Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 July 2013

Berbuka yang rasa bahagia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

weekend baru lepas nie, alhamdulilah selamat berbuka puasa dengan mama papa yang dirindu kat kampung. suami pun korban ambik cuti hari jumaat sebab nak luang lebih masa dengan mama papa kat sana. terima kasih yayang. ummi hargai sangat, sungguh :) takde ape yang lebih menggembirakan selain melihat senyuman di bibir mama papa. nak-nak pulak mulut menantu diorang sorang tue manissssss sangat kemain hepy lagi diorang. alhamdulilah punya seorang imam yang mulut manis dekat mentua macam tue ;)


bila dah balik kampung haruslah request macam-macam kat mama ye tak. hihi. kuih abuk-abuk atau tepung gomak tue sebenarnya dah lama mengidam nak makan, tapi sepanjang bulan lain selain ramadhan susah nak jumpa kat tempat saya nie. tapi kalau bulan ramadhan memang senang nak cari, sebenarnya dah makan pun masa berbuka kat rumah tokmak weekend lepas, dapat kat bazar. tapi tetap teringin nak yang mama buat. alhamdulilah lepas dah teringin tue hihihi.

kuih bom tue saja mama tambah masa hari jumaat lepas, sebab family along pun berbuka sekali. mama saja tambahkan hidangan. tapi yang kuih bom pulut. lebih pulut kuih abuk-abuk saya. 

gulai tempoyak udang tue memang teringin. durian tak makan, tapi tempoyak makan. standard la tue kan. ada orang yang makan durian tapi tempoyak langsung takleh nak makan. tak pelik punnnnnn hihihihi. 

seri muka tue fevret suami saya. dulu masa abang lang singgah rumah mama sebelum datang mancing kat penang. mama ada buatkan seri muka. konon nak mintak abang lang singgah hantar kat menantu dia yang duduk kat penang tue la. tapi abang lang nampak nak cepat terus cancel. kali nie kami balik habuan suami la, kemain sonok mama tengok menantu dia habiskan satu loyang kecik seri muka tue. seksaited mama tue nak buat lagi nanti. memacam!!

sambal tumis telur puyuh tue pun atas permintaan saya jugak. dalam banyak-banyak menu yang ada tatau la kenapa duk ternampak-nampak telur puyuh tue bersalut sambal tumis. sedappppppppp. menu semua nampak simple dan biasa. takde ayam panggang atau ayam percik tapi semuanya rasa sedap sebab makan bersama yang tersayang. peliharalah keluarga kami Ya Allah. Amin2


ahad semalam, nak berbuka kat rumah mama papa memang rasa tak sempat. bukan tak sempat ape. mesti dah pukul 9 malam baru nak gerak balik penangnya, isnin saya pulak nak balik alor setar. dengan berbadan dua nie memang tak berapa nak larat, takut nanti boleh demam pulak. syukurlah family pun faham.

tapi mama sempat la bekalkan kami hidangan kat atas tue. simple je, ade nasi, ayam & ikan goreng beserta sambal belacan dengan tumis sayur. share makan berdua dengan suami, makan dalam kereta kat RnR. alhamdulilah kenyang macam berbuka kat rumah. saja bawak sepasang sudu garfu je sebab nak rasa suasana romantik makan bersuap dengan suami. alhamdulilah berkasih sayang kerana Allah di jalan yang halal. walaupun simple macam tue tetap rasa keberkatan, dan kebahagiaan. terima kasih Allah, terima kasih suami :)

10 comments:

MR & MRS MAKMUM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aDisH.sHidA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Kesuma Angsana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Z@i Z@mR33 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aTieYusof Family said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aku HaniAsyira said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nur Zulaikha said...
This comment has been removed by a blog administrator.
hainom OKje said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Fiza Rahman said...
This comment has been removed by a blog administrator.
kay_are said...

kuih2 lain tu memang bese dah dengar.. tapi kuih abuk2 tu memang first time aku nampak..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...