Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

26 November 2012

Dari Mereka Untuk Kami

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

rasa macam belum habis lagi mood nak bercerita perihal walimah hari tue. aci tak kalau nak cerita pasal walimah sampai taun depan?! wahahahahaha. bila teringat saat sebelum sampainya hari nikah dan walimah. tersangat la bizi sampai tido pun kul dua tiga pagi, terkejar ke sana sini, dengan veil nikah yang lambat sampai, pelamin yang pusing ikut tue tak kena ikut nie tak kena akhirnya Alhamdulilah siap jugak tue pun dah pukul satu. inai tak sempat nak pakai itupun Mas yang sudi berjaga pakaikan inai kat kaki dengan tangan. itu salah satu sebab kenapa inai saya tak merah. pakai pukul 3 subuh dah tanggal.

mama kata dia bersyukur sangat ada Mas, Gksb dengan Iffah yang teman saya kat rumah. yang tolong saya itu ini, kalau tak mau pengsan pengantin time pengantin lakinya sampai. hihihi. kata mama lagi dia suka kawan-kawan saya datang, awak semua la yang datang hari tue. semuanya jenis cepat mesra. kata mama nanti datang la lagi kalau sudi mama sedia menerima anak-anak angkat mama yang ramai tue datang. untungla orang ada anak angkat :p

terharu jugak bila ramai kawan blogger yang sudi mencoretkan serba sikit perjalanan saya dan suami dalam entry mereka. nak baca? tapi maaf lah saya tak ikut susunan sape yang buat entry dulu. main pick up jer.  

adik nie dia eksiden masa on the way nak mai kenduri kami. sangat terkilannya rasa. sempat jugak mintak maaf dengan parents dia ritu. kata parentsnya jangan cakap macam tue benda dah nak jadi kita nak buat macam mana lagi. huuu semoga adik kami tue cepat sihatlah hendakNya. terok jugak ritu tengok dia. #Salam Pengantin Baru

lepas belek entry adik saya tue baru tau rupanya ada dilema sebelum dia nak datang walimah saya. antara keluarga dan kakak. antara vacation dan walimah. huuu bersalahnya rasa bila buat adik saya tersepit. kenapa tak cerita kat akak dik oihhhhh ;( sayang awak dik #Hanya Demi Mereka

sedih la jugak bila adik sayang saya lagi sorang nie tak dapat datang. parents dia tak bagi, saya pun susah hati nak lepaskan dia naik bus sorang-sorang dari kelantan tue. mesej dengan dia sedih je adik tue. akak pun sedih dik tapi sehebat mana perancangan kita hebat lagi perancangan yang Allah aturkan. insyaAllah walau awak tak dapat hadir hari bahagia akak tapi akak yakin awak dapat rasa kebahagiaan yang hadir dalam diri akak kan ;) #Selamat Pengantin  Baru

seyes teruja bila nampak blogger nie datang kenduri saya. pestime jumpa dia dan akhirnya gelaran blogger pertama kawen yang dia datang dapat kat saya. cehhh macam apa je kan perangai =.= ayat pertama yang kuar dari bibir saya "wehhh tingginya ko, aku ingat rendah je" hahahaha seyes memang apa yang diucap itulah yang difikir :p #Pronouns

rasanya dalam bebanyak sahabat. dia nie lah antara yang paling eksaited dengan walimah saya. ke saya je yang perasan? =.= walaupun jauh tapi sanggup dia bersusah payah demi saya. sanggup menelan perasaan sakit hati dengan perangai saya yang banyak karenah nie huuu. yang rajin buat video kat kami berdua. sayang ampa ketat ketat tau #Coret Coret Sepanjang Majlis dan #Video Wedding Nadh dan Kiera

akak sorang nie dia tak dapat datang sebab ada hal yang tak dapat dielakkan. dan lagi satu mesti dia berbelah bahagi nak attend kenduri mana satu sebab tengok pada entry dia nie ramai sangat yang jemput dia ke kenduri. takpe kak, saya paham. pape pun terima kasih sudi mendoakan dari jauh :) #Barakallahulakum

awal lagi sahabat nie dah mesej saya tanya ada pape ke nak tolong sebab rumah kitorang dekat je tapi saya nie jenis selagi mampu tak sanggup susahkan orang sebab tue saya kata "ko datang hari akad dengan kenduri je" dan dua hari dia sudi datang bawak si peneman. yang saya harap nanti saya dijemput ke kenduri mereka jugak kalau Allah mengizinkan ikatan antara mereka :) #Semoga Kekal Hingga Jannah

saya tempah bunga pahar kat mak kakak sorang nie. sempat lagi tue dia pekena mee kari sebelum datang kenduri ahad tue. hihi. terharu la jugak dia sanggup berkejar ke ipoh walau sabtu tue ada kenduri yang dijemput. mekasih ye kak :) #Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

sungguh tak sangka jugak adik sorang nie sanggup mai kenduri kakak dengan abang dia. nie mesti plan mengejut dengan Munet sebab hari sebelum-sebelum tue depa kata takde transport nak datang. sedar-sedar diorang gitau kata nak naik bus hari sabtu. Alhamdulilah selamat sampai. terima kasih adik-adik sanggup bersusah payah demi akak. #Perutusan Untuk Raja Sehari, Permulaan dan #Perutusan Raja Sehari, Mejelis

adik sorang nie pun tak dapat datang pasal dia kena kerja hari tue. takpe la dik. nak buat guane kan. doa pun akak dah hargai, terima kasih :) #Selamat Pengantin Baru Nadzri dan Syakira

okeh yang saya senaraikan tue yang buat entry maka kerana saya hargai saya selitkan di entry baru saya nie. mana la tau ada antara awak yang nak baca versi lain pulak boleh la jejak entry mereka yang saya tinggalkan link tue :)

terima kasih pada semua yang sudi hadirkan entry untuk kami, yang mendoakan, yang datang ipoh, yang berkampung kat sana, yang segala-galanya lah terima kasih sekali lagi, hanya Allah yang mampu membalas kebaikan kalian semua.

#Sila tinggalkan link anda dibawah kiranya ada entry awak yang saya terlepas pandang :)  



18 comments:

hainom OKje said...

He...he.... OKje bagi kebenaran Kiera nak cite sampai taun depan pun.... citelah...citelah..... Okje akan sudi mendengarnya!

Wak Gelas™ said...

amek photoshoot atas atap getah kellies castle tu mesti panas kann.. ehHHee

fRaMe+LenSeS said...

Untung lahhhh . :P

Tacing entry sy x msk skali. :P

mama aryan said...

salam sakura..
bestkan ada kawan2 yg sanggup bersusah utk kitakan..sgt2 hargai..
suwitnya sakura..berseri2 mcm bunga sakura..semoga jodoh berkekalan hingga ke syurga

Ruzzezanie said...

nasib ko bg link deme-deme tu. aku baca entri GK je. yg lain, aku tatau blog deme. kehkeh

insyaAllah.. doa-doakan la ye :)

cik nana said...

ALhamdulillah bahagia di hari bahagia. klu kite dekat, kite serbu dah majlis akk haritu. ekeke

cHeRyNa PiReS said...

Orang sweet memangla banyak orang buat entry. Coingrats again dik...Sentiasa membuatkan saya sayang sbb sifat merendah diri dan hormatkan org tu. Keep that up:)

Iffah Afeefah said...

untungla ade org dengki entry die xmasuk list haha

Noraim said...

eh akak. kenapa tekan link tu kuar yg ni eh? 'Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist.' blog sy sndiri pn jd gini. huhu.

Kesuma Angsana said...

moga terus kekal bahagia ye dik!

Z@i Z@mR33 said...

hehehe...selagi ada yg tlintas boleh ja buat entry...

Jna marcello said...

tu laa Na pun sama mcm okeje..buat laa setiap hari pong~~~ cerita KITA cewahh~

Rozuan Ismail said...

Entri wan pon ada kat sini. TQ akak

kay_are said...

aku tinggi normal je weh.. ko tu yang time kecik kecik tak nak makan calci yum... tu yang tak dapat membesar tu =P

CIKGU YANI 2012 said...

kenapa bunga pahar tu kami x dapat pun hahahaa...nak jugak nak jugak

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

selamat pengantin baru...
hehe...
dah lame tak jenguk akak punye blog..
cume tahu akak dah kahwin je...
hehe... ^^

aku HaniAsyira said...

cite sampai bebile sy baca je kak.. heee~~

ramai kwn yang menghargai tu kan

aDisH.sHidA said...

kenapa bunga pahar tu kami x dapat pun hahahaa...nak jugak nak jugak (cikgu yani tu akak yg komen...terguna acct kawan kakak hahah)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...