Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

31 July 2013

Iftar Bersama Kami Blogger Utagha (KBU)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulilah sabtu lepas berkesempatan ikut serta majlis iftar bersama Kami Blogger Utagha (KBU), bertempat di restoran tepi sungai, alor setar kedah. sebenarnya dah lama KBU tak anjurkan gath. mungkin atas faktor admin yang sorang travel ganu-sitiawan-kl, sorang lagi kat KL yang tengah bizi uruskan persiapan walimah, sorang kat kedah yang tengah rancak membaking, sorang yang dimurahkan rezeki bukak kedai taun nie, dan sorang lagi yang tengah memboyot membawak perot. nak mencari masa yang sesuai tue memang payah, memasing ada komitmen sendiri. takpe la kan. tak dapat selalu macam sebelum nie at least dalam setahun tue ada sekali kira ok la tue :P

saya dengan suami sementara ada masa terluang dan takde terikat dengan aktiviti family untuk tarikh tue, ambik la peluang turun alor setar beriftar dengan diorang. bila free je boleh la lelaju join, tapi kalau dah terhalang dengan aktiviti keluarga tak dapat la nak membantu.


antara yang hadir, saya dengan suami belum sampai lagi waktu nie. bukan terlewat dari penang tapi sebab singgah tesco beli barang dulu. hihihi. ampunnnnn :p 


sebelum iftar kak shida ada bagitau nak bawak kek karamel pelangi. nasib Oshin tak makan kek, dapat la merasa saya. kalau tidak sungguh saya pegi potong orang lain punya sorang sikit kek tue. depa dah bahagi awal-awal sebelum kami datang. sampai hati tau tak taruh kat kita sikit!!! :p Kak Shida memang dah biasa ambik tempahan kek, banyak jenis lagi kek dia. kalau nak oder sila pm di sini.


bila tengok gambar nie mesti tergelak. agaknya memasing dah MATANG kot kan. posing gambar pun tegak semacam je. macam nyanyi nasyid kata kak shida. kalau tidak gath sebelum-sebelum nie gambar macam-macam pesen ada. 


ramai yang nak balik awal lepas je solat maghrib dan sesi bergambar tue. saya dengan suami memang nak stay kat alor setar memandangkan ahad besoknya hari saya berkerja. pelan awal kami suami isteri memang nak makan kat beger bakar abg burn cawangan alor setar. elok Solihin pun join iftar terus tanya dia kat mana lokasi yang sebenarnya. dia pun nak lepak makan situ katanya. terus la kami pun decide nak melepak sekali. 

mulanya kak shida takmau join tapi lepas kena cucuk-cucuk akhirnya dia pun tersangkut. yang bestnya kawasan beger bakar tue black out =.= tapi masih lagi beroperasi dengan lilin yang menerangi. tapi cuma dapat oder beger bakar biasa dan meatball jela. takpe la janji dapat makan meatball memang tingin dah lama huuu. oh ye air yang boleh dipesan cuma 3 jenis sebab gelap diorang tak nampak nak bancuh air lain. ok la tue dari air kosong je ye tak? :p

walaupun bergelap tapi rasanya itu antara kenangan terindah kami semua yang hadir malam tue. paling tak boleh lupa bila kertas lapik meatball terbakar disambar api lilin. jenuh keras perot gelak kat situ. insyaAllah ada masa, ada rezeki lagi kita akan berjumpa lagi. insyaAllah :)

terima kasih pada semua yang sudi hadir. 

15 comments:

aDisH.sHidA said...

KAN........KENANGAN TERINDAH DI BURGER BAKAR...3 PASANG..3 LILIN, 3 JENIS AIR..3 BIJI BURGER...KIHKIH


OPPS BUKAN AKAK YANG POTONG KEK TU...BUKAN XINGAT..INGAT LA TP PINGGAN X CUKUP HAHAA

Z@i Z@mR33 said...

teringin nk p hr tu tp big bos x hrp drive jauh2 sensorang T_T

juicy X said...

Hahaha gemokssss

Kesuma Angsana said...

meriahnyer !

:: Mrs.Eady :: said...

Ni baru betul candle light dinner :)

Yan Ty said...

Satu ja perkataan : JEALOUS!

MR & MRS MAKMUM said...

teringin nk p tapi apa kn daya ~

Vee said...

sesekali gath romatin lak yer ... heheheee . nasib baik masih boleh nampak burger ...

aTieYusof Family said...

Meriahnya sis..
sesekali berjumpa kemesraan tu lebih terpancar kan...:)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

rasa rugi xdpt join masa ampa call kat kdai burger tu....

nset abeh bateri plak

Fiza Rahman said...

Best nya dpt berkumpul.

hainom OKje said...

Seronok bila dapat bergather2 dengan teman bloggerkan Kiera.... dapat pulak somi yg sporting ok ajelah

mama aryan said...

meriah dan pasti x dpt nak lupa kenangan kat bger bakar tu...hehehe

kay_are said...

sempat lagi iftar dalam keadaan tunggu nak due tu kan? memang aku pun rase pelik bile tengok nape snap gambar skema sangat ni?

Mummy LiYzA ^^, said...

alaa...org xdan langsung nk amek gambaq~mmg tlupa tros..pi sna pon rush sgt pas iftar ngn geng opis asben..rush sgt sbb nk gak jmp kengkawan kbu..tp 10mnt je pon dan jumpa..s0b3

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...