Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 February 2015

Cerpen

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


kalau tengok pada traffic sources tu macam tak percaya je kan dalam blog seorang ummi uwais ni ada cerpen. hewhewhew. tapi itulah hakikatnya sebelum lahirkan Fateh Uwais dulu memang rajin mengarang cerpen. idea mencurah-curah datang. nak pulak masa baru-baru kawen. hati berkebun bunga takde musim luruh hahahahaha. 


dan cerpen lah traffic tertinggi dalam blog ni. *mujur ada cerpen* kihkihkih :p macam mana idea datang mengarang? entah la. mungkin faktor sekeliling. lagi satu faktor dengki tengok suami mengarang cerpen suwit muwit kadang boleh buat air mata mengalir. memang selalu dengki. hishhh awat la dia ni ada idea mengarang sampai macam ni. hahahaha dengki sokmo. nasib dengki berfaedah hahahahaha :p tapi satu benda yang sama kami berdua kalau masa mengarang. mesti nak kena on satu lagu. konon macam lagu tu la penguat semangat idea mencerpen datang. play la sampai abis ending. selagi tak habis selagi tu la lappy kena nyanyi sampai serak suara hewhewhew :3

tak percaya suami boleh mencerpen? iyeeee itulah hakikat yang patut ditelan kahkahkah. siap kadang pelik, macam mana dia ni seorang lelaki tapi boleh buat cerpen watak utama perempuan. macam dia tu perempuan sejati. sebab iols tak reti nak buat watak utama lelaki hahahaha. tengok dengki lagi :p

seronok tau tak mengarang cerpen. sebab dari awal sampai habis kita boleh buat ikut suka hati anak tekak kita. ko nak ending mati ke, hepy ending atau ending sedih ke. ko punya suka. yela kadang kalau baca novel rasa nak marah bila ending tak ikut apa yang kita rasa kan? hahahaha perangai sungguh!!!

dah lama sangat tak mencerpen. sejak lahirkan Fateh Uwais cuma ada kistot je. kistot tu kisah kontot. hurmmm faktor usia mungkin yang buat mood cerpen tu tak kunjung tiba :p abiiiii jom cerpen jom teheeeeeee :D

9 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhh boleh la bercerpen lepas nie..

Mek Onie said...

TERBAIK AH KAK!

CikSiti said...

wow! mugkin lepas ni boleh godek2 baca cerpen kira..I was once into writing too. Tapi not much of fictionlah..bagi saya journalism lebih mudah sebab lebih precise dan ada point-point yg boleh dikenal pasti.

tulis cerita ni herrmm boleh jugak tapi saya takut 3 tahun pun tak siap-siap sebab saya ada masalah tak boleh decide haha.nanti kang melalut sampai awan sana.nanti asik tulis padam tulis padam.

anyway looking forward for your cerpen ngeee

Puteri Beribiru said...

orang yang pandai mengarang ni memang biasanya kreatif dan ada 'jiwa'..gtewww..
tulislah lagi cerpen2 best..tetibe lepas ni jadi drama tv idea akak tu haaaa meletuppssss hokeyy..hikss

Z@i Z@mR33 said...

eh...kistot pon dh lama xda kn?

aryan azra said...

wah suka menulis juga ye,akak dulu2 pun suka menulis juga,cuma tak diasah bakat je,kalau tak mau jadi novelis dah ni...hahaha berangan

cik Anggur said...

insyaAllah uwias mst lagi tererrrrrrrrrrrr mengarang !!!

cik Anggur said...

bilankmngaranglg?

QasehnyaRania said...

wah berbakat mengarang cerpen ye..
teruskan la menulis kira..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...