Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

06 March 2013

Kalau Dulu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

ada sesape perasan tak saya takde banyak hari kat sini? ke takde yang perasan? kalau takde tue maknanya saya yang berperasaan sorang-sorang la =.= sekarang nie keadaan kesihatan sangat la tak mengizinkan. nak hupdate entry pun rasa nak muntah dengan tenet yang slow, lappy yang problem lagi la menjengkelkan hati nak duduk melepak kat sini.

selalu orang kata kalau bencikan seseorang jangan benci sangat takut nanti jatuh sayang. dan macam tue la jugak sebaliknya. disebabkan rindu tapi suami tak bagi balik penang atas sebab kesihatan saya yang selalu on-off sihat sakit sekarang, maka izinkan saya mencoret sepatah dua kata disini. maaf kiranya ada yang rasa saya annoying, tapi nak jugak tulis kat sini nanti senang nak baca balik almaklumla orang tak sihat kalau tulis diari bukan je orang lain tak paham dengan saya sendiri pun tak paham jugak =.="

dulu masa baru-baru kenal dengan suami dekat group KBU tue rasa sangat arghhhhh letih la dengan budak nie. dah la banyak cakap (seyes dia memang sangat banyak cakap) dan sangat geram sebab dia sangat suka membuli dan kacau orang lain kat dalam tue. Sape kenal suami saya akan tau la macam mana perangai suami saya tue. Tapi dah orang suka membuli tak kan nak biar pulak kan, mesti la melawan(tapi selalu pun kalah) :p

pestime jumpa dia masa gath kat tanjung asam dengan bebudak KBU la jugak(selalu kalau kitorang berjumpa memang time gath jela) memang dah tau dia nie seorang yang banyak cakap tapi selalunya bila luar dari medan maya tue tak expect la  akan serupa macam sebelum nie. Rupanya lagi banyak cakap dari yang dijangka huuuuu nanges :p

tapi orang kata tak kenal makan tak cinta, dah kenal nak bercinta jela pagi petang Ehh jangan salah anggap. Bercinta pagi petang dah lepas nikah ok. Tak nikah lagi takde masa nak layan sangat :p sekarang nie kalau dia senyap saya pulak sunyi mesti tanya “nape senyap je nie?” haaa kan dah pelik tue. Sebenarnya mulut dia takde la 24 jam bercakap tanpa henti, ada masa memang dia sunyi. Time tido dah tentu la kan :p time dia susah hati, time dia tengah serabut, ada la time-time dia jadi takde la susah sangat untuk saya paham kalau masa tue adalah masa untuk dia bersendirian tanpa gangguan dari saya.

Dan bab membuli tue memang tak boleh nak elak bila dah kawen. Selalu kalau saya dah berada di ambang kekalahan akan keluar ayat nie “awak nie tak baik buli ibu mengandung tau” haaa gitewww :p

Dan sekarang bila jauh dengan suami mula nak demam tak sihat. Demam rindu la hoiiii SILA MUNTAH :p macam semalam bila suami tak kasi balik penang dah mula sebek, air mata menitik satu satu. Mujur la dia paham yang sekarang nie isteri dia hati tisu nipis. Mudah koyak cepat-cepat la pujuk bagi tau reason kenapa tak diizinkan balik. Kalau tidak ada yang merajuk tak nak balik weekend nie (boleh percaya ke :p)

Dan pepatah melayu tue buat saya tersenyum sorang-sorang. Dan sekarang jatuh sayang jatuh cinta dan bersyukur dia yang dijodohkan buat saya. Bersyukur yang teramat sangat. Awakkkkkkkk saya sayang awak ;)

#Pray for Lahad Datu, moga dilindungi sekalian mereka yang tinggal dan mempertahankan disana. amin 

13 comments:

aDisH.sHidA said...

memang kuat bebel pun...sakit telinga dengar nadh bebel..hahaa

kira lak klau ckp mesti dengan mimik muka haha..elok benar dah tu

Fiza Rahman said...

Owh...saya perasan. Patutlah sunyi sepi. Tak sihat rupanya. Get well soon yer.

Z@i Z@mR33 said...

jg kesihatan k

aTieYusof Family said...

Bercinta lepas nikah sllu nya indah sgt.. erm! biasa lah kan usik mengusik dlm perkhawinan.. itu yg membuat kita bertambah rindu bila berjauhan..Ibu mengandung mmg hati akan mudah tersentuh..
byk kan sabar ya..
*TQ for DOA utk kami di Lahad Datu:)

seharum kasturi said...

ASSALAMUALAIKUM ... jaga kesihatan ya ... ada baby kat dlm tuh . saya lbh suka klu partner saya byk cakap sbb lbh happening ... baru ceria hidup ...

hainom OKje said...

perasan gak okje... nape dah lama tak datang...tapi tak sempat nak menjenguk Kiera...harap maafkan...maklum le dengan kurat empat kerant ni...manalah larat nak gi penang nun jauh diutara...hehe..

Moga kiera sihat dan dilimpahi cinta yg beruah-ruah ye!

Hafizin Jamil said...

nak kawinnn jugak laaa..haha

Sunah Sakura said...

eiiiiiiiiiiii kenapa tajuk entry sama ni??? hahahahahahahhahahahhaha

nadh memang banyak cakap pon!!! bersyukur sangatttttt dia da kawen! haishhhhhhh....keji kan komen ni? konon da kawen tak bising dah lah, tapi bising jugak...dengan isteri aje...ahhahahahahahah

Bro Aim said...

:)

inche hlovate said...

tetiba je rasa macam nak kawen hahahaha..happy tengok kak kiera :)

نورعيم said...

erkk xtau nk komen apa :p

aku HaniAsyira said...

sy xberapa nak perasan sbb sy pun makin slow update n bw.. heee~~

sweet gitoh kan

kay_are said...

kembang kempis bro nadz bace entri ni.. huu

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...