Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

04 November 2012

Kerana Mereka Yang Sentiasa Segar Mewangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

terima kasih pada semua yang mendoakan mama saya. terima kasih terharu sangat ;( tak bape hari je lagi nak jadi isteri orang. eh tak nak cerita pasal tue la rini nak cerita pasal sakura mewangi yang selalu mai melawat saya kat sini.. 


ok itu antara bukti. rasa hari nie nak review sorang satu. maaf kalau ada khilaf bagi yang berkenaan dan maaf juga kalau ada yang terlepas pandang. kita mula dengan yang tersenarai kat atas nie dulu la ek ;)


mamat yang sesuka hati kata saya peniru number satu dia. tapi memang selalu macam tue pun :p rasa macam dah lama gila kenal dengan dia. siap boleh berkelai macam-macam kat ruangan entry ruangan komen. entry dia walaupun selalu panjang tak hengat tapi tetap baca sampai habis sebab utama bizi bodi nak tau apa jadi kat dia. okeh tue hakikat pertama!! :p cuba pegi stalk entry lama dia. entry peribadi lahir dari hati sanubari yang ikhlas. hahahahahaha :p besa la kan rata-rata blogger kalau pestime create belog mesti cerita pasal peribadi direct dari hati ke belog. sama la saya pun :p


kenal dengan adik saya nie dari Pakcik Imam sebenarnya. ingat lagi dia takut nak add kat pesbuk sebab segan saya tunang jiran belog dia. hihihi kelakar jela budak sorang nie. rapat dari hari ke hari. sungguh saya sayang sangat kat adik sorang nie. selalu risau kalau jadi pape kat dia. sangat bangga dengan semangat dia melawan sakit tangan dia ritu. mendoakan sangat yang akan ada seseorang yang mampu menjaga dan melindungi adik saya nie satu hari nanti. moga Allah perkenankan doa saya Amin.


adik sayang sorang nie kenal dari bw rasanya. rasanya dia dulu yang ke entry saya. terharu sebab adik saya nie bukan mudah nak percaya kat sesape tapi dengan saya dia boleh cerita apa saja. adik, akak terharu sangat dengan kepercayaan yang awak bagi sobsobsob. mendoakan yang satu hari nanti saya boleh jumpa dia face to face, boleh peluk dia ketat-ketat. sungguh dik, akak tingin nak jumpa awak. insyaAllah raya cina nanti kalau ada kesempatan akak cari awak ye. katanya rumah dia dekat dengan pemain bola red warriors. kalau saya pun cuci mata hari-hari Ehh :p


dengan dia nie. kitorang kawan dari sekolah lagi. form four dan form five dalam kelas yang sama. dulunya kami tak la rapat sangat sebab saya nie masa sekolah pendiam sikit skang je tak reti dok diam =.= bila kawan sekolah yang diupgrade menjadi kawan belog rasa dia memang sangat best. tak reti nak explain. kalau awak nak rasa perasaan best tue cam mana. suruh la salah sorang kawan sekolah awak buat belog!!! :p mendoakan agar segala urusan yang merisaukan hatinya dipermudah Allah Amin


haaaa hat sorang nie kawan blogger jugak. walaupun kenal tak bape bulan tapi rasa macam dah rapat sangat. siap boleh lawan-lawan membuli lagi. kalau hari-hari ke entry dia mesti rasa nak pulas telinga dia kekuat sebab geram!! yela kadang dia buat saya sakit perot gelak kat dia. kadang rasa macam "laaaa dah beso panjang pun boleh nak potosut conteng-conteng mata bagai??" seyes rasanya kalau saya dapat jumpa dia mesti boleh terjerit-jerit teruja!! katanya nak mai kenduri. ok saya tunggu. tapi satu je yang pelik. kenapa Sue Pelik? haaaa jawab-jawab.


yang nie pulak sis macam-macam ada. pegi la belog dia. macam-macam entry boleh dapat. petua, cerita antrabangsa, cerita dalam negeri. memang internet bergerak sungguh!! hihihi.. paling yang saya ingat dia penah cite pasal labu yang besar dari belog dia. errr saya takut dengan labu tue =.=


teman sorang nie pun baru je bape bulan kenal. sangat teruja bila dapat tau dia pernah buat umrah. seyes saya jeles dengan awak. huuu. paling terkejut pasal dia pernah bedah burung puyuh, erkkk awak tak kesian ke kat dia yang comel tue??????? :p masuk belog pagi tadi tekejut dengan komen dia. berderet dia komen. rajin sungguh awak ek. mekasih tau sudi jenguk-jenguk kita kat sini. mana tau satu hari nanti kita boleh jadi kawan rapat pulak kan ;)



haaa dia nie kakak resepi saya. kenapa kakak resepi. sebab dia rajin ajar saya masak itu ini. yang boleh buatkan saya rajin nak membaking sebab tercabar dengan segala makanan yang dia buat. dia masak sedap!! kalau suruh saya tido rumah dia 3 hari pun saya sanggup sebab tau dia akan jamu macam-macam hihihi. haaa satu lagi kan saya nak awak semua tolong doa moga jodoh kakak saya nie dipermudah Allah. mana tau pertengahan taun depan kita boleh pegi walimah dia pulak ;)


kalau pegi belog sis sorang nie. takde perkataan lain. sokmo Okje. pape pun Okje. rajin dia gegar sorang sorang kawan blogger kalau kitorang lama tak update belog. terharu pulak diingati hihihihi.. dia nie pun rajin update makanan yang dia masak. kalau masak ayam kicap jangan kasi Sue je tau. kasi kat saya sekali. saya pun pantang dengan masak kicap tue. pantang tengok. hihihihihi


mamat sorang nie kan selalu kagum dengan rambut dia. cam mana la dia boleh rajin bela rambut sampai jadi macam tue. seyes kagum :o sebab saya nie nak sikat rambut pun malas. guna jari jela senang :p dia nie rajin menconteng conteng doddle. doddle pak pandir dengan najis tue paling annoying rasanya =.=


ini kakak sayang saya!! saya nie bukan la reti sangat nak speaking ke BI ke ape. tapi sebab saya curious nak tau apa yang dia tulis dalam entry. saya usaha google translate kalau saya tak paham sesuatu tue. hihihihi :p kakak nie suka sangat pepel. sampai katak pun dia sembur cat pepel, sabar jela dengan dia. kak rasanya kita banyak persamaan. seyes saya jugak tingin nak jumpa akak. insyaAllah satu hari nanti kan :) kak, nak sakura!!! hihihihi


yang nie sahabat baru saya. tak pernah jumpa jugak tapi macam rapat je kan. minat sangat dengan chelsea dia, saya boleh nganga jela bila dia cite pasal bola. bukan xminat bola tapi minat harimau malaya dengan harimau muda je. ok la tue kan dari tatau langsung pasal bola :p oh ye dia one of the rokusteps team. ohh saya pulak yang bangga terlebih ihihihi


yang ini pulak. kawan dah lama menghilang. mana pegi pun tatau la. takde jejak yang ditinggalkan. sungguh saya risaukan keselamatan dia. hanya mampu berdoa moga dia sentiasa ada dalam lindungan dan rahmat Allah Amin.

maaf bagi sesape yang belum saya review. insyaAllah satu hari nanti saya sambung review ye. pape pun terima kasih sudi berkenalan, berkawan, beradik kakak, bersahabat dengan saya. saya bersyukur kerana menjadi sebahagian dari hidup awak semua :) 

#jap lagi BW nak lunch sat ;) 

16 comments:

cik nana said...

aah lah kak mane pegi nye si EE tu eh. senyap je dah lame gak. akk jaga diri darah manis tu. insyallah semua baik2 je bejalan lancar ;)

juicy X said...

HOIII AKU HARI2 VIEW AWAT X KLUAQ?????????? ***CEKAK PINGGANG

aDisH.sHidA said...

THANKS KIERA REVIEW AKAK...TERIMA KASIH JUGAK DOAKAN JODOH AKAK HEHEHE..INSYAALLAH..AMIIN BERKAT DOA ADIK2 NANTI ADA LA WALIMAH NYA..BILA TU TATAU LA...

SEMOGA IKATAN UKHWAH KITA KEKAL..MEKAR MEWANGI

aDisH.sHidA said...

JUCY JELES HAHAAA

fRaMe+LenSeS said...

Ahhhh ada ka ptt belog kita tadak kn jucy

Ruzzezanie said...

Amboi! Siap review lagi ha. Sempat lg tu. Moga ukhwah kita akan berkekalan sampai bila2 ye kira buchuk.

*nak nangis bace doa ko tu. Kau lbh tahu kenapa. Bdw, thanx sahabat. Aminn ~

Fendy said...

untung la siapa dpt di review...terjah2

Jna marcello said...

ehhh nama na ade laaa.. #_# shy shy!!!!!! hahahahhaha TQSM kiera..a'ah na rasa mcm da lama kenal..selamat kiera egt kan yg kita baru kenal kekeke *berangan je na ni ;)

na yg slalu xcited nk tggu awk dipuan kan hehehe ;D

pasal everthg tu..na pun fikir mana dye tbe2 h=je dye senyap..last day dye email na bg na header taw dye buat tok na..tp na tatw nk pakai camne..pastu terus hilang..harap sgt dye selamat..myb dye terlalu bz utk berblog kan?

Sue PeLik said...

uittttttttttt. baru nak jerit2 tapi tue laaa i ada out station neh di luar kota. uhuk uhuk. sedeh! btw! tengsssssssssssssssssssssssssssssssssreview blog kita yang chumel tuh. eh? hikhikhikhik . tak der laaa mungkin sebab orang yang review tu berseri2 seri pengantin katakan huhuhu.

-sebab apa pelik?? sebab kengkawan kita semua pelik. tambah yang nama kira tuh. huhuhuhu :P

Rozuan Ismail said...

majoriti perempuan kan

Edy Fee said...

wah myblog pon tersenarai ka..hehe best2..time ksh..rambut? guna spray je

cHeRyNa PiReS said...

Terima kasih adik sayang saya!!!

Sejak kebelakangan ini, walaupon hati cepat terusik, tapi ramai juga yang menabur bunga sakura. Lagi2 la adik sakura sayang kita nieh:)

Ada sesuatu menanti awak nieh tapi akak nak kena confirm bila tarikhnya. Eh, majlis berapa hari bulan? :)

Anyways, saya akan jenguk rakan2 adik sayang saya. InsyaAllah.

U're my inspiration too dear. You make me calm all the time:)

hainom OKje said...

terima kasih Kiera.... mempromote blog OKje secara langsung tu....dah siap pun satu entri...he...he...

OKje pun nampak keceriaannya tu yelah pengantin to be kan...... sukalah tuuuu!

kay_are said...

ish ish.. terharu.. sekalung penghargaan saya ucapkan kepada sume atas kejayaan saya menjadi number 1 dalam list komentator blog ini =P

udah2 r jadi stalker tu.. ish ish

aku HaniAsyira said...

eh2.. tersenarai jugak ei.. saje je baca aritu kebetulan tade benda buat.. kena stalker sorang2

Noraim said...

hah, yg last tu mmg kak. lama dah hilang entah ke mana.

uishh terharu jgk ni kak. entah la, dgn akak rasa selesa tu ade. insyaAllah tahun depan eh jumpa akak!

akak dtg sini sila btau. tak btau taknak ckp ngn akak dah. huhu. bila akak start cuti ni?

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...