Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 June 2015

Border's Tea Seberang Jaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




demam border's tea pulak dahhhhh. kalau sesiapa yang pernah atau biasa masuk siam @ wang kelian mesti tau teh ais belah sana kaw dan sedap dia macam mana. pernah merasa masa masuk wang kelian dulu. nampak orang ramai duk minum teh ais dia macam sedapppppp je haaaa. kaler dia pun lain dari kaler teh ais kita biasa minum dekat sini. rasa dia????? memang takkan dapat dilupakan sampai ke hari ini mihmihmih :p




pada pemahaman saya, mungkin lah. Border's tea ni maksudnya teh sempadan @ teh dekat siam tu. itulah maksudnya kot. kot.... kohkohkoh. yela kan kalau nak ke siam kita kena pakai border's. kalau ummi uwais salah mohon ampunkan ye :p




sebelum ni tengok ramai yang post kata Border's tea tu dekat sungai petani tapi ada kawan yang kata dekat seberang jaya pun adaaaa. makanya minggu lepas masa balik seberang jaya marilah kita mencari border's tea yang dikatakan sedap ituuuu. lokasi berdepan dengan petron market seberang jaya. nak lagi senang betul2 berhadapan dengan Klinik Singapore. kalau orang penang ni kebanyakkan tau kot klinik singapore seberang jaya ni dekat mana kan? 




yang kami beli aritu perasa green tea dengan milk tea. green tea memang sedapppppppp. recommanded!! harga cup besar RM4.50 cup kecik RM4. cup besar tu kami satu family 3 orang ni memang cukup lah. rasa dia? untuk milk tea tu memang tak boleh lawan lagi la teh dekat wang kelian sana hihihi. tapi hampir sama tu ada. ohhh tetiba rindu teh ais dengan pulut ayam dekat wang kelian sana. onomnomnom



post signature

14 comments:

aryan azra said...

hmmm...tengok pun dah sedap, tak penah pun sampai sana, wang kelian tu biasa dengaq tapi tak penah sampai...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assaalm kira,
akak orang penang belah island tak tau hokeyh kat mana klinik s'pore seberang jaya :P
he3

Puteri Beribiru said...

tak pernah sampai ke wang kelian nun lagi..
kalau teringin nampaknya kenalah cari teh kat gerai biasa je camni..atau paling sedap pon chatime..ahaha

zai zamree said...

argggghhhh...2 hr lalu dpn border tea tu tp x tsinggah...asik trus ja :p

QasehnyaRania said...

mcm mnrik je
nk cuba la kalau terlepas ke sana nanti

ps: kira, selamat berpuasa ye. seronokkan thn ni dpt sebumbung dgn suami
dpt sahur n berbuka bersama alhamdulillah

ciksu minta maaf andai ada tersalah bahasa spnjng kita kenal

pasal buah kuinin tu kan. ciksu makan alhamdulillah okje..

hainom OKje said...

Camne agaknya rasa teh Wang Kelian yg katanya sedap sangat tu eh.....Harus merangkak ke Wang Kelian mlm ni jugak ni nak pekena teh ....hurmmmm

aTieYusof Family said...

uwaaaaa... nak rasa jugak..camna?? haha..nampak teh tu pun dah berliurr... kihkih..

Mummydearie said...

Apa yang sedap sangat teh kat Wang Kelian ni, Kira? haruslah akak tak tahu sebab tak pernah rasa. Tapi kalau tengok gambar teh dekat Border's Tea ni macam ala-ala Chatime, Cup-a-tea dan Coolblog aje!

aizamia3 said...

Kalau dekat mahu ku terjah.. ;)

Siti Yang Menaip said...

opcoz borders tea terbaik..!! sserious dah bukak kat seberang jaya ? hehehe...
CT pi kat SP saja sbb tau kat stu.. n satu lagi kat tanjung bungah penang sana.. depan tesco..

Shahida Dzulkafli said...

Menariknya.. x pasti kat perak ada ke x.. Cam nak cuba jer..

cik Anggur said...

yg dok sp ni pn xmerasa lg kira oiiiii

Cik Ash said...

sedapnya tengok air tu

Azlan Ahmad said...

Bagaimana memulakan bisnes minuman anda dalam masa yang singkat dengan kos minima, dalam masa sama anda mempunyai pelanggan setia.

Azlan Ahmad
http://www.usahawanminuman.com

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...