau pulak ada mee kari sedap kat CH nun,nanti ceq p bulih la terjah..huhuhu

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...