Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

20 December 2012

Kistot : Bahagia (versi panjang sikit)


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Tasha mengamati semula susuk tubuh lelaki yang sedang berdiri membelakanginya. dia tersenyum. dia ingat lelaki itu. dan senyumannya makin melebar bila terpandangkan inai dijemari wanita disebelah lelaki dihadapannya. 

"eh Tasha kecik betol dunia kan. kat sini jugak yang kita boleh terserempak" Zul menghampirinya. Tasha tersenyum tunduk memberi hormat pada lelaki yang masih dengan senyuman dibibirnya.

"Zul, dan nie wife saya Intan" Tasha dan suaminya menyambut perkenalan yang dihulurkan.

"honeymoon kat sini jugak ke?" tergelak mereka berempat. selesai berbual Zul dan isterinya memohon mengundur diri untuk pulang ke Seremban semula.

Laju Lancer berwarna putih itu meluncur pergi membelah dinginnya kabus tebal yang menyelimuti puncak Gunung Jerai. Tasha tersenyum sambil jemarinya kemas bertaut dengan suami disebelah. Kepalanya direbahkan ke bahu si suami.

"kaya kawan sayang tue, rugi kan" segera kepalanya diangkat dan merenung ke dalam mata suami demi mencari maksud.

"rugi kenapa?" akhirnya ditanya kepada si suami mencari maksud yang tersirat.

"yela dia kaya, ex sayang dulu kan?" aroma kopi arabic menyusup masuk ke dalam rongga hidung. segera cawan kopi dihadapan dibawa ke bibir. 

"kaya tak semestinya ada kebahagiaan kita kat situ. ada orang lain yang akan lebih bahagia duduk kat tempat tue. dan kebahagiaan saya ada kat sini" Tasha meletakkan kepalanya ke dada suami disebelah. hangat pelukan suami menghangatkan dirinya yang mula kesejukan di puncak gunung jerai.

"saya sayang awak" suaminya berbisik di tepi telinga. Tasha tersenyum. Tirai jendela yang dibiarkan terbuka tadi di tarik perlahan. Pelukannya diperkemas lagi. Ye. bahagianya ada disini. Bersama suami yang sangat dicintai.

"ops terlupa pulak. dan Abi jugak sayangkan kesayangan abi yang dua orang kat dalam nie. jangan nakal-nakal ye sayang, kesian ummi nanti" tergelak keduanya bilamana terasa si kecil berdua itu memberi refleks pada pesanan abi mereka.

Zul sebahagian kisah lalu Tasha. sehebat mana perancangan manusia lebih hebat perancangan sang pencipta. jodoh tidak ditakdirkan untuk mereka berdua. dan mereka bahagia dengan perjalanan yang lebih indah disediakan sang pencipta. 

#tinggal dirumah yang kecil dan comel juga akan rasa bahagia dan gembira jika penghuni rumah tersebut bersama mengejar redha Ilahi dan sentiasa tidak lupa erti bersyukur. insyaAllah, itu janji Allah ;)


#Kistot : adalah kisah kontot. 

#sebab semalam ramai yang bebai kistot tue kemetot sangat makanya saya pun cuba la panjangkan sedaya yang mungkin. :p

19 comments:

fRaMe+LenSeS said...

Wehh. Ni cistot. Nk pjg lg.. :P

MR & MRS MAKMUM said...

tak cukup panjang ~

:: Mrs.Eady :: said...

:)

Iffah Afeefah said...

y ni iffah terima sbgai kistot

mekasih kak hahaha

kay_are said...

tak cukup panjang lagi... tak cukup panjang lagi.. =P

nabila azmi said...

hihi..comeila...akak pnjgkn sket je=p..hehe

Kesuma Angsana said...

best2

Ruzzezanie said...

wahhh. panjanglahhhh sangat! hahaha

chipsmore aku habis seketul ni. haa, baru logik dengan kistot. kihkih

Fiza Rahman said...

Bahagianya. Terbayang diri sendiri dlm kistot ni...bley gitu...hahaha...

Tak der yg lagi panjang ker kiera. Best plak membacanya.

hainom OKje said...

Kebahagiaan tu kena dicari, dibajai, disemai bukan datang sendiri!

Z@i Z@mR33 said...

nk lg...nk lg...nk lg...

نورعيم said...

hahaha nak gelak dulu! mane ade panjang pn. kotot mcm dl jgk. hha ;p

inshaAllah ada rezeki akak pn mengalami situasi tu jgk :)

yeayyy tak sabar nk ada ank sedare. hihi.

#sila update blog akak di waktu hujung mggu. hahaah ;p

aku HaniAsyira said...

lenih kurang je panjang nya kak..

visitme@FaTiN cOrNeR said...

mcm novel dah...hehe..

Cik Gee said...

wow.. name kistot itu lebih menarik daripada name cerpen dan cerita pendek.. another brand kot lepas kispen..

hehe.. :)

misz aisya said...

soalan sy trjawab. mne pulak dpt idea nak guna word kistot tu?? huhu

ismi nurash said...

haha..best kistot ni :)

ismi nurash said...

haha..best kistot ni :)

Jna marcello said...

kieraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa RINDU~!!
harap kiera sihatt

kisah kontot yg pjg hehehe ;)
*gurauu

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...