Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

07 March 2013

Baby Jenjalan Lagi

Assalamualaikum Salam Sejahtera

ada satu pangai saya yang kadang boleh disifatkan hodoh la jugak kot. kalau nak kan sesuatu benda atau apa jer mesti kalau boleh nak secepat yang mungkin atau bahasa mudah nya nak jap tue jugak. selalunya seboleh mungkin berdikari dapatkan benda tue sendiri tapi kalau tak mampu mula la buat muka lima kupang mintak kat orang terdekat, yang terdekatttt sekarang nie suami la :p

sekarang nie kain kurung saya semua dah ketat. yela sebelum nie buat kain memang cukup2 pinggang jela. ritu pegi klinik nurse nasihatkan cari kain yang longgar dari yang sekarang. sebab baby nak membesar, bagi ruang untuk dia membesar dengan selesa. dan memang betul sangat selesa diri sendiri bila pakai skirt yang tak payah kancing tue. selalu bila lepas makan terutamanya mesti rasa sesak perut huuu

macam mana caranya nak selesa pakai kain kurung? errr rasanya memasing tau kot. ganti la pin lampin baby tue dengan cangkuk sedia ada. pin kain dengan keselesaan awak sendiri. dan disebabkan saya rasa nak gantikan kain kurung dengan sejenis kain/skirt lain, saya pun merengek-rengek la ajak suami ke padang besar nak beli skirt yang sesuai untuk ibu mengandung.

bukan lah kat tempat lain takde, ada tapi saya nak jugak kat situ sebab murah dua kali ganda. sejenis kain yang sama kat sana baru RM20 kalau kat sini mencecah RM39 huuu dah boleh beli dua tue. sebab saya nak beli beberapa helai dan suami pun nak beli jersi dia, dengan alasan tue la saya ajak suami ke sana weekend lepas :p

memang plan awal tahun dulu suami ajak ke padang besar nak bawak family dia berjalan ke sana, tapi dari minggu ke minggu takde bergerak pun plannya. kalau tunggu suami yang plan rasanya memang ke sudah la takde perginya. yela dia kan busy je manjang biarlah saya yang tak over plan kan aktiviti kali nie :p

mama mentua mulanya malas nak pegi sebab bajet nak ke sana pun dah boleh kaver harga kain yang saya compare kan tue kan? tapi sebab suami, adik adik ipar pun nak shopping barang diorang berbaloi la jugak kalau pegi pun kan? :p dan Alhamdulilah sabtu lepas sampai la ke sana. sampai la hajat saya nak beli apa yang diidam tue, yang banyak shopping pun adik adik tue la, saya dah dapat apa yang saya nak saya dendiam jela makan mempelam yang jual kat situ hihihi

sebelum pergi tue mama saya pesan dah jangan borong sakan!!! hihihi. saya dah tetapkan target apa yang saya nak, congak-congak harga sikit bawak duit RM200 je itupun melebih sebenarnya, sebab boleh beli benda lain yang tak masuk dalam list awal tue, bab makan tak payah risau, suami kan ada boleh support :p



sempat la jugak bawak diorang solat kat masjid kuala perlis dengan makan-makan kat tepi tue. tapi spoil sebab makanan lambat sampai(diorang terlupa) walaupun dah oder sebelum pergi solat lagi =.= komen untuk masjid yang cantik tue. semuanya perfect cuma satu je yang kurang. ruang solat wanita terlalu open, kalau boleh letakkan tirai untuk ruang tue kan lagi molek, senang jemaah wanita nak salin telekung. :)

14 comments:

mama aryan said...

salam sakura...

lama akak tak jenguk sini,kesihatan akak juga kurang memuaskan.
alhamdulillah dan tahniah,sakura dah pregnant.
kalu nak tahu akak juga pregnant sekarang ni,dah masuk bulan ke-3 dah.

sakura jaga diri ok..

juicy X said...

knpa x singgah tasek melati skali...huhu

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... saya klu pi shopping kena bwk duit ngam2 jer ... klu lebih , mmg trus pokai ... hahahhaaa

hainom OKje said...

eh...nape tak belikan Okje sekali haha....bestnya dapat peluang shopping kat sanakan Kiera... bila agaknya nak menyampai ni...hehe

Kesuma Angsana said...

singgah dtg bila sakit berkurang. Tq doanyer ye

inche hlovate said...

wah shopping..lama dah sya tak shopping. kne tgu habis konvo baru boleh shopping kot

aDisH.sHidA said...

soping sakan eh ummi ni....banyak ke membeli skrit tu...mesti 10 helai kan beli nie...

akak xpnah lagi pegi masjid tu..aritu tengok je masa meet up buka posa kbu tahun awak bujang hehe

Z@i Z@mR33 said...

untung la leh jln2...ni naik ja keta asik nk muntah ja...huhuhuhu...

Cik Zaitul said...

wow, beby jejalan lagik..
aww romantik tgk awk bersama insan tersyg tuh..
(nak kawen jugeee) ehehhehe abaikan gedik kat situ,

نورعيم said...

kemain lagi baby jenjalan sampai padang besar tu.

hr tu dah jumpa skirt yg org nak tu kak, tp harga dia rm33, mcm kena pk byk3 kali je. huhu.

Lydia Miza said...

best part jenjalan tu

aku HaniAsyira said...

dah lama xpegi pdg besar

kay_are said...

umie die yang nak g jenjalan.. baby tu yang dijadikan alasan.. ish ish.. =P

MR & MRS MAKMUM said...

mcm nk g sana je cari kain

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...