Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 November 2012

Selamat Hari Lahir Mama

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

25 Oktober lepas besday mama saya yang tersayang. Puan Zuraidah binti Hj Abd Rahim. terlewat create entry pasal nie. tapi lebih bermakna bila dapat wish besday sambil kiss pipi mama kiri kanan.menantu dia pun sibok suruh kirimkan kiss kat mama, katanya dari menantu tersayang =.= khamis lepas kan balik raya dapat la jugak buat kek yang mama mintak.

balik je khamis tue rasa tak boleh duduk diam. dengan tak mandi lagi terus ke dapur selongkar apa yang ada dan Alhamdulilah terjadi la kek gula hangus yang mama mintak. kek gula hangus je pun tak susah sangat nak buat, padahal pestime ritu tak menjadi kek nya hahahaha :p

mama takde doa lain yang Ya panjatkan melaikan moga mama sentiasa berada dalam rahmat Allah, semoga mama ditempatkan bersama para solehah di syurga nanti, semoga mama mendapat kebahagiaan didunia dan akhirat dan semoga satu hari nanti impian mama nak ke tanah suci mekah termakbul. Amin. Ya sayang mama. maafkan segala salah silap dan dosa yang Ya lakukan. insyaAllah Ya akan jaga mama dan sentiasa doakan mama. ingatkan Ya tiap kali Ya terlupa ye mama. 

kata ramai orang muka saya macam muka mama. tapi kalau tengok gambar terbaru memang sama pun hihihihi :p sebelum nie tak sama bila dah besar pulak baru nak sama. bila compare gambar saya sekarang dengan mama masa muda langsung tak sama. kata mama "yela dah kamu tue ambik gen papa kamu sikit-sikit takde la samanya" :p

kalau nak tau kami berdua tergolong dalam jenis darah yang sama A+ makanya Pakcik awak boleh tersenyum sebab buat sementara waktu nie awak je menantu yang jenis darah sama dengan mama :p adik badik yang lain mesti meluat bila saya kata saya yang banyak ikut gen mama. hihihi

kalau dulu kengkawan kat kampung mesti marah kalau saya tak jumpa dorang. saya biar je malas nak layan. dah jauh dari keluarga bila balik bercuti priority utama saya adalah KELUARGA. masa saya bersama keluarga yang saya nak maksimumkan sebanyak mungkin sebab bila saya susah keluarga jugak la yang setia disamping saya.

mama la kawan baik saya sekarang nie. apa pun saya luahkan kat dia. balik kampung nak kemana pun saya ajak mama, sampai kan mama marah bila saya tak keluar beli ubat ulser sebab dia takde sekali. nak pegi cuci Nurul Iman pun ajak mama :p kadang bila perangai mengade datang curik mama dari papa, nak tido sekali. papa jeling je. hahahaha :p


 haaaa sama tak? hihihihi :p

#besday mama jugak jatuh hari yang sama dengan besday abah Kay_Are. semoga kasih sayang Allah sentiasa melingkari kalian berdua. Amin

24 comments:

Rozuan Ismail said...

selamat hari lahir untuk mama awak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat hari lahir buat mama.moga sentiasa sht sejahtera.

Noraim said...

selaamt hari lahir buat mama akak. best je tgk akak dgn mama :)

#xde mood dah nak berblog ni!

cHeRyNa PiReS said...

Haha. Kak Sha tengah rindu giler dengan besfren sendiri. Dia adalah seorang yg bermuka sama (macam mana deny pon sama juga), tpt meluah segala...susah senang....kadang2 tak adil juga sbb jd tpt marah :)

Siapa kata priority letakkan keluarga di depan tu salah? Do you know that I'm actually travelling Seremban -KL-Seremban setiap hari utk bersama mereka yg tersayang?

Dalam hal ni...awak kena fikir satu je, masa kita dengan ibu bapa sebenarnya sangat terhad berbanding waktu mereka dgn kita.

Contoh, dulu kita dok hostel, sambung belajar, bekerja...semua tu mengambil masa kita dengan mereka.

Belum kata berkahwin lagi tu kan:)

cHeRyNa PiReS said...

Alamak...tertekan.

Selamat Hari Lahir Aunty Awesome (sbb dia lahir bulan Oct jugak!). Thanks sbb membawak Cik Sakura dlm hidup kawan2 macam saya:)

mirmashi94 said...

sama laa akak ;). org selalu kata, kalau nak tahu camana rupa kita bila dah tua, tgk mak kita la. tapi saya lebih ikut ayah saya. huhu ;D.

p/s: kalau akak sudi nak share story akak, saya lagi la nak baca. perlu cari kekuatan untuk istiqamah. dan salah satu caranya, cari inspirasi dari pengalaman orang lain. sebab tu saya sangat suka tengok movie yang based on true story. ;)

Wak Gelas™ said...

mama ada citer X masa muda2 dia dulu ada lori LLN (sekang TNB) dh langgar tiang letrik sbb terpesona dgn kescantekan mama tuu.. ehhheee, wak gurau2 jee

psst. ini emel wak utk jemputan majlis kamuu:
wakgelas@yahoo.com

mama aryan said...

selamat hari lahir utk mama sakura ye..moga apa doa sakura utk mama tu akan dimakbulkan insyaAllah..aminnn

hainom OKje said...

Yelah Kiera... sama... 3 bijik he...he...

Hepy Bezday tuk Mama Kiera juga .... dgn ucapan mesti tgh bz sekarang ni menyiapkan rumah...maklumlah nak menyambut menantu! he...he...

kay_are said...

selamat ari jadi gak dekat mama ko tu weh, semoga panjang umur murah rezeki dan tercapai hajat nak ke tanah suci.. amin.. Besday ayah aku, kitorang beli kek je.. mane reti nak wat T__T

Jna marcello said...

hpy burfday mam semoga diberi kesihatan yg baik ..dan panjang umur mama *LOVE YOU!

missSenget said...

cantik dua2...!
tapi mama lebih cantik..

tapi sebab besday mama, kene puji mama kiera lebih sikit..hihihi..!

mak kite plak kalo kite takde dia yg xnak keluar shopping2..

Z@i Z@mR33 said...

hepi besday mama...moga segala doa dan impian termakbul...Amin

Nizam Ijam said...

slmt hr lahir jugak... :)

saya dah update ..
selamat hr raya aidilfitri :)

Sue PeLik said...

selamat hari lahir mak cik!!! :) heeeee. tak sama! mak cik lagi kiut! :P

Ruzzezanie said...

kalo aku tahu, aku g umah ko tgh mlm tu sambut sesame ngn mama. heeee :')

*hye mama, jumpa mgu depan ye. nti kita mkn kek sesame hokeyy!! kita lahir sebelah-sebelah je upenye. kihkih

Ain Norainsyah said...

happy bday untuk mama kak kiera. :)

aku HaniAsyira said...

selamat ari lahir jugak untuk mama ei.. wah, sekali-sekala curi mama kan.. sy pun sama je..

hainom OKje said...

Hai Kiera.... bz ke?

aku HaniAsyira said...

lupa pulak nak tambah.. mmg ada iras2.. ke sebab pakai spek??

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehe samelah macam OE... OE kalau balik pun asyik nak kepit je dengan ibu...
ibu banyak tidur dengan OE dari dengan ayah sebab OE balik pun kadang seminggu je dalam 2 bulan... hehe...
happy belated birthday untuk mama akak... ^^

Iam Yanty said...

Sejibik la Kira oi... Ni dah like mom like daughter.. Copy paste!

By the way, Happy Belated Birthday to ur mum.
& Kira, Ty hoping to be on ur wedding day and meet the rest of KBU tapi keadaan Ty. Lepas operate ni muka bengkak tembam n xleh beria makan. Dilemma la hai...... Neways nak wish awal2... Çongrats N semoga berbahagia dan berkekalan.

cik nana said...

Selamat Hari Lahir mama kak kiera ;)

Edy Fee said...

moga panjang umo n sihat

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...