Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 June 2015

Padang Besar atau Wang Kelian?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

syurga tempat membeli belah tu hihihihi. ok ok sebelum tu nak mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki dan selamat berpuasa pada semua kengkawan yang membaca. lambat bersiaran lambat jugak la wish ekekekek.

ihsan google

sambung balik cerita. kadang orang buat lekeh bila kita beli baju seluar dari belah siam ni. elehhhhh engkorang tatau yang duk jual kat kl tu pun yang dekat kiosk shopping mall tu banyakkkkk datang dari siam. memandai je saya buat cerita? idakkk. ini orang jual kasut aritu yang ngaku sendiri. katanya dekat wang kelian boleh la dapat kasut tu harga RM25, dia jual dekat kl katanya RM50!! kahkahkah :p kadang nampak orang jual online skirt mermaid ke skirt orang pregnant selalu pakai tu kemain mahal mencanak sehelai RM40 sampai RM60 pun ada. dekat padang besar sana baruuu RM20 kalau pandai tawar lagi dapat harga murah. mihmihmih

tapi tula macam kitorang yang memang duduk utara ni dekat lah nak lajak ke padang besar atau wang kelian tu kalau yang jejauh tu duit minyak duit tol lagi kan. kecuali lah kalau nak mai berjalan. kalau saje datang semata nak beli skirt RM20 tu memang cari penyakit lah ekekeke :p

ihsan google

jadinya padang besar ke wang kelian lagi berbaloi? dari pemerhatian kami yang ada la beberapa kali sampai ke dua tempat ni. 

padang besar. kalau nak soping baju, seluar, jersi, hand bag, makanan sila lah kesana. kalau nak beli periuk belanga, tikar, mainan anak, beras pulut, pulut ayam, teh ais siam sila lah ke wang kelian.dekat wang kelian tak banyak sangat baju atau jersi yang elok-elok. padang besar lebih berkualiti kalau bab kain baju. 

tapinya nak ke wang kelian tu kalau pestime memang berpinar lah mata, memanjat kaki buki nun haaaa tapi dengan kereta lah hihihihi. cumanya pesan saya kalau ke dua tempat ini sila sediakan peruntukkan yang banyak sikit sebab mata ni meliarrrrrr je rasa nak itu nak ini hahahaha. dan sila pandai tawar menawar dan servey. sebab harga mereka kadang banyak lari tapi kualiti barang sama je. kalau ke wang kelian yang meriah hari sabtu dan ahad. hari biasa tak meriah sangat. tapi kalau ke padang besar sila lah pergi hari bekerja. lagiiii dapat tawar harga murah2 dan tak berhimpit2 dengan orang ramai :)




post signature

19 comments:

zai zamree said...

lg suka p wang kelian...hihihi...pdg besar rs camna tah..

aryan azra said...

salam ramadhan kira....

Akak dua-dua tak penah pi lagi...hehehe

iryanty ahamad said...

asalamualaikum kira..selamat berpuasa...

:-)) belum pernah sampai sni lagi..

idzwa kamaruddin said...

ala best nyer shoopping murah!

eima said...

DUA2 PENAH PI ... TP SKRG NI STILL DPT MSK LAGI KE WANG KELIAN SEJAK KES ROHIINGYA TU

ewanthology said...

padang besar memang saya tahu port membeli barang murah..wang kelian pulak saya tahu pasal kes rohingya hari tu.. hehe

QasehnyaRania said...

alhamdulillah dua dua pernah sampai.
suka pdng besar dr wang kelian
jesi di pdg besar lebih murah..

selamat berpuasa juga..

QasehnyaRania said...

alhamdulillah dua dua pernah sampai.
suka pdng besar dr wang kelian
jesi di pdg besar lebih murah..

selamat berpuasa juga..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
he3
semalam baru tengok berita pasai kebumi mangsa permerdagangan orang kat wang kelina tu
sob3
tak sangka kan3

psstt: weols sekarang ni dalam usaha nak unite utara bloggers. nak join dak?? our 1st attempt nak buat ghathering berbuka posa. kalo nak join pm iols no tepon naaa. iols takkan kan publish dlm blog iols hokeyh :) lets unite

aTieYusof Family said...

nanges agaknya klu ke Wang Kelian ni Kira..semua nk borong pinggan mangkuk segala.. haha.. klu duit cukup2 baik tak payah lah kan...
Padang Besar tu pernah lah sampai gi shopping beg..baju segala.. haha

SalbiahM said...

thanks for the tips!dua-dua tempat tak pernah sampai,jauh sangat rasanya..huhu.tapi bab harga tu memang setuju.pelik la orang jual mahal-mahal kat KL sebab member pernah cakap kat Siam nu lagi murah

Mummydearie said...

Padang Besar pernahlah sampai beberapa kali. Dan setiap kali pergi memang penuhlah bonet macam kat KL ni takda jual apa-apa ^_^ Seronok sesekali jumpa barang murah-murah. Haruslah nak membeli. Teringat dulu sibuk betul nak cari toto/Narita dengan yang mengirim lagi! Penuhlah kereta!

Wang Kelian memang tak pernah singgah lagi. Tapi kalau kami nak ke arah utara memang rasanya pilih Padang Besar kot untuk 'shopping' :)

aizamia3 said...

Nak lagi selamat jangan bawak kereta besar.. hehehe..

Siti Yang Menaip said...

x penah sampai wang kelian.. padang besaq penah.. slalu mak borong orkid kalo pi padang besaq.. hehehe.. tapi CT tak memborong pun.. cuma kalo seluar n skirt yes.. selai dua sajalah..

Shahida Dzulkafli said...

x pernah sampai lagi.. hehehe

izzeyda said...

padang besar pernah pergi.. wang kelian belum lagi.. bila laa nak jalan2 sebelah sana lagi?

nini said...

Aiseyh....teringin nak pergi jugak....

cik Anggur said...

tringt 1 kdai mkn kt pdg besar...tom yam dia sedap oiiii

Cik Ash said...

xpernah p kedua-duanya
#bloggerutara

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...