Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

23 June 2015

Gua Kelam Perlis

Assalamualaikum dan salam sejahtera



cerita bulan bila entah la ni hahahaha. on the way nak ke wang kelian hari tu dulu terrrnampak sign board sungai kaki bukit, makanya dah decide dengan suami balik dari makan pulut ayam kita pergi mandi sungai ek. lama beno rasanya kaki ni tak merasa air sungai, lah konon :p

tapi simpang yang kami masuk adalah simpang gua kelam, sebab macam nampak ada perkataan sungai jugakkk. pestime masuk area gua kelam. gua nya kita tak masuk pasal ummi uwais is seorang yang takut nak masuk dalam gua ni hahahaha very bad :p




sungai dia bersih ada banyak part2 nak main. maksudnya tempat dia besar lah. siap ada gelongsor air dekat bahagian paling atas. tapi sebab kita bawak budak kecik main dekat bawah-bawah aje la. air dia jernihhhh sangat. ikan berenang2 pun boleh nampak walau kita cuma jenguk gitu-gitu aje. 




masuk RM1. selain sungai mandi manda, masuk dalam gua kelam ada jugak laluan kereta api ke gua kelam tapi masa kami pegi tu dalam proses ubah suai. jambatan gantung pun ada dekat sana. rasanyalah. ingat ingat lupa dah pun hahahahah. jadinya kalau ke wang kelian atau padang besar tu singgahlah ke gua kelam. alang-alang jalan kan, nak pulak kalau dah datang dari jauh :)

pada yang bertanya dah boleh masuk ke wang kelian ke tidak sekarang ni.. saya sendiri tiada jawapan lagi. andai pihak berkuasa tegaskan tak boleh maka janganlah membantah, nanti diri sendiri yang binasa. andai mereka bagi keizinan berfikir lah jugak dulu banyak2 kali. tunggu sampai isu rohingya tu selesai dulu ke. atau boleh jugak riki2 dengan kengkawan yang duduk area sana. mintak kepastian. saya duduk alor setar jauhhhhhhh dari wang kelian tu :D

post signature

16 comments:

idzwa kamaruddin said...

amboiii best nyer ;)

zai zamree said...

tgk uwais mndi sungai...iskh...dh lama x mndi sungai...nk kena ajak abah Aqil nih

aryan azra said...

seronok juga jalanjalan kat utara ni ye,ntah bila akak nak sampai sana agaknya ni

QasehnyaRania said...

betul tu

alahai lamanya dh x pergi gua kelam.last pergi trip slps hbs stpm dulu. lama kan..

suka fateh uwais main air ye

aTieYusof Family said...

Salam Ramadhan buat Kira & Family/
amboii Uwais sukalah tu main ayaq sungai naaa.. hihi..pernah smpai ke Gua Kelam Kira, masa study dolu... mgkin skrg lagi cantik kan kawasan sekitar nya..

SalbiahM said...

setuju!memang jernih air terjun tu..gua kelam ni nama je kelam tapi penuh dengan lampu..hehe

Mummydearie said...

Oh, tak ingat berapa lama dah tak jalan-jalan ke belah utara sana. Paling jauh pun keliling sempadan KL lah *_*

Banyak juga tempat nak dituju walaupun kecil aje. Selalu dengar orang 'shopping' je kat Wang Kelian ni, dan baru-baru ni tentang pelarian Rohingya. Lain-lain tempat menarik memang tak tahu. Maklumlah oran jauh, asal Johor gitu ^_^

aizamia3 said...

Rindunya dengan tempat ni.. kenangan dengan seseorang tapi lama dululah.. hahaha..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
waaa
gua kelam
bestnyaaaaaaaa
lama dah takg
akak ada gi dalam 2thn lepas
tutup sob3

Ahmad Hasif said...

waaa mandi sungai best juga... sejuk je air dia rasa.. hehe

blogwalking sini..

BLOGAHBAR

Siti Yang Menaip said...

CT datang sini rasanya last time sek rendah dulu.. belas2 tahun dah lamanya.. hehehe.. mmg jarang naik ke perlis sana.. naik pun mungkin atas urusan mak ayah..

Shahida Dzulkafli said...

X pernah sampai lagi perlis.. Kalau ikutkan tahun nie ada perancangan nak ke perlis tapi disebabkan ada beberape halangan nampak gayanya kena tunda dululah..

izzeyda said...

tak pernah jejak lagi gua kelam..

nini said...

Bestnya p mandi manda....

cik Anggur said...

tggu bussaina besar bru bawa p mndi sungai...dia mesti sukaaaaaaaaaaaa

Cik Ash said...

seronoknya uwais main air sungai

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...