Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

14 March 2013

Kisah Khalifah #Baby Dah Mula Tunjuk Diri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

haaaaa tajuk kemain panjang, tak reti nak jadikan pendek nanti maksud tak sampai =.= MummyGk selalu tanya "perut ampa nampak dah?" nampak nampak sejak dari azali memang dah nampak perut tue kat situ tak pernah lari kemana pun ngehngehngeh :p

sekarang baby dah masuk 15 minggu 5 hari sabtu nie nanti cukup la usia dia 4 bulan dalam rahim ummi  Alhamdulilah. Selasa ritu ada mesyuarat kat ofis nie kengkawan ramai la yang datang semua pakat tegur “eh perut dah bulat” “perut dah nampak la” saya senyum je lepas tue terus lari bila ada yang nak ‘pegang’ baby kecik nie. Huwaaaa tetiba rasa geli. sebab tue suka pakai baju besar-besar takde orang perasan budak kecik kat dalam nie, ummi je yang nampak :D

Kalau dulu budak kecik nie memang susah nak tunjuk diri, time ummi duduk sorang kat rumah sewa nampak la dia, kalau ada abi dia mesti menyorok. Abi kata “dia malu dengan abi leteww” =.= Alhamdulilah sonok bawak dia nie, susah hati ke kena nasihat dengan abi ke gosok-gosok perut. Terus rasa sejuk sikit hati.

Due date dia dokte jangakan 31 ogos nanti. Bila kengkawan yang tau tue semua pakat kata “bestnya kalau baby keluar betul time tue, baby merdeka mesti banyak dapat hadiah” saya senyum je. “nanti tahan kalau dia nak keluar awal, kalau dah lambat induce!!” hamboiiiii!!! Tau diorang bergurau je tue. Tapi saya dengan suami sentiasa doa cakap dengan baby. Baby keluar la time bila pun ummi dengan abi terima dengan perasaan syukur dengan gembira yang teramat sangat, ummi dengan abi sentiasa doa moga baby keluar dalam keadaan yang sihat dan sempurna segalanya. amin

kalau dia keluar 2 minggu awal betul-betul lepas raya, kalau dia keluar lambat, 4 september ke dah sama dengan papa(papa Zulaikha dan Afiq),abang ipar saya tue "tak nak aku sama dengan anak kome" hahahaha kurang asam abang lang nie!!!!

#dalam keluarga kami panggilan ibu/ayah untuk along/suami along dan panggilan mama/papa untuk kakak/suami kakak. menggantikan panggilan maklong dan makyang ;D

#tips untuk elak kekejangan atau kesakitan pada betis dan peha ibu mengandung. jangan duduk silang kaki selalu. peringatan untuk ummi nie huuuu ;( 

15 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga sihat-sihat selalu :)

Kesuma Angsana said...

hehehe seronok baca cerita mummy2 preggie ni specially yg pertama kali. Doakan moga dipermudahkan terus ye

Sunah Sakura said...

macam family kawan akak dulu...ganti nama, mama, ibu, ummi, mummy..semua guna camtu je..lebih dekat dengan anak2... :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ala jangan la "time" tu ampa ngah pantang...

huhuhu

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah....kejap jer kak. Anak buah saya lahir 31 ogos ☺☺

hainom OKje said...

Wah mesti tak sabar menunggukan kiera...harap harap lahir pada 31 Aug...manalah tau dapat masuk tv hehe...

nini said...

bestnya kalo baby lahir 31 ogos...jadi anak merdeka...=D

Mummy LiYzA ^^, said...

hee~pasnih leh bli bju preggy yg comey2..

Z@i Z@mR33 said...

Alhamdulillah...k.zai minggu dpn br nk check up :)

wahida idris said...

waaaa, bestnyaaa dah ada baby dlm perut. take care ya sis :)

Ain Norainsyah said...

Rasa 9 bulan lebih tu macam lama kan. tapi bila dah lahir nanti, rasa sekejap sangat waktu pregnant tu. (macam berpengalaman je)

hehe. selalu baby akan lahir lebih awal dari due date tapi kalau lahir 31 Ogos, alangkah bestnye. hehe

Rara Nasiha said...

awak jaga diri bebaik okay? jangan lupa minum susu untuk kesihatan baby :)

نورعيم said...

bila la org blh pegang baby kecik tu lg kan, hihi.

kay_are said...

kalau lahir 31hb8.. masuk paper r baby ko tu nanti.. time tu leh r ko promote diri sekali.. =P

aku HaniAsyira said...

sambut merdeka kat wad bersalin eih kak..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...