Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

11 July 2013

Kisah Khalifah #Dah 8 Bulan Pun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

mood nak hupdate blog dengan jenjalan ke blog kawan-kawan memang manjang ke lautnya bulan nie. mungkin sebab badan terlampau letih sekarang nie. jalan pun dah lain kata kawan-kawan. ye saya sakit kaki, dan cepat letih bila terlampau banyak bergerak. pergerakan dah terbatas tapi takde la sampai mengada takmo bergerak ke mana pun kan. syukurlah suami pun memahami, jalan pelan2 pegang wife dia nie. nak-nak pulak dapat wife yang jenis tak sedar diri bila rasa diri tue kuat. selalu je kena marah "kalau jatuh macam mana?" hihihi maafkan ummi, abi :D


Alhamdulilah lengkap dah beg bersalin baby. ummi punya beg je tak cukup lengkap lagi. takpe la pelan-pelan sediakan. orang lain bila dah masuk 7 bulan dah lengkap simpan dalam keta beg bersalin diorang. saya dah masuk 8 bulan baru kalut nak sedia beg baby itupun terkejut sebab ternampak calitan darah kat panties huuu. dah susah hati masa tue. bukan susah hati nak bersalin tapi sebab beg baby tak lengkap lagi. yela kalau tak lengkap barang dia, terkejut lak bersalin. tak ke haru tue. Alhamdulilah semua tue semata nak ingatkan saya jangan relaks sangat kot. semua pun baik-baik aje :D

syukur dah masuk 32 minggu pun baby membesar dalam perut. Alhamdulilah dia sihat, ummi pun sihat. moga deduanya selamat nanti bila tiba masanya. Amin. berat saya sekarang dah lebih 11 kilo dari sebelum pregnant. HB darah yang masih belum sampai ke paras normal tapi tetap bersyukur yang tak perlu cucuk diri sendiri macam pengalaman orang lain yang diuji tue. 


semua pun tegur kata saya dah gemok. hihi memang pun. dalam gambar maybe kurang nampak. tapi kalau tengok depan-depan memang nampak kegemokan itu. takpe la janji sihat. dan tetap bersyukur berpeluang jugak nak merasa erti gemok, sebelum preggy underweight je manjang. hihi. tapi selalu jugak ingatkan diri jangan gemok sangat nanti susah nak bersalin bila lemak berlebih-lebih :D 

nak cerita ape pun tatau dah. cuma nak ambik kesempatan. selamat menjalani ibadah puasa pada semua umat islam. moga ramadhan tahun nie membawa seribu keberkatan pada kita semua. pernah dengar pesan ustazah. kalau baik ibadah kita dibulan ramadhan insyaAllah sepanjang tahun akan kekal baik itu dengan kita. kalau sebaliknya kuatkan semangat untuk berusaha menjadi yang lebih baik. 

puasa tahun nie bersama suami, Alhamdulilah. moga tahun depan dimurahkan rezeki kami dapat berpuasa di rumah sendiri bersama khalifah kecik yang bakal disambut nanti. amin amin. 

13 comments:

mirmashi94 said...

wahhh. akak, cepatnya masa berlalu. tupp tupp akak dah nak jadi ibu. tahniah akak ^^.

p/s: doakan saya, masih terkapai-kapai di alam belajar. hehe ^^

MR & MRS MAKMUM said...

insyaAllah pasti ada rezeki baby nnti ~

aDisH.sHidA said...

kejap je dah 8 bulan kan...semoga semua nya baik2 nanti...

take care..

hahaha kiera dah gemok gemok tp berat mesti sama je dengan akak skrg nie kan

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

xsabar nk berpuasa dgn suami tahun depan hehe

Z@i Z@mR33 said...

x lama dh...x lama dh...

k.zai pon nti nk cr gak brg baby yg pnting2 dl simpan dlm beg...tkut gak jd pape kn

seharum kasturi said...

semoga anak dan umi sehat dan selamat bersalin tanpa sebarang masalah . Selamat berpuasa ...

neesa_jun said...

ya Allah..Kiera...sebak saya tgk ur pic..pregg mum...xtau napa la hati ni jadi sayu....sebab teringin sangat2~ =(

thanks for the tips!it helps alot~ =D

hainom OKje said...

Tak gemukkkk pun...cantik je Okje tengok...perut je nampak buncit sikit! hehe

Mummy LiYzA ^^, said...

ampa bleeding ka?pi cek doc kata pa~okey la..hati2,bleeding last mnit cmnih bahay gak la..

Kesuma Angsana said...

lama x menyinggah tup2 dah 8 bulan yer.. kejap nyer masa tu berjalan yer !

mama aryan said...

sekejap je rasanya kan, dah 8 bulan kita kan

kay_are said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aku HaniAsyira said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...