Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

29 November 2012

Duhai Mama Papa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

mesti sebak bila teringat papa mengusik saya hari tue. Alkisahnya waktu tue saya selsema, suara pun bertukar sengau. call mama tapi papa yang jawab. papa tanya saya kenapa, lepas dia tau saya selsema terus diusik nya dengan suara sengau tue. sabo jela papa nie. tapi saya tau sebenarnya papa rindukan. ditambah bukti balik ipoh ritu papa call tanya kat mama saya tido sana ke tak kalau tak tido dia nak balik awal jumpa anak dia. huwaaaa saya dah menangis ;(

jumaat lepas suami izinkan balik ipoh ambik surat nikah. balik sorang sebab suami kerja, minggu sebelum tue dah cuti kawen tak kan nak ambik cuti lagi kan. saya paham mama papa pun paham. dan suami jugak benarkan tido rumah mama papa semalam sebelum balik penang sabtu besoknya. terima kasih Pakcik Imam sanggup korbankan sehari waktu kita berdua walaupun saya tau cuma weekend je waktu kita nak deting pun, yela PJJ kan jadi suami isteri hujung minggu jela. sebab tue saya hargai sangat bila suami izinkan tido rumah mama papa tanpa kehadiran dia kat sisi. ayat macam mintak orang muntah berbaldi baldi hahaha :p

malam tue saya mengekor jela mana mama pergi. dia ke toilet takde la nak ikut, mau kena kuteyh haluih haluih pulak nanti hihihihi. sampai waktu dia nak tido pun saya ikut masuk bilik sekali. last-last bila mama kata "jom la mama tido dengan kamu" yeayyyyy itu yang saya tunggu tue. cepat-cepat turun katil masuk bilik sendiri. hihihihi peluk mama ketat-ketat malam tue. rindu ;)

malam sebelum tido papa pesan suruh bawakkan deyan kat menantu dia. deyan yang gugur kat laman rumah. semua keja mama la tue tanam pokok deyan kat ruang tanah tepi rumah bila gugur senang nak kutip katanya. papa geleng kepala je mujur la tak dekat dengan rumah kalau tidak mau berlubang atap hihihi.

bila papa kata "nanti bawak balik deyan tue bagi laki kamu" terus saya benti bejalan cakap kat papa "papa kupas la pastu letak dalam tupperware, seal betol-betol letak beg plastik banyak-banyak pastu nanti suh mama masukkan dalam bonet" papa geleng je sebab tau anak dia memang liat nak cemar duli Nurul Iman tue dengan deyan. saya tak boleh bau deyan!! huuuuuu

mama papa diorang memang sayang semua menantu. tapi sekali hati terluka mesti diorang sedih sangat-sangat yela hati orang tua kan cepat terasa tue yang kita kena jaga betol-betol. ala apa la sangat nak jaga hati banding pengorbanan diorang yang jaga bini atau laki awak dari kecik dulu tue. sebab tue saya pesan kat Pakcik Imam, mohon jaga perasaan dan hati mama papa sebaiknya sebab terluka mereka terluka lah saya. dan saya yakin Pakcik Imam saya mampu jaga hal yang satu nie ;) 


22 comments:

Iffah Afeefah said...

ha nampaknye kene cr suami macam akak nye suami la

ehhh

Noraim said...

sunggu la org kagun dgn akak. akak rapat sgt dgn mama, dgn papa. org nk family mcm ni.

dan berharap family org esok2 pn mcm family akak.

miss jijie said...

manisnya hidup sbg suami isteri.... tak sabarnye sy kak.... sy pun da x lama. tp takut pun ada. hihi

fiza said...

Alololo...sweetnya, peluk mama ketat². Anak manja mama & papa erk ☺☺

aku HaniAsyira said...

wah2... alhamdulillah ada family mcm ni kan

kay_are said...

dah kawin pun macam budak kecik lagi nak tido dengan mak.. boo =P tapi sebab ko pompuan standard r kan sayang mak lebih.. aku start form 1 dah dihantar masuk asrama.. so lame2 tak rapat dah ngan famili sendiri.. hmm..

Ruzzezanie said...

aku rasa entri kau ni tak sedih pun.

tapi dah kenapa aku ayaq mata aku mengalir lak ni! haihhh

hainom OKje said...

Yelah Kiera... rasa mcm terharu sesangat... hu..hu... nape tah!

Ros Anisza said...

rapatnya akak dengan mama akak..

Kesuma Angsana said...

suka baca N3 ni

Jna marcello said...

sob sob sob
hihi MANJA nyee kiera..

Na ade nk update entry ni kat blog Na tggu eh ;)

Z@i Z@mR33 said...

manjanya org tu...tdo dgn mak lagik....emmmm...emmmm....

k.zai plak ckp kt suami mak cuma ada k.zai sorang je anak pmpuan...dr dl klau ada apa2 mak akan mnta tlg k.zai so pepaham la klau k.zai tetiba blk umah mak x ajak suami...

محمد رازيق said...

touching bc entri ini. apepun yg pasal derian tu, sy memang paling suka bau dia. sedap. hehe

kyo_9 said...

uih..
dah macam baca novel aa..

Ain Norainsyah said...

kadang-kadang bila fikir kat parents, rasa tak nak kawen je sebab takut lepas tu tak leh nak manja-manja lagi dah... hehe. :)

لين Si Pipi Merah said...

alahai ..beruntungnya mama n papa kiera . ;)

onie said...

akak kena belajar makan deghiannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn,hehehe... alolololo,manja akak ye tido dengan mama... kalau onie pun,rinduuuuuuu....tatau la onie kawen nati cane,hehe

misz aisya said...

alahhhh sedihnye. :(

eksaited nak kawen tp bila fikir diri akan dipindah milik, mesti jadi sebak.

ehh. mcm nak akwen besok je. calon pon xdak agi. teheee~~

hainom OKje said...

Hi kiera....tak habis lagi kisah mama ni?...

mama aryan said...

betul tu..mentua pun sama dgn mak sendiri kan..cam akak ni mmg harap mentua la sbb mak ngan ayah sendiri dah takde..tp tu la jumpa mentua pun jarang2

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

ok OE rindu dekat ibu OE... bilalah OE nak balik nie... ^^

kak nora said...

salam kenal dari bunda..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...